Fan of the Match NEC vs Ajax

Terug

8 januari 2023

Mirac dacht afgelopen zondag dat hij met zijn moeder naar het sprookjesbos zou gaan. Maar in plaats daarvan werd zijn grootste voetbalwens die middag vervuld en had hij de primeur om de eerste Fan of the Match te zijn bij zijn favoriete club NEC. En dat ook nog eens bij de wedstrijd tegen Ajax. Een droom zou die dag uit gaan komen… 

Samen met zijn moeder en zijn 2 beste vriendjes kwam Mirac naar de Goffert en werd daar ontvangen door Bart van NEC Maatschappelijk en Mira & Pieter van FC Robinstijn. Mirac had er ontzettend veel zin in en was heel dankbaar dat hij dit grote avontuur mocht gaan beleven. Na een drankje en een korte toelichting van wat hem allemaal te wachten stond, mocht Mirac mee met Anita en Judith van de NEC Juniors om zich om te gaan kleden. 

Mirac kreeg het officiële Fan of the Match tenue aan en kreeg hij de speciale aanvoerdersband om zijn linkerarm. Daarna volgde een uniek kijkje achter de schermen om uiteindelijk de warming-up langs de lijn van dichtbij te gaan bekijken. Maar daar bleef het niet bij, want hij mocht zelfs even zelf het veld betreden en een balletje trappen met NEC-spelers Kramer, Bronkhorst en Lartey Sanniez. Een droom werd daarmee werkelijkheid. 

Daarna mocht Mirac op de foto met trainer Rogier Meijer en teammanager en oud-speler Muslu Nalbantoglu om vervolgens aan te sluiten bij de stadionspeaker, die hem natuurlijk om een voorspelling vroeg. Nou Mirac was ervan overtuigd dat NEC zou gaan winnen. Ook ESPN-verslaggever en FC Robinstijn ambassadeur Jan Joost van Gangelen en Hedwiges Maduro gingen graag even met Mirac op de foto. 

En toen kon het aftellen gaan beginnen. Mirac mocht mee naar de kleedkamer van scheidsrechter Pol van Boekel, ook al ambassadeur van FC Robinstijn. Van Pol kreeg Mirac een gele & rode kaart cadeau en ook een busje spray dat de scheidsrechters gebruiken om de afstand aan te duiden. Een mooie groepfoto volgde en daarna was het tijd voor Mirac om zich op te gaan stellen voor de line-up, want samen met Pol mocht hij de wedstrijdbal dragen en assisteren bij de toss. Vol trots liep Mirac voor alle gladiatoren uit en hij genoot van de sfeer in het stadion.  

Na het eerste fluitsignaal was het weer omkleden om zich zo snel mogelijk weer bij zijn moeder en vriendjes te voegen op de tribune. Van de NEC Kidsclub kreeg hij nog een tasje met lekkernijen en enkele kadootjes waaronder een t-shirtje met handtekeningen. Het werd een spannende en enerverende wedstrijd. De eerste helft was duidelijk voor Ajax en de Amsterdammers kwamen op een 0-1 voorsprong door Davy Klaassen. Maar de schade was beperkt dus er waren zeker nog kansen. NEC startte overtuigend na de rust en dat resulteerde al snel in de gelijkmaker van spits Dimata. Daarna was het enkele keren billenknijpen, maar NEC trok het gelijkspel over de streep. Een mooie prestatie die uitbundig werd gevierd in de Goffert.  

Ook Mirac was erg blij dat NEC het zo goed had gedaan en vertelde dat vol trots tegen iedereen die het maar wilde horen. Zelfs na de wedstrijd tijdens de meet & greet met de spelers. Elayis Tavsan, Oussama Tannane, Bart van Rooij, Souffian El Karouani, Ibrahim Cissoko, Anthony Musaba, Dirk Proper, Joris Kramer en oud-speler Rens van Eijden brachten allemaal een bezoekje aan Mirac. En als laatste kwam natuurlijk ook aanvoerder en FC Robinstijn ambassadeur Lasse Schöne langs. Lasse kwam niet met lege handen, want hij had nog een NEC-bal meegenomen voor Mirac.  Lasse nam uitgebreid de tijd om met Mirac en zijn moeder te praten, foto’s te maken en handekeningen te zetten. 

Het was het perfecte einde van een perfecte middag! Een middag die Mirac en moeder Derya voor altijd zullen blijven koesteren. 

 

Mirac: “Ik vond het honderd-duizend-miljoen leuk! ” 
Moeder: “Dat zoiets kan. Ik ben echt heel erg dankbaar!  ” 
 

Een speciaal woord van dank aan

  • Lasse Schöne en Pol van Boekel als ambassadeurs van FC Robinstijn 
  • Spelers & staf NEC Nijmegen  
  • N.E.C. Maatschappelijk (Bart)  
  • N.E.C. Juniors (Anita, Judith en Pim) 
  • Fotografie Broer van den Boom 
  • Fotografie Rene Nijhuis 
  • BSR Agency 
  • Dagblad De Gelderlander