Teun & Pepijn, de magie van de Champions League!

Terug

8 maart 2023

Woensdag 8 maart
Die ochtend ging de wekker heel erg vroeg voor de voetbalbroertjes Teun & Pepijn uit het Brabantse Berkel-Enschot. Samen met papa, mama en FC Robinstijn gingen ze die dag op pad naar Munchen voor een wel heel bijzondere voetbalwens….
De weergoden waren ons helaas niet zo gunstig gestemd. Sneeuw, hagel, regen, het kwam allemaal voorbij en we hebben zelfs een sneeuwballengevecht kunnen houden tijdens onze eerste stop. Maar het mocht de pret allemaal niet drukken, want de jongens hadden zo’n mooi vooruitzicht die avond. Ze mochten namelijk naar de Champions League kraker Bayern Munchen vs PSG.  

Na nog een volgende stop, waar we lekker hadden gegeten, begon de lucht steeds meer op te klaren en, alsof het zo moest zijn, vlak voor Munchen kwam zelfs de zon tevoorschijn en steeg de temperatuur naar een Cruyffiaanse 14 graden. Daar werden we natuurlijk nog vrolijker van en met heel veel zin in wat ons te wachten stond, kwamen we veilig aan in ons mooie hotel in hartje Munchen.  

Na de incheck kon iedereen lekker even tot rust komen. Rond 19 uur stond de taxi alweer voor ons klaar om ons naar de Allianz Arena te brengen. Een fantastisch mooi stadion, dat we op de heenweg al vanaf de snelweg hadden zien liggen. Maar nu was het donker buiten en het stadion was helemaal rood verlicht in de kleuren van Bayern Munchen. Wat een mooi gezicht is dat! 

Bayern Munchen vs PSG 
We gingen snel het stadion in en lieten ons de Duitse lekkernijen goed smaken. Het stadion liep vol en we hadden fantastische plaatsen. Natuurlijk mocht de officiële wedstrijdsjaal als aandenken aan deze speciale wedstrijd niet ontbreken. De sfeer werd steeds beter en daar maakten de matadoren dan eindelijk hun opwachting. Eerst kwamen de spelers van Bayern Munchen onder luid applaus het veld op. Onze aandacht ging natuurlijk uit naar FC Robinstijn ambassadeurs Matthijs de Ligt en Ryan Gravenberch. Niet veel later betraden ook de Parijzenaars het heilige gras. Pfff wat een spelers he, Lionel Messi, Kylian Mbappé, Sergio Ramos en dan deed Neymar vanwege een blessure niets eens mee. Teun en Pepijn keken hun ogen uit. Zoveel sterspelers hadden ze nog nooit bij elkaar gezien… 

We kregen kippenvel van de Champions League hymne en het hele stadion was klaar voor deze unieke titanenstrijd! De wedstrijd begon voorzichtig en beide teams deelden wat plaagstootjes uit aan elkaar, zonder dat het echt heel gevaarlijk werd. Maar de wedstrijd boeide, want het gevaar lag continu op de loer voor beide teams. Vlak voor rust ging Bayern-doelman Yann Sommer plotseling de fout in en gaf PSG een niet te missen kans. Maar daar was ineens “onze eigen” Matthijs de Ligt met dé actie van de wedstrijd en haalde in een split-second de bal van de lijn en voorkwam zo een zeker doelpunt van PSG.  

Dat de actie van Matthijs hét verschil maakte, werd na rust helemaal duidelijk. Het had voor zoveel vuur, passie en vertrouwen gezorgd bij de Bayern-spelers, dat PSG er de 2e helft eigenlijk niet meer aan te pas kwam. Bayern kwam na een uur op 1-0 door Choupo-Moting en kreeg diverse kansen om de wedstrijd te beslissen. Het duurde echter tot de voorlaatste minuut toen invaller Gnabry de trekker definitief overhaalde en Bayern definitief naar de kwartfinales schoot. Het stadion ontplofte en de overwinning werd groots gevierd. Wat een avond! Teun, Pepijn, hun ouders en ook onze begeleiders genoten in de taxi terug volop.  

De Champions League is echt magisch! 

Donderdag 9 maart 

Na een goede nacht rust in ons hotel, gingen we heerlijk ontbijten om een goede bodem te leggen voor wat er deze dag zou gaan komen. Onze Bayern-trip was immers nog niet voorbij en er stond de boys nog een grote verrassing te wachten. We gingen op weg naar het trainingscentre van Bayern Munchen aan de Sabenerstrasse. Toen we ons meldden zagen we meteen de mooiste prijzen uit de Bayern-historie staan. De Kampioensschaal, de DFB Pokal, De UEFA Cup en natuurlijk ook de Champions League Beker! Daar wilden Teun en Pepijn natuurlijk wel mee op de foto. Vervolgens brachten we een bezoek aan de grote FC Bayern Fanshop. Iedereen keek er zijn ogen uit, want er was daar zoveel te zien en te koop. Met enkele tassen vol met Bayern-spullen verlieten we de Fanshop en waren we klaar voor het absolute hoogtepunt van de dag… 

Meet & Greet 
De deuren van het trainingscentre gingen alleen voor Teun & Pepijn open en we werden meegenomen naar het deel waar de spelers verbleven. Enkele minuten later was het grote moment daar en met een grote brede lach kwamen Matthijs de Ligt en Ryan Gravenberch op ons af. Iedereen werd hartelijk begroet en beide ambassadeurs vonden het superleuk dat Teun en Pepijn speciaal voor hen naar Munchen waren gekomen.  

En ze waren niet met lege handen gekomen, want zowel Matthijs als Ryan hadden voor elk van de jongens een paar voetbalschoenen meegenomen. Superblij waren ze met hun unieke cadeaus en natuurlijk moesten de schoenen voorzien worden van een officiële handtekening. Maar daar bleef het niet bij, want van FC Bayern kreeg Pepijn een officieel shirt met #4 DE LIGT erop en Teun een shirt met #38 GRAVENBERCH erop. Ook deze moesten uiteraard worden voorzien van een mooie krabbel, evenals de wielen van de rolstoel van Teun. Ook kregen ze allebei nog een setje spelerskaarten van Bayern Munchen. 

Maar de jongens mochten Matthijs en Ryan ook nog even wat vragen stellen. En, als echte voetbalreporters, hadden ze zich goed voorbereid. Waar ze begonnen waren met voetballen? Wat ze het meeste aan Nederland missen? En wie hun grote voorbeelden waren vroeger? Voor Ryan was dat Zinedine Zidane en voor Matthijs was dat Real Madrid-legende Sergio Ramos, tegen wie hij notabene de avond ervoor nog had gespeeld. Dat zal ook voor Matthijs heel bijzonder zijn geweest! En zo ging het vragenvuur nog even door met beide topspelers. Er werd met beiden zelfs nog even een kwisje gespeeld. Iedereen genoot enorm van deze bijzondere ontmoeting, waarbij ook veel gelachen werd. En als bonus riep Matthijs ploeggenoot Sadio Mané er ook nog even bij, waardoor Teun en Pepijn ook met deze wereldster op de foto konden gaan. 

We namen vervolgens afscheid van Matthijs en Ryan en bedankten hen en FC Bayern voor hun enorme gastvrijheid en de fantastische beleving die Teun, Pepijn en hun ouders hadden gekregen.  

Dit gaan ze never nooit meer vergeten! 

Wenskind Teun:

“De sfeer in het stadion was echt heel cool! En ik heb gewoon Matthijs de Ligt & Ryan Gravenberch ontmoet!!!” 

 

Wenskind Pepijn:

“Wauw! Het was echt een droom die uit is gekomen!” 

Een speciaal woord van dank aan: 

  • FC Robinstijn ambassadeurs Matthijs de Ligt en Ryan Gravenberch 
  • FC Bayern Munchen, Holger Quest 
  • Ziggo Sport 
  • Driessen Autoverhuur 
  • Travel Service Best 
  • Raayland College Venray