Yara ontmoet haar grote idool Jackie Groenen

Terug

8 november 2022

Dinsdag 8 november 2022 was het dan eindelijk zover. Yara heeft de week ervoor gehoord dat zij deze dag exclusief te gast mag zijn bij een training van de Oranje Leeuwinnen in Zeist. Normaal gesproken is deze training niet toegankelijk voor publiek, maar voor Yara is een uitzondering gemaakt.  

 

Rond 9.45 uur worden Yara, haar moeder en nichtje opgehaald vanuit hun woonplaats en vertrekken zij naar Zeist, richting de KNVB Campus. Om 11.00 uur worden zij verwelkomt op de Campus en er is nog net even tijd voor een kopje thee of koffie, want de training start om 11.30 uur. Al lopende richting het trainingsveld wordt Yara ingehaald door de Oranje Leeuwinnen en de staf, die net op dat moment ook komen aanfietsen, vanuit hun hotel. Sommige Leeuwinnen zwaaien en ook de bondscoach groet Yara vriendelijk. 
 
Bij het trainingsveld aangekomen wordt Yara ontvangen door de persvoorlichter van de Leeuwinnen die wat leuke informatie deelt en uitlegt wat deze training zoal de bedoeling is. Omdat een aantal speelsters het weekend ervoor nog heeft gespeeld, trainen zij niet mee maar zij zijn wel aanwezig om even te kijken naar de rest van de groep. Yara krijgt te horen dat zij ongestoord foto’s mag maken aan de rand van het veld en dat zij de speelsters alles mag gaan vragen. Want, er wacht een meet & greet voor haar! 

Na een half uurtje trainen vertrekt een groepje speelsters dat niet meetraint weer richting het hotel. Maar natuurlijk niet voordat zij uitgebreid te tijd nemen voor een ontmoeting met Yara. Lize Kop, Kerstin Casparij en Jackie Groenen komen langs en Yara krijgt zelfs een goed gevulde goodie bag met een echt Oranje shirt. Na een leuk gesprek, het maken van de foto’s en het plaatsen van de handtekeningen op de voetbalschoenen van Yara vertrekken deze speelsters richting het hotel. 

Nu is er weer even tijd om de training te bekijken voordat het volgende groepje speelsters zich bij Yara meldt. Uiteraard FC Robinstijn ambassadrices Kika van Es en Daniëlle van de Donk, maar ook Victoria Pelova en Sherida Spitse maken alle tijd voor een praatje en een ontmoeting. Als klap op de vuurpijl ontvangt Yara van aanvoerdster Sherida Spitse zelfs nog kaartjes voor de wedstrijd tegen Costa Rica, die op 11 november wordt gespeeld in het stadion de Galgenwaard in Utrecht. Yara kon haar geluk niet op. Na het signeren van de voetbalschoenen vertrekken ook deze speelsters richting het hotel, waarna de rest van de selectie één voor één nog langs kwam voor een handtekening, een foto en een kort praatje. Uiteraard mocht bondscoach Andries Jonker niet ontbreken! 

Nadat de speelsters weer waren vertrokken naar het hotel was het voor Yara tijd om alles even te laten bezinken en besefte ze langzaam wat er zojuist allemaal gebeurd was. Inmiddels was het tijd voor een lunch in het bondskantoor van de KNVB. Na de lunch was er nog een korte rondleiding over de KNVB Campus, waarbij Yara op de foto kon met de kampioensschalen voor de Eredivisie, de Keuken Kampioen Divisie en de Azerion Vrouwen Eredivisie. Ook de beeldentuin en de Wall of Fame mochten natuurlijk niet ontbreken. 

Na de rondleiding was het tijd om weer terug te keren naar huis en was het voor Yara tijd om even tot rust te komen. Het was een geweldige dag!

Quote Yara:
“Ik heb dinsdag een hele fijne dag gehad bij de Oranje Leeuwinnen. Ik heb enorm genoten! Ik heb mijn grootste held Jackie Groenen ontmoet en zelfs samen met haar een videoboodschap gemaakt voor mijn neef. Ze maakte alle tijd, wat was dat fantastisch!   
Op vrijdag ben ik ook nog naar de wedstrijd geweest en het was helemaal compleet. Ik geniet er nog helemaal van! 
Groetjes, 
Yara

Een speciaal woord van dank aan: 

  • Speelsters & Staf Oranje Leeuwinnen 
  • Janneke Versteeg & Martine Braam (KNVB)