Bijzondere wens bij Ajax – Fortuna Sittard

Terug

9 april 2023

Het is een prachtige zondagmiddag, wanneer er een mooie glimmende taxi voor de deur van Jonas `stopt. Met een verlegen glimlach, kijkt hij ons aan, wanneer hij een Ajax tasje in zijn handen krijgt gedrukt. Er zitten twee Ajax sjaals in en een shirt, met zijn favoriete speler Tadic op de rug. Hij rent naar boven, trekt zijn shirt aan en stapt vervolgens, voorin de taxi. Hij is er klaar voor.  

Jonas gaat op pad, samen met zijn nieuwe begeleider Denzell. Zij kennen elkaar nog niet, dus op deze manier, kunnen zij elkaar leren kennen. Jonas gaat over een paar dagen, naar deze nieuwe woonplek en zij zijn beiden gek van Ajax. Een perfecte situatie dus, om alvast aan elkaar te wennen. Bij aankomt bij de Arena, begint het aardig vol te worden op de pleinen. De zon schijnt en we bestellen een patatje. In het zonnetje geniet Jonas van de patat en we kijken naar de vrolijke Ajax -supporters, die rondom het voetbalstadion, een biertje drinken of een balletje trappen.  

We zijn lekker op tijd, dus we besluiten, zodra de poorten opengaan, alvast de Arena te betreden. Jonas kijkt zijn ogen uit. We hebben prachtige plekken op de hoofdtribune maar voordat wij gaan zitten, stappen we zo dicht mogelijk naar het grasveld. Met zijn telefoon, legt Jonas alles vast. Vervolgens gaan wij op onze plekken zitten en we drinken cola. Jonas ogen twinkelen, wanneer de spelers, met luid schallende muziek door het stadion, het veld op komen rennen. Om 16.45u begint de wedstrijd en er wordt al snel gescoord door Berghuis. Niet lang daarna, maakt Berghuis wederom een treffer. 2-0! Jonas denkt dat het 3-1 zal worden, dus het gaat de goeie kant op. Na de rust, maakt Bergwijn nog een prachtige goal en de jongens, juichen en zingen! Uiteindelijk wordt het 4-0. En de glimlach van Jonas, is niet meer van zijn gezicht te krijgen. Wat een te gekke beleving.  

 

Dan wacht er nog een hele bijzondere verrassing. Wij worden opgehaald door onze contactpersoon Patrick. Jonas krijgt een gesigneerd shirt van Tadic en een boek. Patrick neemt ons vervolgens mee naar de het parkeerdek, waar ‘gewone fans’  niet mogen komen en de ene na de andere BN’er komt langs. Jonas kijkt zijn ogen uit. En wanneer Patrick vertelt dat de spelers hier zo langs komen, dan kan hij zijn oren niet geloven. . “Echt waar…gaan wij nu alle spelers ontmoeten?”  

 

En het lijkt wel de jackpot, want er komen meerdere spelers langs, die allemaal de tijd nemen, om met Jonas op de foto te gaan en zijn shirt te signeren. Bassey, Steven Bergwijn, Alvarez, Rulli, Berghuis, de directeur van Ajax Edwin van der Sar…..en uiteindelijk kwam ook Tadic op Jonas af. Met een dikke vette glimlach, aten we nog een stuk pizza, want na al die bijzondere ontmoetingen, hadden we trek gekregen. Vervolgens bracht de taxi Jonas en zijn nieuwe begeleider Denzell, weer naar huis. Deze dag, zal Jonas, hopelijk niet gauw meer vergeten.  

Jonas:
“Echt waar, gaan wij nu alle spelers ontmoeten?”

Een speciaal woord van dank aan: 

  • Patrick Smit | Con Questa 
  • Vriendenloterij 
  • Findex Vermogensbeheer