Fan of the Match Roda JC - Almere City

Terug

10 februari 2023

Op vrijdag 10 februari was dé grote dag voor Sven. De stoere jongeman is al jaren diehard VVV-supporter en geniet alle thuiswedstrijden van zijn favoriete club. Een keer met de line-up meelopen zit er wegens omstandigheden niet in, daarvoor biedt FC Robinstijn dé uitgelegen kans om dit wél mogelijk te maken. 

Ontvangst 
Compleet uitgedost in VVV-kleding inclusief muts werd Sven opgewacht bij het stadion. Na een ontvangst door de vrijwilligers van FC Robinstijn stond de eerste verassing in petto. Een wedstrijdkaartje met daarop de tekst: volledig stadion inclusief speelveld. Een tekst die we niet lang enkel hebben gelezen, maar ook daadwerkelijk in de praktijk invulling aan hebben gemaakt. Al snel werd de weg gevolgd naar het spelershome wat op dat moment nog leeg was. Daar stond verassing nummer twee op Sven te wachten. De enige echte aanvoerdersband van FC Robinstijn met daarop de logo’s van het affiche van de wensavond van Sven: VVV-Venlo – Heracles Almelo. 

Warming-up 
Ietwat gespannen werd het FC Robinstijn tenue aangedaan en werd de weg vervolgt richting het magische gras van Covebo Stadion – De koel-. Het strijdtoneel van vandaag. Al snel volgde de eerst ontmoeting, en wel niet de minste; namelijk hoofdtrainer Rick Kruys. Vervolgens was het Sven Braken die langs kwam lopen en een handje kwam geven. “Hallo ik ben Sven Braken” “Hallo ik ben Sven” “Oh, jij bent ook Sven? Welkom bij VVV kerel, geniet als Fan of the Match van deze avond”. Het gezicht van onze Fan of the Match straalde van oor tot oor en zijn avond kan niet meer stuk. 

Speelveld betreden 
Nadat de spelers het veld hadden verlaten voor de laatste voorbereidingen mocht Sven zich gaan voorbereiden op zijn moment: het veld oplopen met scheidsrechter Martin van de Kerkhof. De spanningen liepen hoog op bij Sven maar mede dankzij zijn Sven zijn zusje wist hij tot rust te komen. Onder toeziend oog van ruim 6.000 toeschouwers betrad Sven en zijn zusje het speelveld. Vanwege het 120-jarig jubileum had VVV groots uitgepakt met een flitsende vuurwerkshow. Nadat het speelveld betreden was volgde er een minuut stilte waarbij Sven tussen het scheidsrechters team zich mocht begeven.  

De wedstrijd 
Ondertussen was de adrenaline van de line-up wat gezakt en namen we plaats op de tribune voor de wedstrijd. Een 0-1 achterstand bij rust deerde Sven niet om negatief te zijn. “VVV gaat zeker nog wel winnen” aldus een hoopvolle Sven. En ja hoor. Vlak na rust scoorde VVV de aansluitingstreffer en nadat naamgenoot Sven Braken na ruim zes weken weer zijn opmaking maakte bij VVV begon het voetbal van VVV helemaal te draaien en kreeg onze Sven zijn gelijk. Het was VVV die de achterstand wist om te buigen in een 3-1 een overwinning. Het feest was compleet. Een blije Sven danste de Humba mee met de supporters vanuit de tribune.   

Na-afloop 
Een dolblije Sven kwam tot rust en het hoogtepunt kwam dichterbij. Een meet en greet met de spelers van VVV-Venlo. Nagenoeg alle spelers van VVV kwamen even langs voor een praatje met Sven en zijn familie. Met als kers op de taart was het Jens Craenmehr (derde keeper VVV-Venlo) die zijn keepershandschoenen gaf aan Sven. Sven kon zijn ogen en oren niet geloven nadat zijn shirt vol stond met handtekeningen van ZIJN helden die hij normaal altijd op afstand ziet voetballen. Een dolgelukkige Sven verliet de koel met een glimlach van oor tot oor. Missie van FC Robinstijn weer geslaagd! 

Een speciaal woord van dank aan: 

  • Spelers en staf VVV-Venlo 
  • Contactpersoon VVV-Venlo; Cas Breuer 
  • Kidsclub VVV-Venlo 
  • Scheidsrechter Martin van de Kerkhof