Bijzondere ontmoeting Marte en Daniëlle van de Donk!

Terug

11 december 2022

Zondag 11 december 2022 ging voor Marte de wekker erg vroeg. Vandaag was de dag aangebroken dat ze met haar moeder Laura, vader Edwin en broer Koen met FC Robinstijn naar Lyon mocht om daar ’s avonds de wedstijd van de Olympique Lyon Vrouwen tegen PSG te bezoeken. Het zou een dag vol verrassingen worden… 

Marte en haar familie zijn vanuit Breskens al vroeg vertrokken richting Schiphol, want om 09.30 uur staat het vliegtuig klaar om vanuit Schiphol / Amsterdam naar Lyon te vliegen. Op Schiphol aangekomen werd Marte door de begeleiders van FC Robinstijn (Bjorn en Maurice) opgewacht. Nadat de eerste formaliteiten waren afgehandeld was er even tijd om bij te komen van de eerste indrukken alvorens te boarden voor de vlucht (KL1413) naar Lyon. 

De vlucht met KLM verliep erg vlot en soepel. Na ongeveer een uur en 20 minuten vliegen werd er voet gezet op Franse bodem. Maar voordat Marte het vliegtuig mocht verlaten werd er door de Crew van KLM nog een rondleiding gegeven in de cockpit van het toestel. Op het vliegveld stond de taxi klaar om van het vliegveld naar het hotel te brengen. De echte VIP-beleving kwam nu al echt naar boven, aangezien het gehele gezelschap in een zwart geblindeerd taxibusje werd vervoerd. 

Bij het hotel (pal naast het stadion van Olympique Lyonnais) werden de kamers ingecheckt en even iets gedronken aan de bar. Hier werd ook het programma voor de rest van de dag doorlopen. Vervolgens vervolgden we onze weg richting het indrukwekkende Groupama stadion van Olympique Lyonnais. Hier bevindt zich ook het museum van de club. Het bezoek aan het museum was absoluut een aanrader met enkele fraaie historische momenten van de club en daarnaast ook een aantal actieve attracties. 

Het einde van de middag werd gebruikt voor een “power-nap” en om ons klaar te maken voor het avondprogramma, dat geheel in het teken stond van de wedstrijd tussen Olympique Lyonnais Feminin tegen PSG. Bij OL speelt Danielle van de Donk (ambassadrice van FC Robinstijn) en bij PSG spelen de andere Oranjeleeuwinnen Lieke Martens en Jacky Groenen. Voor de wedstijd werden Marte en haar broer Koen opgewacht door Célia van de Olympique Foundation. Ze waren uitgenodigd om een VIP-experience mee te maken door het stadion. Marte en Koen zijn op diverse plaatsen geweest die voor anderen gesloten bleven (o.a. kleedkamers, VIP-box). Voor aanvang van de wedstijd mochten Marte en Koen aan de rand van het veld staan, waar de warming-up van beide teams plaats vond. Zelfs bij de opkomst van beide teams (met lichtshow) mochten ze aan de rand van het veld staan en zo genieten van een wervelende show. 

De wedstrijd werd vervolgens als echte VIP’s vanuit de businesslounge van Olympique Lyonnais gevolgd onder het genot van heerlijke hapjes en drankjes. Hier waren ook de ouders en de begeleiders van FC Robinstijn aanwezig. De wedstrijd tussen Olympique Lyonnais en PSG ging gelijk op, maar vlak voor het einde van de wedstrijd werd er door PSG toch de 0-1 gescoord en gingen de Parijzenaars met de 3 punten aan de haal. Ondanks het verlies van Olympique Lyonnais was het een zeer mooie en indrukwekkende dag voor Marte. Maar ook de volgende dag stond er voor haar nog een mooie verrassing op het programma… 

 

Maandag 12 december 
Op maandag was er ’s morgens eerst een heerlijk ontbijt in het hotel en werden nogmaals de indrukken van de eerste dag met elkaar besproken. Na het ontbijt werd het programma voorgezet met een wandeling richting het trainingscomplex van Olympique Lyonnais. Hier werd Marte opgewacht door de Perschef van Olympique Lyonnais. Onder zijn begeleiding werd Marte en haar familie naar het gedeelte van het trainingscomplex gebracht waar de Olympique Lyonnais Feminin hun eigen faciliteiten hebben. Hier steeg de spanning voor Marte toch wel een beetje, want ze mocht daar zo meteen haar grote idool Daniëlle van de Donk gaan ontmoeten. 

Na enkele minuten wachten ging de deur open en kwam Danielle vrolijk binnen gelopen. Het was een zeer relaxte en gezellige ontmoeting met Daniëlle. Marte werd door Daniëlle verrast met een origineel wedstrijdshirt en een paar voetbalschoenen. Ook de trainster van Olympique Lyonnais kwam nog even voorbij om Marte en haar familie te begroeten. De tijd vloog om en zo kwam er een einde aan de bijzondere ontmoeting met Daniëlle. Maar uiteraard niet voordat er nog enkele handtekeningen waren gezet en foto’s werden gemaakt,  want deze unieke ervaring moest wel voor altijd worden vastgelegd. 

Na de ontmoeting stond de taxi alweer klaar om weer richting het vliegveld te gaan. De vlucht richting Amsterdam vanuit Lyon verliep even soepel als de heenreis. Deze twee dagen zijn voorbij gevlogen, maar Marte ging met een koffer vol met mooie en dierbare herinneringen weer terug naar Zeeland… 

Marte:
Deze trip naar Lyon was enorm bijzonder! De VIP Experience bij de wedstrijd, de meet and greet, de gesigneerde voetbalschoenen, het kletsen met Daniëlle van de Donk, de aardige vrijwilligers, enz. Te veel om alle leuke dingen op te noemen!  Ik ga dit nooit vergeten!”
 
Ouders Marte:
Nooit gedacht tijdens de ziekte van onze dochter, dat we zo’n mooi gebaar, zo’n fantastische reis en zo’n bijzondere ervaring zouden meemaken!

Een speciaal woord van dank aan: 

  • Daniëlle van de Donk 
  • Players & Staff Olympique Lyonnais Feminin 
  • Olympique Lyonnais Foundation 
  • Schoondijke-Breskens-Cadzand Vrouwen 1 
  • Travel Service Best