Fan of the Match NEC - Utrecht

Terug

12 maart 2023

Prachtig op tijd is de 13-jarige Souleymane in De Goffert. Met zijn vader, zijn oudere broer, en zijn beste vriend Harouna. Plus een tas met voetbalspullen. Goed voorbereid voor de wedstrijd en met gezonde wedstrijdspanning. Helaas moet hij zijn moeder missen, zij probeert al vijf jaar naar Nederland te komen.  

Na de eerste kennismaking gaan we in Bikkels wat drinken en de tactiek doornemen.   
Straks zal Judith van de Nijmegen Juniors hem ophalen voor de opkomst op het veld. Dan zal hij een stukje van de warming-up mee mogen doen en kennismaken met scheidsrechter Oostrom.   
Of Harouna mee het veld op mag? Dat komt goed uit, want ze komen nét wat Juniors tekort.  

Als Mira vraagt naar de uitslag hoeft Souleymane niet lang na te denken. 2-1. Vóór de wedstrijd klinkt dat ook in een soepel verlopend interview met de stadionspeaker. En dat hij zelf bij Union speelt. Rechtsback. 

De naam Cissoko, zijn favoriete speler, valt al snel. Net als Souleymane heeft Ibrahim Guinese roots. En met wie zien we onze rechtsback tijdens de warming-up in een soort rondo oefenen? Inderdaad, dat is Ibrahim. Check.   
Vader, broer en de Robinstijn hosts bekijken dit vanaf de tribune. Voordat onze VIP zich klaarmaakt voor de opkomst, heeft hij nog even tijd om naar ons te zwaaien. We zien een brede glimlach.  

De muziek wordt inmiddels harder gezet, de tribunes lopen vol, er komt een filmpje over N.E.C. successen..  

Via het scherm zien we Souleymane al vooraan bij de trappen klaarstaan, bij scheidsrechter Oostrom.   

Er wordt afgeteld, vlaggen zwaaien. En ja hoor, daar loopt onze held trots met de bal naar de middenstip. Hé, en daar zien we ook Harouna, hand in hand met de nummer 3, Philippe Sandler.   
De toss begint. Souleymane gooit de munt enthousiast en krachtig omhoog. Even lijkt deze te verdwijnen zo hoog, maar dan wordt de daling gelukkig ingezet.   

Als de wedstrijd een poosje bezig is, verschijnen twee tevreden en trotse vrienden op de tribune. Met allebei een flink gevulde oranje goody bag. Het blijkt dat onze VIP en zijn vriend geluk brengen. De thuisclub krijgt steeds meer kansen en na een half uur wordt de verdiende 1-0 tegen FC Utrecht gescoord. Als na de rust de chips en Sisi nog lang niet op zijn, valt de 2-0 al. De stemming is opperbest. Maar NEC vergeet door te drukken en als onverwachts dan toch de 2-1 valt, feliciteren we Souleymane: zijn voorspelling komt uit. Let maar op. 

Maar even later… o nee, de gelijkmaker. Even een domper, maar de stemming stijgt alweer snel.  

Terug in Bikkels zullen de jongens veel spelers ontmoeten! En inderdaad, Elayis Tavsan laat niet lang op zich wachten.  De eerste fotoshoot en handtekening is een feit. Gevolg door Pedro Marques.   
Dan is er even een lastig momentje als niet alle spelerskaarten (met foto en handtekening) dubbel beschikbaar blijken. Dat vindt Souleymane niet leuk, zijn vriend Harouna heeft er ook recht op..  

Maar dan komt, als een ware tovenaar, Lasse Schöne binnen. Aanvoerder van NEC, én ambassadeur van FC Robinstijn! Hij zorgt al snel voor een enorme glimlach op Souleymane’s gezicht. Die nóg groter wordt als Lasse een NEC-shirt én bal tevoorschijn tovert. Handtekeningen worden gezet, de sfeer is top!   

Denk niet dat het daarbij blijft. De favoriet van onze VIP komt ineens binnen: Ibrahim Cissoko.   
Die neemt ruim de tijd om met de familie te praten. Gevolgd door Joris Kramer, Souffian El Karouani, Oussama Tannane, Dirk Proper én Bart van Rooij.   

Een uur na de wedstrijd is iedereen het eens. Dit was een topmiddag. Dankzij de mensen van NEC Maatschappelijk en de NEC Juniors, en natuurlijk de spelers en clubleiding van NEC. Als de vier voldaan naar huis toe gaan weten ze nog niet dat er zeker 100 foto’s en filmpjes zullen volgen.   
Om nog vaak na te genieten en met moeder op afstand te delen.   
Fijn dat jullie er waren!  

Souleymane:
Het allerleukste vond ik het muntje dat ik omhoog mocht gooien bij de aftrap!

Een speciaal woord van dank aan: 

  • Lasse Schöne ambassadeur van FC Robinstijn  
  • Spelers & staf NEC Nijmegen   
  • N.E.C. Maatschappelijk (Bart)   
  • N.E.C. Juniors (Anita, Judith en Pim)  
  • Scheidsrechter Oostrom en assistenten