Xavi geniet als Fan of the Match bij PSV!

Terug

12 maart 2023

Zondag 12 Maart 2023 was de 8-jarige Xavi uit Deurne de Fan of the Match bij de wedstrijd PSV tegen Cambuur uit Leeuwarden. Samen met zijn gezin bestaande uit broertje Raff, mama Corina en papa Jorg werd Xavi door FC Robinstijn thuis opgehaald in de officiële PSV BMW. Het was natuurlijk extra leuk voor Xavi en zijn jongere broertje Raff om in zo’n speciale auto naar Eindhoven te worden gereden.

Van zo’n autorit krijg je honger en daarvoor was Xavi en zijn familie uitgenodigd door hotel, cafe, restaurant Queen in hartje Eindhoven. Na een rijkelijke lunch zijn we vervolgens terug naar het Philips stadion gelopen. Bij het Philips stadion aangekomen werden we opgevangen door Frenske en Juul van PSV en werd het verdere programma van deze middag uitgelegd. Eerst maar eens wat drinken en vervolgens onze zitplaatsen in het stadion inspecteren.

Maar de tijd was aangebroken voor Xavi om samen met mama Corina, Frenske en Juul naar de kleedruimte te gaan om te verkleden. De aftrap bleek toch te spannend voor Xavi dus bleef het bij een foto met Eredivisie tenue in de catacomben van het stadion. De wedstrijd start erg moeizaam voor PSV en na ruim 20 minuten kwamen ze dan ook op een 0-1 achterstand. Gelukkig was daar al snel de gelijkmaker van Xavi Simons. Dat was natuurlijk erg leuk gezien dat ook de favoriete speler van Xavi is. Het leek erop dat PSV al voor de rust op voorsprong zou komen echter daar stak de VAR een stokje voor.

PSV komt na rust sterk uit de kleedkamer en dat resulteert in een snelle 2-1 in de 54e minuut. In minuut 56 bracht de in de rust ingebrachte El Ghazi de Eindhovense ploeg op 3-1. De wedstrijd leek gespeeld echter in de 61e minuut komt Cambuur terug op 2-3 via een eigen goal van Sangare. Een penalty voor PSV na een duidelijke handsbal van Bergsma. Silva maakt hem zonder problemen en het staat 4-2 voor PSV. De laatste Eindhovense treffer komt ook van El Ghazi en dat brengt de eindstand op 5-2.

Na deze boeiende en leuke wedstrijd hadden Frenske en Juul nog meer verassingen voor Xavi en het gezin in petto. Als eerste mochten ze het veld betreden om vervolgens met PSV mascotte Phoxy op de foto te gaan. Vervolgens gingen we naar het supportershome waar de dames van PSV voor zowel Xavi als Raff een heel mooi cadeau hadden. Dit was een PSV shirt voor Xavi en een compleet PSV tenue voor zijn broertje Raff. Deze shirts werden gelijk ingezet tijdens de handtekeningenjacht. Luuk de Jong werd al gauw gespot en later volgde o.a. Veerman, El Ghazi, van Aanholt en Til. Papa Jorg mocht nog even met zijn vroegere idool Hans van Breukelen op de foto welke na al die jaren nog nooit vergeten is in Eindhoven.

Tot slot mocht het gezin met de trein naar huis toe, want Xavi en Raff zijn echte treinliefhebbers. Dat was voor de broers natuurlijk een te gek einde aan een dag om nooit te vergeten……..