Fan of the Match MVV Maastricht - SC Telstar

Terug

12 mei 2023

In een bijna uitverkochte Geusselt was Guy van Bastelaere vrijdag 12 mei 2023 de Fan of the Match bij de wedstrijd MVV Maastricht tegen SC Telstar.  

Guy is 10 jaar en heeft binnenkort een spreekbeurt op school over MVV. Hij heeft zelf een e-mail gestuurd naar MVV en hierin vertelt dat hij groot fan is van Ruben van Bommel. Naar aanleiding van deze mooie mail heeft MVV Guy uitgenodigd als FOTM. Toen hij hoorde dat hij naar MVV mocht komen barstte hij in tranen uit van geluk. Het wachtte duurde dan ook heel lang totdat het zo ver was. 

Guy kijkt zijn ogen uit in de Business Lounge. Samen met zijn ouders en neefje krijgen zij een Vipbehandeling. Na te zijn omgekleed in het Robinstijn Tenue en de speciale aanvoerdersband te hebben opgedaan is het snel naar buiten om de spelers van MVV te zien warmlopen. Als de spelers van MVV en Telstar langzaam naar binnen gaan, is het tijd om naar de spelerstunnel te lopen. Daar moeten we nog even wachten. Er is nog even tijd voor een foto met Bér de mascotte en met scheidsrechter Marc Nagtegaal. Met een snoet vol spanning maar met een grote glimlach kijkt hij naar de reservespelers die alvast het veld oplopen. Wat lopen ze dicht langs zegt hij. Na nog een boks van een MVV-speler en een fijne wedstrijd gewenst door een speler van Telstar komt de scheidrechter eraan. Nog een laatste uitleg en hij mag het veld betreden. 

Het is een belangrijk duel vandaag tussen de twee rivalen om een plekje in de play offs. Tussen het gezang en het vuurwerk door loopt Guy naar de middenstip waar hij na het volkslied van Maastricht samen met de scheidsrechter de toss mag doen. 

Als Guy het veld afloopt wordt hij toegezongen door zijn schoolklas vanaf de tribune. Zij zijn ook uitgenodigd voor deze wedstrijd. Als een echt voetbalprof zwaait hij naar de tribune als hij het veld afloopt. Voordat de wedstrijd begint wordt zijn grote voetbalheld Ruben van Bommel uitgeroepen als beste talent en Romain Matthys als beste keeper van de 4e periode in de Keukenkampioen Divisie.  Het was een mooie wedstrijd waarin MVV met 2-1 won en de play offs veiligstelde. 

Nadat MVV een ere rond heeft gemaakt en Sven Blummel hem een MVV-sjaal heeft omgehangen ziet Guy, Ruben van Bommel staan. Snel zijn MVV-shirt en een viltstift voor een handtekening. Maar daar blijft het niet bij. In de Business Lounge komt Ruben ook nog even bij hem langs samen met het bronzen kampioensschild. Romain Matthys mag natuurlijk ook niet ontbreken met zijn bronzen kampioensschild. Als bijna het gehele elftal inclusief trainers voorbij is gekomen komt er een einde aan deze avond. Een avond om nooit te vergeten.  

Een speciaal woord van dank aan: 

  • Spelers en staf MVV 
  • Scheidsrechter Marc Nagtegaal en assistenten 
  • Jean Hogenboom 
  • Bér de Batteraof