Fan of the Match Willem II - Jong Utrecht

Terug

12 mei 2023

Dat Harm dit seizoen bij de laatste reguliere thuiswedstrijd van Willem II in het stadion mocht zijn, was voor hem al een droom die uitkwam. Vaak luistert hij de wedstrijd thuis via Willem II radio met zijn vader; nu werd het een écht vader-zoon-uitje voor hen. Net voor het binnen gaan zag Harm zijn favoriet Kostas Lamprou al binnen bezig aan het trainen… zou hij hem vanavond live zien keepen? 

Na een warme ontvangst in het spelershome, waarbij het eerste cadeautje al in ontvangst werd genomen, begon het veldavontuur voor Harm. Kijken naar de warming up vanaf de field seats heel dichtbij de spelers en daarna aan de hand van de scheidsrechter dé wedstrijdbal het veld op mogen brengen was heel bijzonder. De spelers hadden vanavond namelijk ook hun eigen kinderen mee het veld op in de line up. 

De mooie plaatsen op de tribune, heel dichtbij de Kingside, maakten ondanks alle “lawaai” dat Harm echt kon genieten van de stadionbeleving. Het duurde lang in de wedstrijd voor er zelf gejuicht kon worden…. maar na een kleine 80 minuten werd het 1-0 voor Willem II en slechts 10 minuten later stond er 3-0 op het scorebord en ging het hele stadion, inclusief Harm, uit zijn dak en werd Bokila als 3e doelpuntenmaker toegezongen.  

Terug in het spelershome kreeg Harm maar even de tijd om te bekomen van alle indrukken, want al snel werden de eerste spelers gesignaleerd en kon Harm op jacht naar handtekeningen. Hij wilde deze het liefst van de hele selectie verzamelen op zijn speciaal door papa gekochte shirt voor deze avond. Dat begon wat voorzichtig, maar al snel had Harm helemaal door hoe het werkte en foto na foto én handtekening werden verzameld. Zijn favoriet Kostas Lamprou nam rustig de tijd en hoe kon Freek Heerkens nou zo snel raden naar de vraag die Harm hem wilde stellen? 😉  
Na een lekker hapje en drankje, én met zijn nieuw gekregen hamster-mascotte steeds in de arm, wachtte Harm geduldig op alle spelers én zelfs de trainer maakte tijd voor hem. Op naar de play-offs voor Willem II! Met een vol gesigneerd shirt kon het voor Harm geen mooiere avond meer worden. 

Harm:
Het was LEUK! Veld was leuk, wedstrijd was leuk, handtekeningen was leuk, alles was leuk!!! 

Vader:
“Het is lang geleden dat ik Harm heb gezien met zo’n grote glimlach op zijn gezicht!” 

En bij het scoren van de handtekeningen:
“Dat Harm zelf zo op de spelers afstapt en initiatief neemt is echt uniek voor hem; zoiets doet hij anders nooit!” 

Copyright fotoburo Toin Damen

Een speciaal woord van dank aan: 

  • Spelers & staf Willem II  
  • Willem II Betrokken 
  • Fotoburo Toin Damen – Willem II Clubfotograaf