Fan of the Match FC Eindhoven - ADO den Haag

Terug

13 maart 2023

Een absolute droomdag was het voor de 12-jarige Milan uit Tilburg op maandag 13 maart. Hij was namelijk onze Fan of the Match bij FC Eindhoven. En dat tegen het ‘grote’ ADO Den Haag.   

Ruim op tijd was Milan samen met zijn opa al bij het stadion van FC Eindhoven. Op het moment dat we hem zien komt net de bus van ADO aan. De aankomst van de mannen uit Den Haag maakt indruk op Milan. Hij kijkt zijn ogen uit en zijn avond is al geslaagd wanneer Dick Advocaat tijd neemt voor een foto.  

Spelers Alert  
De foto met Advocaat was slechts het begin. In de Business Lounge krijg Milan te horen wat er allemaal op hem te wachten staat. Zijn ogen stralen al bij het idee. De jonge Tilburger gooit er ook nog een voorspelling uit. FC Eindhoven gaat met 4-2 winnen.   

Voor de wedstrijd volgt nog een rondleiding. Milan krijgt alles te zien. De kleedkamers, de kantoren en nog veel meer. Het maakt zichtbaar indruk. Helemaal als er ook nog eens allemaal spelers rondlopen op dezelfde plek. Bij iedere speler die langskomt roept Milan enthousiast ‘Spelers Alert’ om vervolgens een boks uit te delen aan de speler.   

Profvoetballer 
Milan voetbal zelf ook. Hij staat in de spits bij de amateurs van Willem II en hij heeft maar één droom; profvoetballer worden. Zeker nadat hij bij mee mocht kijken bij de materiaalman van FC Eindhoven. Alles wordt voor de spelers gewassen en opgeruimd. Dat wil Milan ook!   

Maar eerst is het tijd voor zijn entree als Fan of the Match. Milan kleedt zich om en maakt kennis met de scheidsrechters. Hij heeft namelijk de belangrijke taak om samen met hen als eerste helt veld op te gaan. Best wel een beetje spannend, maar vooral leuk. Wanneer Milan zijn naam door de stadionspeaker door de boxen hoort is zijn dag helemaal gemaakt.   

De wedstrijd  
Met een glimlach van oor tot oor loopt Milan het veld op. De bal stevig in zijn handen. Hij is helemaal in control. Hij legt de bal neer en verlaat het veld. Zijn belangrijkste taak zit erop en de wedstrijd kan beginnen.   

Milan trekt zijn gewone kleding weer aan en neemt plaats op de tribune om rustig de wedstrijd te bekijken. En dan krijgt hij ook nog een appje van zijn moeder. Milan is gespot op TV. Hoe gaaf is dat? De voorspelling van de jonge Tilburger komt helaas niet helemaal uit. Eindhoven wint niet met 4-2, maar moet genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel. Al is dat helemaal niet slecht tegen ADO.   

Na afloop van de wedstrijd is het tijd voor foto’s en handtekeningen. Milan heeft zijn eigen boekje meegebracht om zeker te zijn dat er ruimte genoeg is voor krabbels. En hij denkt niet alleen aan zichzelf. Ook voor zijn zusje moeten een aantal speler hun handtekening zetten. Het is een mooie afsluiter van een hele mooie avond.