Dino’s droomwens in vervulling bij PSV!

Terug

Op zaterdag 30 september ging de 8-jarige Dino Bottenberg nietsvermoedend op bezoek bij zijn opa en oma. Het leek een hele gewone middag te worden. Niets was minder waar, want rond de klok van 16.15 uur rinkelde ineens de deurbel en Dino mocht gaan kijken wie er voor de deur stond…

Dino deed open en zag een meneer staan. Hij stelde zich voor als Pieter van de stichting FC Robinstijn. Dat kende Dino wel! Hij werd er een beetje verlegen van, want wat kwam die meneer eigenlijk doen? Al snel werd het Dino duidelijk dat Pieter speciaal voor hem naar Eindhoven was gekomen en dat Dino een heel speciale avond te wachten stond. Dino mocht namelijk mee naar de wedstrijd PSV – Willem II. Aangezien Dino gek is op verrassingen, hield Pieter de rest nog even geheim.

Eerst was het tijd om met mama, opa en oma lekker een hapje te gaan eten in de stad bij Hotel-Restaurant Queen. Dino nam plaats in de Robinstijn-auto en zo werd de familie in stijl naar het centrum gebracht. De jonge PSV-fan begon gaandeweg steeds verder te ontdooien en hij straalde de hele tijd. Zo blij als hij was dat hij naar de wedstrijd mocht. Er werd geproost op een onvergetelijke avond en het eten was heerlijk.

Fan of the Match

Toen de buikjes goed vol waren, was het tijd om richting het Philips Stadion te gaan. Daar werd Dino gastvrij ontvangen door Kirsten Koopmans van de PSV Foundation. Toen kwam de volgende verrassing: Dino was geen reguliere toeschouwer bij de wedstrijd, nee hij was vanavond de Fan of the Match! Daarmee zou zijn grote voetbalwens in vervulling gaan, want hij mocht aan de hand van Phoxy mee het veld op in het volle Philips Stadion! Het was spannend en overweldigend tegelijk. Hier had Dino nooit van durven dromen. Hij mocht al zijn PSV-helden mee het veld op begeleiden.

Tien, negen, acht, zeven… het aftellen was begonnen en de spanning steeg naar het kookpunt! En daar gingen ze…. Hand-in- hand met Phoxy betrad Dino het heilige gras van het kolkende Philips Stadion! Wauw! Wat ontzettend cool! Dino straalde van oor tot oor! Dit had hij nog nooit meegemaakt! Helemaal onder de indruk verliet hij met Phoxy het veld en in de catacomben werden nog enkele foto’s gemaakt met de andere line-up kinderen.

Held Lozano

Daarna was het snel weer omkleden om samen met mama op de tribune weer bij opa en oma aan te sluiten. Dino vond het geweldig! En na een matige eerste helft kwam PSV in het tweede bedrijf helemaal op stoom. Uitgerekend een van Dino’s favoriete spelers, de Mexicaanse nieuweling Hirving Lozano, scoorde op fraaie wijze de 1-0! De ban was daarmee gebroken en PSV liep met fantastisch voetbal uit naar een comfortabele 4-0 overwinning. Dino genoot van ieder doelpunt en ging elke keer helemaal uit zijn dak.

Na het laatste fluitsignaal dacht Dino dat de prachtige avond erop zat, maar de koek was nog lang nog niet op, want er stond nog veel meer op hem te wachten! Kirsten nam hem mee naar het spelershome, alwaar een tafeltje speciaal voor hem was gereserveerd. En het leek wel of hij jarig was, want hij kreeg ook nog eens het nieuwe uitshirt van PSV cadeau, met achterop nummer 7 en zijn naam. Wat een verrassing! Uiteraard moest het nieuwe shirt direct aangetrokken worden en zo kon hij zijn oude shirt gebruiken om handtekeningen te verzamelen.

Het cijfer ontelbaar

En ja hoor, daar kwamen de eerste PSV-spelers al binnen. Dino wilde natuurlijk zoveel mogelijk handtekeningen op zijn shirt verzamelen. In het begin moest Pieter hem nog een beetje helpen, maar alle PSV-spelers waren zo aardig, dat Dino zich al snel thuis voelde en zelf de spelers om een handtekening durfde te gaan vragen. Zo kwam zijn shirt helemaal vol te staan en stond hij met bijna al zijn helden op de foto, zelfs met zijn favorieten, keeper Jeroen Zoet en Man of the Match Hirving Lozano!

Op de vraag wat voor cijfer Dino deze avond zou willen geven, sprak hij de gedenkwaardige woorden ‘het cijfer ontelbaar!’ Dino’s droom was uitgekomen en eigenlijk nog veel meer dan dat! Wat zal hij samen met mama, opa en oma nog vaak terugdenken aan deze magische voetbalavond!

 

[masterslider id=”72″]

 

Een speciaal woord van dank aan:

  • PSV Foundation
  • Staf en spelersgroep PSV
  • Hotel-Restaurant Queen