Fan of the Match FC Denbosch - Helmond Sport

Terug

14 april 2023

Bij FC Den Bosch tegen Helmond Sport was Amine Fan of the Match. Amine woont in ’s-Hertogenbosch, is 12 jaar en zit in groep 8.  Hij voetbalt zelf  als linkshalf in de  O-12 Van BLC.  Amine wil zelf ook profvoetballer worden. Daarom vindt hij het leuk dat hij nu al in het stadion mag komen kijken. Amine verteld dat hij tweebenig is en dat hij later rugnummer 11 wil. Dit is het rugnummer van Danny Verbeek,  wat zijn favoriete speler is, dus wie weet kan hij Danny in de toekomst opvolgen. 

Nadat we Amine en zijn moeder namens FC Robinstijn hebben verwelkomd kreeg hij daarna van Liesbeth Coolen en Jelle van Gladbeek een rondleiding door het stadion en maakte hij alvast kennis met  scheidsrechter Van de Laan en zijn assistenten. Ook ging hij hij in de rumte van de stadionspeaker kijken en mocht hij zelfs iets door de microfoon zeggen. Nadat Amine zich had omgekleed en het Fan of the Match  FC Robinstijn-tenue en zijn voetbalschoenen had aangetrokken mocht hij het veld op en ging hij samen met de reserve-spelers de warming-up doen waar uiteraard een rondootje niet kon ontbreken. Daarna kwam het grote moment dat hij samen met de scheidsrechter en de elftallen van FC Den Bosch en Helmond Sport onder het lawaai van vuurwerk het veld mocht betreden en op de middenstip de scheidsrechter mocht meehelpen met de  toss. Daarna begon de wedstrijd en konden we juichen toen FC Den Bosch op 1-0 kwam. Maar helaas net voor rust werd het 1-1. Nadat we in de rust lekker wat gedronken hadden gingen we vol vertrouwen de 2e helft kijken. Maar door een strafschop kwam Helmond Sport op een 2-1 voorsprong. Amine vond dat de overtreding geen strafschop was! Jammer maar FC Den Bosch kon niet meer gelijk maken. 

Amine vond het jammer dat zijn favoriete speler Danny Verbeek niet had kunnen meespelen bij FC Den Bosch, maar gelukkig kwam Danny snel na de wedstrijd langs om met Amine op de foto te gaan. Naast dat Amine namens FC Den Bosch ook al een spelersposter en een voetbal had gekregen, kreeg hij van Danny nog een FC Den Bosch verrassing, wat een feestavond was het toch! Daarna kwamen veel spelers nog bij Amine langs om een handtekening op zijn spelersposter en op de gekregen voetbal te zetten. Ook de nieuwe trainer Tomasz Kaczmarek kwam op het eind nog langs voor een handtekeningen een foto. Dat is gaaf want die handtekening heeft nog bijna niemand hierin Den Bosch.   Met een brede lach op zijn gezicht vertelde Amine ons bij het afscheid dat hij het erg leuk had gevonden! Goed je best doen Amine en zorgen dat je tweebenig blijft dan zien we je wellicht over een aantal jaar in het stadion nog  terug als speler!! 

 

Een speciaal woord van dank voor Liesbeth Coolen en Jelle van Gladbeek voor rondleiding 

Een speciaal woord van dank aan: 

  • Pieter Tuns (Team Manager)  
  • Tomasz Kaczmarek (trainer) 
  • Teun van Grunsven (Ambassadeur FC Robinstijn)  
  • Liesbeth Coolen en Jelle van Gladbeek 
  • Ester Bal (Communicatie)  
  • Alle spelers en staf  
  • Kees Vos (Fotograaf FC den Bosch)  
  • Scheidsrechter Van der Laan en zijn assistenten