Fan of the Match MVV Maastricht - FC Dordrecht

Terug

14 april 2023

Op vrijdag 14 april 2023 gaat de voetbalwens van Luciano van der Zweep in vervulling. Hij ontmoet zijn grote voorbeeld Romain Matthys, de keeper van MVV. Luciano is 10 jaar en komt uit Maastricht. Hij is een fanatieke MVV supporter en wil graag profkeeper worden. 

Getooid met sjaals, bal en een vlag staat Luciano samen met zijn ouders, zussen en broer te wachten bij de ingang van de Business Lounge. Daar worden ze verwelkomd door Jean Hogenboom van MVV en de vrijwilligers van FC Robinstijn. Nadat we wat hebben gedronken en Luciano het mooie FC Robinstijn tenue heeft aangetrokken en het bekende polsbandje heeft opgedaan, krijgt hij de speciale aanvoerdersband overhandigd. 

We gaan nog even bij de warming up van de spelers kijken. Maar dan is het toch echt tijd om naar de spelerstunnel te lopen. Er is nog even tijd voor een foto met Bér en de wedstrijdbal. De reservespelers lopen voorbij en geven Luciano een boks. Scheidsrechter Joey Kooij komt ook nog even dag zeggen en natuurlijk wordt er een foto gemaakt. 

Met een gespannen gezicht betreedt Luciano het veld. Nadat het  Maastrichts volkslied heeft geklonken en de toss is geweest, nemen we onze plaatsen in op de hoofdtribune. 

Luciano schreeuwt en zwaait met zijn vlag de Sterrendragers naar de overwinning. Maar dan moet de allergrootste verrassing nog komen. Na de wedstrijd komt Romain Matthys direct naar hem toe en hangt hem een MVV sjaal om. Wat is hij verrast en blij. Het is van zij gezicht af te lezen. 

Terug in de Business Lounge komen er vele spelers langs en natuurlijk de trainers om een handtekening op de bal en de vlag te zetten. Mama maakt ook heel veel foto’s. Aan het einde van de avond heeft hij wel 17 handtekeningen verzameld. 

Op de vraag wat vond je het allerleukste vanavond zei hij met trots:
De ontmoeting met Romain en de sjaal die hij van hem heeft gekregen. Bedankt voor de geweldige avond.

Een speciaal woord van dank aan: 

  • Spelers en Staf MVV 
  • Scheidsrechter Joey Kooij en zijn assistenten 
  • Jean Hogenboom 
  • Bér de Batteraof