Wedstrijd Nederlands Elftal en gesigneerd shirt Mbappé

Terug

14 juni 2023

Na jarenlange ‘onverwachte’ tegenslagen kwam er ditmaal iets moois onverwacht op het pad van Quentin. Daar waar dinsdag 13 juni een normale dag leek te worden zoals iedere andere veranderde de dag ineens. Eén telefoontje van FC Robinstijn richting Quentin met de vraag “Hallo Quentin, heb je morgenavond (woensdag 14 juni) al iets te doen” bleek genoeg om een geluksmoment voor Quentin te bezorgen. Het antwoord luidde nee, waarop de mededeling kwam, dat Quentin samen met nog drie anderen de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Kroatië mocht bezoeken in de strijd om een finale ticket van de Nations League.  

Een telefoontje richting neef Keano en oom Fabian werd gedaan en de planning om richting stadion De Kuip te gaan werden gemaakt. Om omstreeks 18:00 uur arriveerde Quentin, vader Pascal, Keano en oom Fabian bij het stadion waar alvast wat sfeer werd geproefd. Omstreeks 19:45 werd de weg richting de ingang van de stadion bewandeld. Na een fris drankje werd de tribune opgezocht en konden we genieten van de warming-up. Met stoelen op de lange zijde op rij vier mochten we niet klagen, want wat zaten we dichtbij het veld! Al helemaal niet toen langzaam de zon onder ging en we met 25 graden op de tribune zaten. Wat zou dit een heerlijke voetbalavond moeten worden.  

Na de openingsceremonie en de volksliederen werd de spannende wedstrijd afgetrapt. Het was Donyell Malen die Nederland in de 36e minuut op voorsprong schoot. Echter scoorde vlak na rust de Kroaten de gelijkmaker binnen via een penalty en was het Pašalić die de 1-2 binnenschoot en leek de wedstrijd beslist. Totdat Noa Lang diep in blessuretijd alsnog de gelijkmaker binnenschoot waardoor er een verlenging noodzakelijk was en we dus nog een half uur langer mochten blijven. De avond van Quentin kon niet meer stuk. Helaas scoorde Kroatië in de verlening tweemaal waardoor Nederland ten onder ging. Echter mocht dit de pret niet drukken. Nederland had terecht verloren van een beter Kroatië en zo gingen Quentin, zijn vader, neef en oom toch met een voldaan gevoel richting huis. Het was een unieke belevenis! 

Maar daar waar Quentin dacht dat daarmee zijn voetbalwens helemaal was afgelopen, had FC Robinstijn toch nog een extra verrassing in petto. Zaterdag 8 juni zochten we de nietsvermoedende Quentin thuis in Oosterhout op. Ook Keano was naar Oosterhout gelokt. Beide heren keken geheel verbaasd toen FC Robinstijn ineens weer voor hun neus stond. Want we hebben nog een mooie verrassing! Quentin had namelijk nog een grote wens: een echt gesigneerd shirt van wereldster Kylian Mbappé…. 

Hij mocht de verrassing zelf onthullen en toen hij zag dat het een ingelijst shirt van zijn grote idool was, begon hij helemaal te stralen. “WOW! Die is echt vet! Wauw, jezus, echt ziek! Kicken!” Dit had hij absoluut niet verwacht. Super blij is hij met het shirt. Maar natuurlijk hebben we ook aan Keano gedacht. Keano is fan van Frenkie de Jong, dus voor hem hebben we ook iets speciaals, een Nederlands Elftal shirt gesigneerd door Frenkie. En ook Keano begon helemaal te stralen. “Nee joh! Zo! Jaha dit is em! Echt vet! Worden we hier eventjes verwend hier zo!” Het shirt was nog niet ingelijst, maar dat gaan we uiteraard nog wel even regelen. 

En zo zijn Quentin en Keano niet alleen een unieke ervaring rijker, maar hebben we ze nu ook een gesigneerd shirt van hun grote idool. Dat gaan de boys niet snel vergeten! 

Quentin:
WOW! Die is echt vet! Wauw, jezus, echt ziek! Kicken!

Een speciaal woord van dank aan: 

  • Vincent Bakker, Passion Events 
  • Kick and Rush Shop 
  • Vriendenloterij 
  • Nobracars Helmond