Fan of the Match FC Eindhoven

Terug

16 december 2022

Jay’la (6 jaar) trotseerde samen met haar moeder, vader en broertje de kou van vrijdagavond en kwamen goed ingepakt naar het stadion van FC Eindhoven. Om daar meteen verwelkomt te worden door niet alleen Woutje, maar ook de kerstman! Vol enthousiasme namen ze een kijkje achter de schermen (begeleid door Hilde van de Foundation) en begroette de spelers en de scheidsrechters.  

Na de rondleiding gingen we wat drinken en werd er in de drukke ruimte een extra tafel voor ons geregeld als echte VIPs. Na een drankje en leuke cadeautjes van FC Eindhoven werden de FC Robinstijn tenues aangetrokken. En was er ook een tenue voor Jay’la’s broertje Izeah (5 jaar), zo konden ze samen het veld op. Er helemaal klaar voor met tenue aan (over de kleren want brrr wat was het koud) en polsbandjes om gingen we richting de spelers.  

Samen met de grens- en scheidsrechter spraken ze af wie met wie meeliep én wie de bal ging pakken. Als grote zus liet Jay’la de eer aan Izeah, die er helemaal van ging stuiteren. Ieder aan de hand van een grensrechter liepen ze samen met de spelers het veld op.  Izeah pakte de bal en op het veld mochten ze de tos doen. En wat bleek: ook de kerstman ging mee het veld op!  Ze kwamen samen terug gerend van het veld: Jay’la aan de hand van de kerstman en Izeah aan de hand van Woutje. Toen was het tijd om de wedstrijd te gaan kijken.  

De eindstand werd uiteindelijk 2-0 voor VVV-Venlo. Voor de spelers niet zo leuk, maar gelukkig kwamen ze nog steeds met een goed humeur bij Jay’la en Izeah om handtekeningen uit te delen en samen op de foto te gaan. Het was een koude, maar geslaagde avond!  

Jay’la:
Zooo leuk!” 

“Maaike, mag ik dan straks poseren voor de foto met de voetballers?” 

“Zal ik ook mijn handtekening schrijven?’ (op de teamfoto van FC Eindhoven)”
 

Een speciaal woord van dank aan: 

  • Spelers en staf FC Eindhoven 
  • Scheidsrechter en grensrechters
  • Woutje
  • Kerstman 
  • Scheidsrechter Oostrom en assistenten