Ontmoeting met Naci Unuvar

Terug

3 oktober 2023

Op maandag middag stapt Mert, nietsvermoedend de fysiopraktijk binnen. Samen met zijn zus en zijn vader. Hij heeft geen idee, dat de afspraak, om een hele andere reden is ingepland, dan een behandeling. Als Mert de wachtkamer instapt, ziet hij een levensgrote pop staan van zijn grote idool Naci Unuvar. Hij begint te lachen als hij het ziet en hij wil met de pop op de foto. Zijn zus, die in het complot zit, maakt een mooie foto.  

Dan is het tijd voor de ‘behandeling’ en zijn fysiotherapeut zet Mert op de behandelbank. Wanneer zij even de ruimte verlaat om iets te pakken, stapt, totaal onverwachts voor Mert, zijn grote idool Naxi Ünüvar naar binnen. Als Mert hem ziet, valt zijn mond open en hij vliegt hem in de armen. Mert is sprakeloos. En, intens gelukkig. Hij kan zijn ogen niet geloven.  
Naci vertelt hem dat hij allemaal verrassingen voor hem heeft en hij neemt Mert mee, voor de eerste grote verrassing. Samen rijden ze richting het vliegveld. Mert kan niet geloven, dat hij in de auto zit, samen met een grote profvoetballer. Als ze aankomen bij het vliegveld, staat er een helikopter klaar…..en de broer van Mert. Als hij zijn broer ziet, is hij weer, enorm verrast. Hij snapt niet waar dit allemaal vandaan komt.  

Naci, Mert en zijn grote broer stappen in de helikopter en ze maken een vlucht over de Grolsch Veste. Het uitzicht is fenomenaal. Als ze geland zijn, neemt Naci Mert mee, naar de fanshop waar hij zijn eigen shirt mag bedrukken met; Naci uiteraard op de achterkant. Mert trekt het shirt vol trots, direct aan.  

Maar de verrassingenstroom is nog lang niet klaar, want Mert mag op het trainingscomplex meekijken bij een oefenwedstrijd van de selectie. Hij krijgt een rondleiding op het trainingscomplex waar hij alle spelers mag ontmoeten. Mert wordt door iedereen met open armen ontvangen. Als Mert de fitnessruimte in stapt, zetten de spelers hun favoriete Turkse hit op de speakers en met zijn allen dansen en zingen ze uit volle borst. Mert is het stralende middelpunt. Tijdens de oefenwedstrijd, mag Mert nog even kletsen met Oosting. Hij wil graag later voetbaltrainer worden en hij heeft genoeg aan Oosting te vragen. 

Mert heeft zijn ogen uitgekeken en mag nog even, samen met Naci, naar de Grolsch Veste.  
daar wacht nog een laatste, grote verrassing. Mert heeft namelijk al wekenlang, zijn moeder moeten missen. Zij moest vanwege familieomstandigheden naar Turkije en zij was al weken niet thuis geweest. Wanneer Mert met Naci op de middenstip staat, vraagt Naci naar zijn moeder en wat het voor Mert betekent dat hij zijn moeder al zo lang niet heeft gezien. Mert zegt dat hij haar erg mist en het lastig moeilijk vindt dat hij nu niet met haar kan knuffelen.  

Dan zegt Naci; “Ik heb nog een laatste verrassing voor je…..je hebt je moeder gemist he? Wij hebben haar naar Nederland laten komen!!”  
Als Mert zijn moeder het grasveld op ziet stappen, trekt hij een sprintje en hij vliegt haar in de armen. Een prachtige hereniging, van moeder en zoon. Op een hele bijzondere plek.  

Mert is sprakeloos, van alle verrassingen en indrukken en hij geeft Naci nog een allerlaatste knuffel om het te bedanken.  

Mert:
“Dit was de mooiste dag uit mijn leven!”

Een speciaal woord van dank aan: 

  • FC Twente 
  • Vriendenloterij 
  • Eredivisie 
  • ESPN 
  • Ten Content Agency  
  • HelicentreBV