Spelers Nederlands Elftal en Frenkie de Jong ontmoeten

Terug

10 oktober 2023

Op dinsdag 10 oktober wordt Jesmay enorm verrast. Haar ouders en zus hebben het helemaal geheim gehouden, maar er staat een bijzondere dag voor Jesmay gepland. Om 9 uur wordt Jesmay verrast met een filmje van haar favoriete speler, Frenkie de Jong. Helaas is hij vanwege een blessure niet bij het Nederlands elftal voor de wedstrijd tegen Frankrijk. Maar deze persoonlijke boodschap van Frenkie voor Jesmay is wel heel bijzonder.  

Daarna stappen ze in de auto, een mooie Landrover van Knook Breda op weg naar Zeist, het trainingscomplex van de KNVB, waar de selectie bij elkaar is gekomen. Na ruim een uur rijden komt de familie aan in Zeist. Na eerst een rondleiding over de campus van de KNVB mag Jesmay met haar familie naar de training van het Nederlands Elftal. Het is een besloten training, waar de pers de eerste 15 minuten bij mag zijn, maar daarna moet iedereen weg… behalve Jesmay en haar familie.  

Een beetje zenuwachtig, maar vooral heel erg blij wacht Jesmay de spelers op die op de fiets aankomen bij de training. Jesmay kan op haar gemak overal even rondkijken, tussen de pers door, langs het veld en op de tribune. Dan komen alle spelers naar buiten om de pers te woord te staan. Ook Jesmay krijgt van de KNVB een mapje met allemaal weetjes en feiten over de spelers van het Nederlands Elftal. Maar Jesmay weet al zoveel, ze is echt een kenner. Jesmay ziet al haar favoriete spelers van heel dichtbij. Als de training begint mag Jesmay met haar familie langs het veld staan. Ze kijkt haar ogen uit.  

De volgende verrassing staat alweer klaar, Jesmay mag met de spelersbus mee om een kijkje te nemen in het hotel waar de selectie altijd verblijft. Jesmay stapt in de bus en vraagt zich hardop af waar Frenkie altijd zou zitten in de bus. In het spelershotel aangekomen is vooral de ruimte met alle materialen en kleding heel indrukwekkend voor Jesmay. Daar krijgt zij ook een eigen shirtje van het Nederlads elftal met achter op haar naam en…. Nummer 21 van Frenkie. Snel doet Jesmay het shirtje aan en dan moeten we snel weer terug, want een deel van de selectie is al klaar en wacht op Jesmay om met haar op de foto te gaan en handtekeningen uit te delen.  

De spelers staan al te wachten op Jesmay. Een voor een gaan ze op de foto en tot slot nog een groepsfoto. Het shirtje dat Jesmay heeft gekregen heeft ze aan, maar op een ander shirtje laat ze alle handtekeningen zetten van alle spelers. Als Virgil van Dijk dan nog vertelt dat ze met haar familie naar de wedstrijd tegen Frankrijk mag is dat voor iedereen een grote verrassing, want de wedstrijd is al helemaal uitverkocht.  Wat een geluk! Om ook nog met de rest van de selectie op de foto te gaan stappen ze opnieuw in de spelersbus. Nog meer foto’s en nog meer handtekeningen. En zeker nog even op de foto met haar andere favoriet Nick Olij, want hij heeft bij NAC gespeeld en daar is Jesmay ook een enorme fan van.  

En dan zit deze bijzondere dag er bijna op. De KNVB heeft nog een heerlijke lunch geregeld waar Jesmay en haar familie nog kunnen nagenieten en bijkomen van deze bijzondere dag. Een dag om nooit meer te vergeten. Na de lunch vertrekt het gezin weer naar huis. En hoewel deze mooie dag erop zit, kunnen ze nog uitkijken naar de wedstrijd van het Nederlands Elftal vrijdag tegen Frankrijk.  

Jesmay en familie:
“Het was echt helemaal fantastisch! We zijn er nog helemaal onderste boven van. Echt geen woorden voor wat een fantastische dingen die jullie doen, echt waar jullie zijn toppers ! Wij zullen dit nooit vergeten!”

Een speciaal woord van dank aan: 

  • Spelers & staf Oranje
  • KNVB
  • Knook Jaguar Land Rover Breda