Berkay en de magie van Cristiano Ronaldo!

Terug

12 oktober 2023

Vijf jaar geleden ontvingen wij de aanvraag voor een fantastische wens gericht op één van de grootste voetballers van de wereld, Cristiano Ronaldo. De moeder van Berkay kwam, na een tip van Soufiane Touzani, uit bij FC Robinstijn en heeft toen deze wens ingediend. Na het indrukwekkende verhaal van Berkay en zijn moeder te hebben gelezen, was het voor ons snel duidelijk dat we alles op alles zouden gaan zetten om hun ultieme droom uit te laten komen, hoe onmogelijk dit ook leek.  

Het werd een wens waarbij we heel veel geduld moesten hebben. We waren er 2 keer heel dichtbij, maar o.a. door een transfer en corona wilde het maar niet lukken. Totdat we met een nieuw masterplan kwamen………. 

Magie blijft magie! 

Donderdag 
Donderdagavond, 12 oktober 2023 vliegveld Eindhoven. Berkay stond ons samen met zijn moeder al vol spanning op te wachten bij de ingang. Een beetje onzeker voor alles wat zou komen. We begonnen met een hele fijne kennismaking. Intussen kwam ook ons “geheime wapen” Stan Valckx (oud-speler van VVV-Venlo, PSV, Sporting Lissabon en oud-international) Hij zou onze tolk zijn, omdat niemand van ons Portugees spreekt. Stan kent daarnaast ook de teammanager van het Nationale Elftal van Portugal, wat ons hopelijk zou gaan helpen in Portugal. Want door dit contact was de kans op een ontmoeting met CR7 wellicht groter. Niks was nog zeker op dit moment alleen dat de wedstrijd Portugal-Slowakije, bezocht zou gaan worden in Porto. 

De reis verliep voorspoedig en na aankomst op het vliegveld gingen we snel de taxi in naar het Hilton Hotel in Porto. Dit hotel was speciaal door ons gekozen omdat we inside information hadden, dat het Nationale Elftal van Portugal daar zou verblijven. Dit bleek meteen een gouden greep, want direct bij binnenkomst, we hadden nog niet eens ingecheckt, herkende Berkay direct twee sterspelers van Portugal. Hij ging eerst met Joao Cancelo (FC Barcelona) op de foto en daarna ook nog met Manchester United Captain Bruno Fernandes. Dit was natuurlijk een super start van deze droomwens maar nog niet het uiteindelijke doel. Snel werd er nog een hapje gegeten en wat gedronken om daarna snel naar de kamers te gaan om ’s ochtends topfit een spannende dag te gaan beleven. 

 Vrijdag de 13e….
’s Ochtends, tijdens een heerlijk ontbijt, werd onze tactiek voor die dag besproken. Hoe zouden we onze kansen kunnen vergroten om ons ultieme doel te bereiken? Pieter besloot samen met Berkay op onderzoek uit te gaan, want we wisten niet of en hoe benaderbaar het Portugese team en met name Cristiano Ronaldo zouden zijn. Pieter bedacht dat het nationale team waarschijnlijk op de 3e verdieping verbleef en nam daarom de proef op de som en zette met de lift koers richting de 3e verdieping. De liftdeuren gingen open en direct zagen we een speler lopen en nog geen seconde later ook de beveiliging van de Portugezen. Bingo! We wisten nu dat zij een verdieping hadden helemaal voor zichzelf. Maar natuurlijk mocht er op deze verdieping verder niemand komen, dus we werden direct terugverwezen naar de lift. Geen probleem, want nu wisten we wel hoe we ons geheime wapen het slimste in konden gaan zetten… Stan kent Joao Pinto, oud-topvoetballer van Portugal en nu in dienst als teammanager van het Nationale Team. Stan had enkele weken geleden al even app-contact met hem gehad en aangekondigd dat wij die kant op zouden komen. Stan moest nu dus ook naar de 3e verdieping en bij de beveiligers aangeven dat we waren gearriveerd en hij graag in contact zou komen met Joao Pinto. Maar ook Stan stond snel weer beneden. Ook hij mocht niet op de 3e verdieping komen, maar gelukkig hadden de beveiligers wel een berichtje van hem aangenomen en zouden ze dat doorgeven aan Pinto. De spanning steeg want zou Pinto ons daadwerkelijk beneden komen opzoeken..? Maar jawel, we hoefden niet eens zo lang te wachten of hij liep ons samen met de beveiliger te zoeken. De ontmoeting met Stan was direct heel warm en amicaal en Stan kwam ons daarna heeeeel erg mooi nieuws vertellen… Joao Pinto zou ons verhaal met Cristiano Ronaldo delen en hem vragen of hij open stond voor een meet & greet met Berkay. De spanning liep natuurlijk steeds verder op, want zou het echt gaan lukken..? Even later kwam de beveiliger met het verlossende bericht… Stan en Berkay zouden rond 12.45 uur door hem worden opgehaald en meegenomen worden naar de 3e verdieping. Daar wilde Cristiano Ronaldo Berkay graag kort even ontmoeten. Een gevoel van opwinding, maar ook ongeloof maakte ons allemaal eigen. We keken elkaar vragend aan, gaat het nu dan ook echt gewoon lukken…? 

Een beetje beduusd en onwerkelijk stonden we beneden in de lobby van het hotel. Maar het was pas 10.30 uur, dus je begrijpt hoe zenuwslopend de komende uren voorbij zouden gaan. Na veel heen en weer lopen, handenwringen, rondkijken en dromen was het grote moment daar. De teammanager kwam Berkay en Stan ophalen. Vol spanning ging Berkay mee naar boven. En daar gebeurde wat hij nooit voor mogelijk had gehouden, een geweldige ontmoeting met zijn grote idool. Hij kreeg een knuffel, een handtekening op zijn shirt, een mooie foto en een kort gesprek met zijn allergrootste held. Het was on-ge-loof-lijk!  

Toen Berkay weer terugkwam was de ontlading bij iedereen enorm! Tot het laatste moment was onduidelijk of het grote doel bereikt zou worden, maar het is gewoon gelukt! Berkay’s droom, zijn grote idool ontmoet te hebben was eindelijk in vervulling gegaan. Deze trip kon niet meer stuk! Het grote, schier onbereikbare doel was bereikt! 

Maar dit was nog niet alles. Ook de wedstrijd Portugal-Slowakije stond nog op het programma. Toen het elftal ’s avond per bus naar Estádio do Dragão in Porto werd gereden hebben we ze in het hotel allemaal, inclusief Cristiano Ronaldo, vlak voor onze neus voorbij zien komen. Ook dit was weer een heel speciaal moment. Al deze extra’s waren een heleboel kersen op de taart. Aangekomen in het stadion was er een fantastische sfeer. Het was een fantastisch feest om mee te maken. Portugal vloog, vooral de eerste helft, over het veld. Het leek of het allemaal moeiteloos ging. Wij zaten aan de goede kant van het veld want Cristiano bevond zich bijna de hele tijd vlakbij het punt waar wij zaten, behalve natuurlijk wanneer hij richting doel ging. Hij scoorde 2x, de 1e keer uit een penalty. En natuurlijk werd dit opgevolgd door zijn gigantische sprong en zijn uitroep SIUUUUU. Het hele stadion deed mee. Het was in één woord geweldig! Berkay en zijn moeder hebben een ongelooflijk fijne dag gehad.  

Na de wedstrijd stond de taxi ons al op te wachten en zijn we naar het hotel teruggereden. Daar hebben we de hele dag nog eens na beleefd onder het genot van een drankje en een hapje. Wat was dit een perfecte dag!!!  

Zaterdag 
De volgende dag na het ontbijt begrepen we dat het Portugese team zich zou verzamelen bij hotel voor vertrek naar Bosnië voor hun volgende match. En Berkay had geluk want hij spotte met Ruben Diaz nog een topspeler met wie hij op de foto mocht. Na nog een rondje door de stad stond onze taxi klaar om ons naar het vliegveld te brengen. Deze paar dagen zijn voorbij gevlogen. Het was voor Berkay en zijn moeder, één grote onvergetelijke droom zoals zij zelf zeiden. En dat was het ook voor ons… 

Berkay:
Wat waren het bijzondere dagen om met jullie te beleven. Vanaf het moment van kennismaking voelden we ons welkom en op ons gemak. Het werd ons snel duidelijk, jullie zijn er voor ons en we zijn samen in Portugal voor maar één doel: Berkay’s grote wens, Ronaldo ontmoeten…   

Jullie hebben het gewoon voor elkaar gekregen! Berkay mocht Ronaldo ontmoeten! Hij heeft hem kunnen spreken, handtekeningen kunnen vragen en foto’s met hem mogen maken. Zijn droom is uitgekomen. Zo onwerkelijk, zo vol emotie op dat moment! Er zijn herinneringen voor het leven gemaakt. Het gevoel is onbeschrijfelijk.  
We hebben samen gehuild en gejuicht omdat zijn droom is uitgekomen. Dat moment blijven we voor altijd koesteren en we zullen de afgelopen paar dagen met jullie nooit meer vergeten. Jullie gaven ons vanaf het eerste moment het vertrouwde gevoel, alsof we één grote familie waren en samen op vakantie gingen. Heel erg bedankt!

Een speciaal woord van dank aan: 

  • Cristiano Ronaldo 
  • Staf & Selectie Portugal 
  • Stan Valckx 
  • Vriendenloterij