Bijzondere wens bij Nederlands Elftal- Frankrijk

Terug

13 oktober 2023

Op vrijdag 13 oktober staat Djim te trappelen voor het raam, gekleed in zijn zwarte Mbappé shirt. Djim verheugt zich namelijk al de hele week op deze dag, want hij mag naar het Nederlands Elftal, die tegen Frankrijk speelt in de aanloop naar het EK in Duitsland. Voor Djim een uiterst spannende beleving, want hij zal zijn grote held Kylian Mbappé, in het echt zien spelen. Een droom die uitkomt, want Djim is de allergrootste Mbappé fan uit IJsselstein. 

Om 16 uur stipt, stopt er een dikke vette Range Rover, voor de deur. Djim kan zijn ogen niet geloven, wat een vette bak. Zou Kylian ook zo’n mooie Range Rover rijden? Vol trots poseert het kleine manneke voor de auto en hij springt vervolgens, samen met zijn moeder Jackie, en oma en opa in de Range Rover. Het dak glijdt open en ze vertrekken richting de Amsterdam Arena. Gelukkig is het nog niet zo druk op de weg en ook rondom het stadion hangt er een rustige en gemoedelijke sfeer. We strijken neer in een restaurant, met uitzicht op de Amsterdam Arena en de sfeer zit er binnen in het restaurant goed in. Oranje fans, kleuren het restaurant in Hollandse sfeer. Djim bekijkt het allemaal met grote ogen en stiekem is hij ook echt wel een beetje voor het Nederlands Elftal…en voor Mbappé. Dat gaat best samen.  

Djim zit heerlijk te smikkelen van zijn patat, de loempiaatjes en als toe chocoladetaart, zijn favoriet. En ook oma, opa en mama zijn intens aan het genieten. Vooral van het vrolijke snoetje van Djim, die niet kan wachten om het stadion te betreden. Het idee, dat Mbappe, terwijl hij daar in het restaurant zit, al zo dichtbij is, dat kan hij gewoon niet geloven. Hij krijgt nog een mooie NL-Frankrijk sjaal en dan zijn we er klaar voor.  

Het is een vrolijke sfeer in het stadion en het uitzicht vanaf de zitplaatsen is geweldig. Wederom kijkt Djim zijn ogen uit. Toch begint er ook een gespannen koppie zichtbaar te worden, want elk moment kunnen de Franse spelers het veld op komen. Djim besluit dat hij dat moment van dichtbij wil bekijken en we dalen de stadion trappen af, totdat we bij het veld staan. Precies op tijd. Want daar komen de spelers voor de warming -up. En helemaal vooraan loopt Kylian. Djim heeft een gllimlach van oor tot oren en zijn ogen beginnen de glimmen. Overal om ons heen staan kinderen, die proberen de aandacht van Mbappé te krijgen, maar de sterspeler is in opperste concentratie. En na een paar minuten, Mpabbé van heel dichtbij te hebben bewonderd, vind Djim het wel genoeg en wil hij klaar gaan zitten voor de wedstrijd die niet lang daarna, na een spectaculaire openingsceremonie, van start gaat. Djim’s avond kan niet meer stuk, want zijn grote held, scoort uiteraard. Niet 1 keer, maar 2 keer. En wat voor goals. De wedstrijd eindigt uiteindelijk in een 1-2 eindstand. Het verlies van Nederland, maakt Djim helemaal niets uit. Zijn allergrootste droom is uitgekomen. Zijn held Mbappé in het echt zien voetballen. Djim heeft een geweldige avond beleefd, samen met zijn opa en oma en zijn mama Jackie.  

Maar enkele weken later was er nog een speciale verrassing voor Djim, en niet de minste….  

Hij kreeg namelijk ook nog een ingelijst wedstrijdshirt van Mbappé van de wedstrijd tegen Nederland met een speciale persoonlijke boodschap van zijn grote held:  “Djim, wishing you all the best! Kylian Mbappé”  

Djim:
Ik kan niet geloven dat ik Mbappé in het echt heb gezien

Een speciaal woord van dank aan: 

  • Kroymans Jaguar Land Rover.nl  
  • Jaz Hotel Amsterdam 
  • Jinzo Restaurant