Bijzondere wens de Oranje Leeuwinnen

Terug

24 oktober 2023

Het is dinsdagochtend 24 oktober. Lisanne heeft herfstvakantie en staat vandaag vroeg op om met haar vader mee te gaan naar een cursus brand blussen… Ze zoekt ‘s ochtends nog even de locatie van de cursus op en ziet tot haar blijdschap dat er ook een voetbalveld aanwezig is. Ondanks het feit dat ze helaas geen balletje kan trappen door haar zware knieblessure, is het vooruitzicht op een voetbalveld al genoeg om een lach op haar gezicht te toveren.  

Na een lange rit vol files arriveren ze rond 11.00 uur bij de KNVB Campus in Zeist. Zelfs dan heeft Lisanne in eerste instantie nog niet in de gaten dat ze vandaag iets heel bijzonders gaat doen in plaats van leren brand blussen. Zodra ze is ontvangen door Bart en Pieter van FC Robinstijn, begint ze te merken dat er vandaag helemaal geen cursus gaat plaatsvinden, maar dat zij deze dag in de spotlights zal staan. Op de KNVB Campus worden wij fantastisch ontvangen en onder het genot van een kopje koffie/thee hoort Lisanne waarom zij hier is. Haar opa en oma vonden dat Lisanne wel een steuntje in de rug kon gebruiken, door alles wat Lisanne zelf en het hele gezin de afgelopen jaren heeft moeten doormaken. Ze verdient het daarom absoluut om even in het zonnetje gezet te worden. 

Na het warme welkom is het tijd om naar het trainingsveld te wandelen, waar Lisanne als enige toeschouwer de besloten training van de Oranje Leeuwinnen mag bekijken. De dames zijn in voorbereiding op de belangrijke Nations League wedstrijden tegen Schotland, dus er wordt goed getraind. Lisanne geniet van de training en belt tussendoor nog even trots naar haar moeder om te laten zien dat ze geen brandjes aan het blussen is, maar aan het kijken is naar onze beste Nederlandse voetbalsters. Na afloop van de training loopt Lisanne al rustig richting de uitgang, maar tot haar verrassing mag ze nog even op het veld komen. De Oranje Leeuwinnen wisten al dat Lisanne zou komen kijken en hebben zich goed voorbereid. Met het hele team komen de dames naar Lisanne toe en uit handen van haar favoriete speelster, Lieke Martens, krijgt ze een prachtige goodybag, met daarin een mooie oranje bal en een officieel Nederlands Elftal shirt, uitgereikt. De oranje bal was al getekend door alle speelsters, maar het prachtige shirt nog niet. Natuurlijk wordt dit door de zeer sympathieke dames nog even ter plekke geregeld. Daarnaast wordt er een groepsfoto gemaakt en gaan alle dames ook apart op de foto met Lisanne. Alle speelsters nemen uitgebreid de tijd voor haar, waardoor er voldoende tijd is voor een gezellig praatje. Zo gaf Vivianne Miedema, als ervaringsdeskundige, wat tips over haar revalidatie. Als laatste kwam bondscoach Andries Jonker nog even langs. Hij vond dat, wanneer je de training zo goed bestudeerd hebt, je ook het resultaat in het stadion moet kunnen zien. En zo gebeurde het dat Lisanne persoonlijk werd uitgenodigd door de bondscoach om een wedstrijd te komen bekijken. Uiteraard gaat Lisanne graag op dit aanbod in! 

Nadat we alle dames, die vertrekken op prachtige oranje mountainbikes, hebben uitgezwaaid, sluiten wij deze mooie dag af met een heerlijke lunch op het bondsbureau. Lisanne heeft enorm genoten en gaat met een fijn gevoel terug naar huis.  

Lisanne:
Ik kan het nog steeds niet geloven, dat ik zojuist op het veld stond met al mijn idolen!

Een speciaal woord van dank aan: 

  • KNVB en spelers & staf Oranje Leeuwinnen