FC Robinstijn Kerstspecial 2023

Terug

18 december 2023

De bus staat al klaar. Een voor een komen de gezinnen aan in Breukelen. De kinderen hebben nog geen idee wat ze te wachten staat. Het is een ‘gewone’ maandagmorgen en eigenlijk zouden ze gewoon naar school moeten… maar vandaag staat er iets heel anders op het programma. Finn, Rafael, Nina, Milan en Luca zijn zichtbaar zenuwachtig wat er gaat gebeuren. Zo veel mensen die op ze staan te wachten, een mooie bus en dan ook nog een filmploeg met echte presentator! De hele dag gaat er namelijk een filmploeg mee die een mooi filmpje gaat maken van deze bijzondere dag.  

Alle gezinnen stappen in de bus en vertrekken ze richting Amsterdam. Ze komen aan in het mooie Jaz hotel, vlak naast de Arena… dat kan geen toeval zijn. De eerste verrassing staat al te wachten. In de gang van het hotel worden de kinderen opgewacht door Ajax-speler Branco van den Boomen. Ze krijgen allemaal een cadeau, een echte Ajax kersttrui. Het is een enorme verrassing dat er zomaar een speler van Ajax cadeautjes komt brengen. Iedereen wil op de foto en natuurlijk wil iedereen een handtekening.  

Na deze ontmoeting gaan de families naar de zaal in het hotel waar ze aan een gezellige tafel, helemaal in de kerstsfeer, even lekker wat kunnen gaan drinken. Met uitzicht op de Johan Cruijff Arena en de foto’s van al die spelers..  Na even allemaal wat te hebben gedronken is er het idee om een mooie foto van de 5 kinderen te maken. Hiervoor moeten ze wel even mee naar een andere zaal, waar een wand staat met de foto’s van Branco van den Boomen, Kenneth Taylor, Devyne Rensch en Steven Bergwijn. De fotograaf laat de kinderen in hun mooie Ajax kersttrui voor de wand plaatsnemen om een foto te maken. En als hij ‘actie’ roept lachen de kinderen in de camera, maar tegelijkertijd komen vanachter het scherm Kenneth Taylor en Devyne Rensch tevoorschijn! Ze gaan bij de kinderen staan voor de foto. Maar helemaal onder de indruk durven ze nauwelijks om te kijken. Maar dan dringt het tot ze door en ook bij de families, hier staan gewoon Kenneth Taylor en Devyne Rensch. En dan is er heel veel tijd voor handtekeningen, foto’s en knuffels. En natuurlijk mag er van alles worden gevraagd; “ wat eten voetballers?”, “ wat doe je het liefste behalve voetballen?”, “hoe ziet je dag er uit”?, “ wat vind je het leukste op de training?”, “ is een training moeilijk?” Het lijkt wel een echte persconferentie! En dan is het tijd voor Kenneth Taylor en Devyne Rensch om weer te gaan. Ze moeten naar de training.  

Nog nauwelijks bekomen van deze verrassing staat de volgende verrassing alweer klaar voor de kinderen. Net op het moment dat ze even rustig zijn gaan zitten, loopt zomaar Steven Bergwijn, met weer cadeaus binnen. Van alle kinderen is dit de favoriete speler. Wat een enorme verrassing. Nadat Steven Bergwijn de cadeaus heeft uitgedeeld, een Ajax shirt met hun eigen naam erop, mogen ze alle vragen stellen die ze hebben. En dat zijn er nogal wat. Een van de belangrijkste vragen was toch wel of hij alsjeblieft bij Ajax wil blijven. En ook van Steven Bergwijn wil iedereen natuurlijk een handtekening, zelfs op nieuwe schoenen. Het is zo bijzonder voor de kinderen om zo dicht bij hun held te zijn. Alles te mogen vragen, knuffels te geven (wat ruikt Steven Bergwijn lekker!) en natuurlijk heel veel foto’s te maken. En dan moet ook Steven Bergwijn gaan. Nog een laatste knuffel en dan vertrekt ook Steven Bergwijn voor de training bij Ajax.  

Na al deze verrassingen is het tijd voor een heerlijke kerstlunch. Het Jaz hotel heeft voor een fantastische lunch gezorgd, waar iedereen van geniet en tijd heeft om even na te praten over de ontmoeting met maar liefst vier Ajax Spelers. Na de lunch staat nog een laatste verrassing te wachten voor de kinderen en hun families. Ze krijgen een rondleiding door de Johan Cruijff Arena. Via de kleedkamer, waar ze allemaal even op de plek van hun favoriete speler gaan zitten, lopen ze het veld op. Hier lopen de voetballers altijd en zie je normaal alleen op televisie. De kinderen mogen op de stoelen van de spelers zitten en kijken hun ogen uit op het veld. Nadat ze ook de perskamer hebben gezien en langs alle bekers die Ajax ooit heeft gewonnen zijn gelopen is het tijd om terug te gaan naar het Jaz hotel. Het was een prachtige dag. De kinderen zijn moe van alle indrukken en het is tijd om in de bus te gaan. Het is een dag om nooit meer te vergeten, deze Ajax kerstspecial wens dag.  

Luca:
“Dit was mijn allerliefste wens, mijn idool Steven Bergwijn ontmoeten.”

Een speciaal woord van dank aan: 

  • Steven Bergwijn 
  • Branco van den Boomen 
  • Kenneth Taylor 
  • Devyne Rensch 
  • VANDEPUNT. 
  • Jaz Hotel 
  • Johan Cruijff Arena 
  • Meerkerk reizen