Jens naar Ajax-PSV

Terug

3 februari 2024

Zaterdag 3 februari is een dag die de 11-jarige Jens uit Slagharen niet snel zal vergeten. Jens is een echte AJAX-supporter en zijn favoriete speler is Bryan Brobbey. Het was Jens’s ultieme voetbalwens om een keer te mogen meelopen in de line-up en dat mooie stadion via de spelerstunnel binnen te lopen. Maar zou dat allemaal wel gaan lukken deze avond….? 

Videoboodschap 

Het begin was in elk geval veelbelovend, want thuis werd Jens door FC Robinstijn verrast met een telefoontje van Marije van FC Robinstijn dat zijn grote droom waarheid ging worden. En ook nog wel bij de topper AJAX-PSV!! Jens glunderde en zag het natuurlijk helemaal zitten. Maar eerst mocht hij met zijn ouders en zusje Liv een hapje gaan eten bij Restaurant Jinso, vlakbij de Arena. Het eten was heerlijk en we gingen ons opmaken voor een heerlijk avondje AJAX-PSV. 

Meelopen in line-up 

Bij het stadion stond een medewerker van AJAX en tevens ook vrijwilliger bij FC Robinstijn Bart, ons op te wachten. Na een korte uitleg buiten het stadion ging Jens zonder de ouders mee naar binnen. Jens vond het geweldig en liet hem allemaal lekker gebeuren. Maar naarmate we dichter bij de aftrap kwamen, werd het toch wel steeds spannender. Hoe zou het zijn als hij dadelijk echt het veld op mocht lopen van de Arena…? Eerst moest iedereen zich omkleden en kreeg Jens een mooi AJAX tenue aan. En natuurlijk kwam ook mascotte Lucky nog langs. Samen met Lucky mochten ze al een op het veld kijken. 

 Wat was dat mooi. Een smile van oor tot oor. 

Tijd om in de rij te gaan staan beneden! En tijdens het wachten in de rij kwamen de spelers van AJAX teruglopen van de warming up. En natuurlijk kreeg Jens van vel spelers een high five. En natuurlijk ook van zijn grote idool Bryan Brobbey. Jens mocht klaar gaan staan in de spelerstunnel en daar kwamen de spelers aan. Met open mond zag hij dat Josip Sutalo zijn hand pakte. Het aftellen is begonnen…. Dit was het grote moment! Daar gingen ze het veld op! Wauw wat is dit gaaf! Kippenvel! Jens genoot met volle teugen van dit bijzondere moment. 

 De wedstrijd 

Daarna was het snel omkleden om maar zo min mogelijk van de wedstrijd te hoeven missen. Jens sloot snel aan bij de rest van de familie en zag AJAX al snel de score openen, 1-0 door Berghuis. De wedstrijd ging op en neer en helaas voor Jens maakte PSV de 1-1. Het was een spannende wedstrijd, maar het bleef tot het einde 1-1.Voor jens maakte het ook niet veel uit, want zijn grote droom is uitgekomen!!. Na de wedstrijd werd er nog iets gedronken bij Jinso met de begeleiders van FC Robinstijn. Hierna vertrok het gezin moe maar voldaan terug naar Slagharen. De volgende dag kregen we onderstaand berichtje van de mama van Jens: 

The day after….Wat heeft dat ventje genoten!!! We weten niet hoe we jullie kunnen bedanken! Echt 1000x dank!!!! 

Jens: “Mama, gisteren was de mooiste dag van mijn leven!|

Jens in de spelerstunnel

Een speciaal woord van dank aan:

Ajax Foundation

Restaurant Jinso