Finn bezoekt Ajax

Terug

15 februari 2024

Op donderdag 15 februari speelt Ajax tegen het Noorse Bodo/Glimt in de Europa Conference league. En op deze dag gaan we Finn enorm verrassen. De 8-jarige Finn heeft een zwaar jaar achter de rug waarin hij in het Prinses Maxima Ziekenhuis is behandeld voor Lymfeklierkanker.  

‘s Ochtends vertellen de ouders van Finn dat hij naar Ajax gaat en dat ze een nachtje gaan logeren in Amsterdam. Hoewel dit al een hele verrassing is voor Finn, weet hij nog niet wat er allemaal nog meer gaat gebeuren. Finn wordt in stijl naar Amsterdam gebracht. Hij wordt namelijk samen met zijn ouders opgehaald door Sebastiaan van Tesla Wensrit. In de mooie auto komen ze aan in het Jaz hotel, vlak naast de Johan Cruijff Arena. Finn is enorm enthousiast en kan niet wachten om de hotelkamer te zien, met uitzicht op het stadion. Daar gaat hij straks naartoe.. In het restaurant van het hotel vertellen we de grote verrassing aan Finn. Hij gaat niet alleen naar de wedstrijd, maar hij mag samen met de scheidrechter het veld oplopen. “Dan ga ik alle spelers zien”, zegt Finn. Hij kan niet geloven dat hij ze echt allemaal gaat zien, hoewel hij het wel heel jammer vindt dat zijn grote favoriet Steven Bergwijn niet meespeelt door een blessure…

Na de heerlijke pizza is het tijd om naar het stadion te gaan voor de voorbereiding. Het is niet zomaar iets bij zo’n belangrijke Europese wedstrijd.  

Uitgelaten en een beetje gespannen loopt Finn samen met een begeleider de Arena binnen. Daar is het even wachten tot ze opgehaald worden door iemand van de UEFA.  

Eenmaal opgehaald, mag Finn gewoon achter de schermen van de Arena. Zo geweldig en spannend allemaal. Hij trekt zijn tenue aan, een mooi oranje outfit, met nieuwe voetbalschoenen die hij ook nog mee naar huis mag nemen. Samen met nog 3 andere kinderen, krijgen ze instructies van Bart, een van de vrijwilligers van FC Robinstijn, die de kinderen zal begeleiden naar de spelerstunnel.  

Maar voordat het zo ver is, mag Finn langs het veld, kijken naar de warming up. Het stadion is bomvol en het publiek heeft allemaal witte vlaggetjes. Het is een feestelijke stemming en Finn kijkt zijn ogen uit. Hij staat te popelen om het veld op te lopen.  

En dan is daar het grote moment. De Johan Cruijff Arena is er klaar voor en Finn ook. Hij staat klaar bij de scheidsrechter en samen lopen ze het veld op. Finn mag de bal pakken en ze gaan klaar staan. Het is zo indrukwekkend voor Finn om op die plek te staan in een vol stadion. Trots stapt hij het veld op en kijkt goed om zich heen. Als de camera langskomt, lacht hij nog even verlegen, wat is dit allemaal spannend maar oh zo leuk.  

Als de wedstrijd gaat beginnen mag Finn bij zijn ouders op een mooie plek op de tribune plaatsnemen om de wedstrijd te bekijken. Het is een moeilijke wedstrijd voor Ajax, maar zelfs als Ajax 0-2 achter komt, blijft Finn er als een echte supporter in geloven. En dan, al in de extra tijd krijgt Ajax een penalty. Finn kijkt gespannen toe hoe Branco van den Boomen de penalty neemt. 1-2! Het kan nog! Finn kan niet geloven dat sommige supporters al naar huis zijn gegaan. “Dan missen ze dit”, zegt Finn. En dan valt ook nog de 2-2 ver in de extra tijd en springt Finn van blijdschap op zijn stoel. Wat een einde van deze bijzondere wedstrijd voor Finn.  

Blij en ook een beetje opgelucht lopen Finn en zijn ouders terug naar het Jaz hotel. Finn raakt niet uitgepraat over de wedstrijd. Hoe spannend het was om op het veld te staan, dat Ajax toch nog gelijk heeft weten te spelen Hij wil nu wel heel graag volgende week naar Noorwegen toe, zegt hij tegen ouders. Wat Finn niet weet, is dat er nog een enorme verrassing komt. In het Jaz hotel gaan we nog even wat drinken. En als Finn rustig zit na te genieten van de avond, komt opeens zijn grote held Steven Bergwijn binnenlopen. Finn kan het niet geloven dat Steven Bergwijn speciaal voor hem komt. En ook nog met een cadeau, een shirt voor Finn, met natuurlijk Bergwijn achterop. En dan is het tijd voor foto’s en een handtekening. En dan is het echt het einde van de mooie dag. Finn en zijn ouders gaan heerlijk slapen in het Jaz hotel.  

De volgende ochtend is Finn nog steeds onder de indruk van alles wat er is gebeurd. Na een heerlijk ontbijt in het Jaz hotel komt Joost van Tesla Wensrit aangereden om het gezin weer terug naar huis en broertje Morris te brengen. Het was een fantastische dag, om nooit meer te vergeten. 

Finn: “Wat zal mijn broertje verbaasd zijn als hij mij op televisie ziet!” 

Finn met FC Robinstijn ambassadeur Steven Bergwijn

Een speciaal woord van dank aan:

Just Eat Takeaway 

Jaz Hotel 

Tesla Wensrit 

Steven Bergwijn 

Muy Manero