Nick bezoekt AZ

Terug

10 maart 2024

Het is zondag 10 maart en AZ speelt een vroege wedstrijd tegen Excelsior. De kleine Nick staat om 07.00 te trappelen naast zijn bed. Vandaag mag hij voor het eerst in zijn leven een wedstrijd meemaken in een echt voetbalstadion. Het stadion, van zijn favoriete club AZ.  

Uitgelaten komt Nick, samen met zijn ouders en 2 zussen, aan bij het AFAS voetbalstadion van zijn favoriete club AZ. Hij heeft nog geen idee, wat hem allemaal te wachten staat, maar zijn twinkelende ogen, zeggen genoeg. Wat is dit te gek!  

We wandelen door het stadion naar de skybox en Nick kijkt zijn ogen uit. Op de vierde verdieping, ziet hij een prachtige vitrinekast met glimmende bekers en trots poseert hij voor de kasten. Hij staat gewoon in de bestuurskamer van AZ.   

Wanneer hij de skybox betreedt weet hij niet waar hij moet kijken.  Is dat allemaal voor ons?  

Een superluxe privé skybox, waar hij samen met zijn familie, het beste uitzicht heeft op het veld. En dan moet het mooiste van de dag, nog komen.  

Een half uur voor de wedstrijd wordt Nick opgehaald want hij mag meelopen in de line-up. Het is altijd een verrassing met welke speler je het veld op mag, maar Nick heeft een engeltje op zijn schouder. Hij staat vooraan, met zijn favoriete speler, de keeper van AZ, Mathew Ryan.  

Nick geniet met volle teugen wanneer hij het veld betreedt. Wat een geweldige ervaring.  

Eenmaal terug in de skybox, geniet Nick van de wedstrijd. AZ is ‘on fire’ en ze scoren de ene na de andere goal. Eindstand 4-0 voor AZ. Nick heeft de dag van zijn leven gehad en moe en voldaan keert de familie huiswaarts.  

Nick: “Mijn hoogtepunt was, dat ik met mijn favoriete speler Mathew Ryan, de keeper van AZ, het veld op mocht lopen” 

Line up met Nick

Een speciaal woord van dank aan:

Droombox 

AZ Junior Club 

VHC Jongens BV