Joep ontmoet zijn idool Virgil van Dijk!

Terug

21 maart 2023

Het is dinsdag 21 maart 2023. Joep wordt deze ochtend nietsvermoedend wakker. Tot even later de deurbel gaat. Er staat ineens een vrijwilliger van FC Robinstijn voor de deur, die Joep en zijn hele gezin komt ophalen. Deze ochtend vertrekken zij in alle vroegte naar Zeist. De ouders van Joep hebben bewust nog maar niets verklapt om de verrassing extra groot te laten zijn voor hem. Zijn wens is namelijk om Virgil van Dijk, speler en aanvoerder van Oranje, in het echt te ontmoeten. En wie weet, gaat dit vandaag echt gebeuren…. 

Joep, zijn vader en moeder en twee zusjes zijn vandaag door FC Robinstijn en de KNVB uitgenodigd om zijn grote droom in vervulling te laten gaan. Eerst zullen zij hiervoor nog ruim anderhalf uur moeten rijden, maar dat is uiteraard geen enkel probleem. 

Rond 10.30 uur arriveert het hele gezelschap bij de KNVB Campus in Zeist. Dit is dé plek waar het Nederlands Elftal op dat moment verblijft om zich voor te bereiden voor de interlands tegen Frankrijk op vrijdag 24 maart (uit) en Gibraltar op maandag 27 maart (thuis). 

Joep wordt ontvangen en het hele gezin ontvangt vanuit de KNVB een goodie bag met onder andere een mooie Oranje sjaal. 

Daarna is het de hoogste tijd om richting het trainingsveld te gaan. Om 10.45 uur wordt Joep daar verwacht en ontvangen door de teammanager van het Nederlands Elftal. Na een korte uitleg is het tijd voor een kopje koffie, wat fris én een gebakje. Want, onze bondscoach Ronald Koeman is deze dag ook nog eens jarig en mag 60 kaarsjes uitblazen. Ondertussen stroomt de Nederlandse pers ook binnen. Om 11.00 uur staat er namelijk een persmoment gepland met een aantal spelers. En zo ziet Joep dus ineens Jeroen Stekelenburg van de NOS, Barbara Barend, Noah Vale en nog vele andere journalisten voorbijkomen. Joep zijn koppie is blij en wat gespannen, vol verwachting wat er komen gaat. 

Rond 11.00 uur arriveren de eerste spelers en stafleden per fiets bij het trainingsveld. Onder andere Wout Weghorst, Gini Wijnaldum en Memphis Depay lopen langs. Rond 11.30 uur volgt de rest van de selectie en de staf. Een voor een komen zij langsgelopen en kan Joep snel alvast wat foto’s maken. Als de training uiteindelijk gestart is en Joep even heeft kunnen kijken wordt de pers verzocht de trainingsaccommodatie te verlaten, aangezien de training verder besloten zal zijn. Alleen Joep en zijn gezin mogen wel blijven. Wauw, wat een luxe! 

Dan komt de teammanager weer even langs en vraagt of Joep het leuk zou vinden om even rond te kijken in het spelershotel, dat gelegen is naast de KNVB Campus. Nou, dat ziet Joep wel zitten. Wat Joep dan nog niet weet, is dat er niet zomaar een taxi geregeld is, maar dat hij met de echte spelersbus van het Nederlands Elftal heen en weer gereden zal worden. Hoe gaaf is dat! En zo vertrekt Joep vanaf het trainingsveld in de bus van Oranje richting het hotel. Daar aangekomen wordt Joep door de teammanager rondgeleid en mag hij ook een kijkje nemen in de zaal van de wedstrijdbespreking, de zaal waar de spelers eten en zelfs ook in de ruimte met alle wedstrijd- en trainingskleding van de spelers. Joep krijgt uitleg van een van de materiaalmannen van Oranje en mag zelfs op de foto met een echt wedstrijdshirt. 

Wanneer de rondleiding voorbij is vertrekt Joep met de bus weer terug naar het trainingsveld. Daar mag hij de rest van de training bekijken. Als de training bijna ten einde is komt de teammanager Joep halen om plaats te nemen naast het trainingsveld. Het grote moment is bijna daar, Joep zal zijn allergrootste idool, Virgil van Dijk, gaan ontmoeten. Maar eerst komen alle spelers naar Joep toe. Ze geven hem een knuffel of een hand en vragen hoe het met hem gaat. Daley Blind stelt voor om met het hele team een foto te maken met Joep, en zo staat hij ineens tussen de beste voetballers van Nederland op het trainingsveld. Uiteindelijk vinden de spelers het ook wel mooi als de ouders van Joep en ook zijn zusjes erbij komen, dus ook met hen worden nog een aantal foto’s gemaakt met het team. 

Erna is het tijd voor wat foto’s met enkele spelers apart en uiteraard worden er ook verschillende handtekeningen verzameld op een oud Oranjeshirt dat Joep heeft meegenomen. Nadat er verschillende foto’s zijn gemaakt, staat ineens de bondscoach zelf voor Joep’s neus. Omdat hij jarig is mag Joep hem namens FC Robinstijn zelfs nog een cadeautje overhandigen.  

En dan is het grote moment daar… Virgil van Dijk komt naar hem toe en vraagt hoe het met Joep gaat, hoe hij de training vond en of hij een leuke tijd heeft. Een leuk gesprekje volgt waarbij Joep zijn ogen helemaal stralen. Zeker wanneer Virgil ineens een wedstrijdshirt van hem tevoorschijn tovert en deze overhandigt aan Joep. Uiteraard wordt dit shirt gesigneerd met een persoonlijke boodschap (YNWA) voor Joep. De foto’s met Virgil mogen niet ontbreken en deze worden ook ruimschoots gemaakt. Daarna heeft Virgil nog een hele grote verrassing. Hij vraagt aan Joep of hij Oranje bij de wedstrijd tegen Gibraltar nog komt aanmoedigen. Joep zegt beduusd dat hij er niet bij is, maar daar gaat Virgil niet mee akkoord. Hij roept naar de teammanager dat er voor maandag 6 kaartjes geregeld moeten worden, zodat Joep met zijn gezin ook bij de wedstrijd aanwezig kan zijn. Dit is echt de kers op de taart voor Joep, persoonlijk uitgenodigd worden door Virgil van Dijk, de aanvoerder van Oranje, voor een interland in de Kuip in Rotterdam. Joep bevestigt snel dat hij er heel erg graag bij is. 

Nadat daarna de spelers weer zijn vertrokken naar het hotel kan Joep bijkomen van alles wat hij zojuist heeft meegemaakt. Hij bekijkt zijn shirt nog eens goed. Is het echt? Ja Joep, het is echt! Een enorme lach en stralende ogen staan op zijn gezicht. Wie had dit vanmorgen allemaal gedacht, toen hij nietsvermoedend wakker werd. 

Nu is het tijd om even bij te komen, tijd voor een lekkere lunch op het Oranjeplein bij de KNVB Campus. Erna maakt Joep nog een ronde over de Campus en loopt daar langs de kampioensschalen van de Eredivisie, de Keuken Kampioen Divisie en de Azerion Vrouwen Eredivisie. Ook worden de beeldentuin en de Wall of Fame bezocht. Verder mag Joep nog een kijkje nemen in het VAR centrum en in het Sport Medisch Centrum, waar de spelers van Oranje ook vaak te vinden zijn tijdens het trainingskamp in Zeist. Inmiddels is het al een lange dag en is het tijd om weer huiswaarts te gaan. Moe maar enorm voldaan vertrekt Joep met zijn gezin naar huis.  

Zijn ultieme droom is vandaag in vervulling gegaan! Het was geweldig! 

Joep:
“Wie kan nou zeggen dat hij door Virgil persoonlijk is uitgenodigd voor een wedstrijd van Oranje!”

Een speciaal woord van dank aan: 

  • Spelers en staf Nederlands Elftal 
  • KNVB Campus 
  • Vriendenloterij