Sem naar Brian Brobbey

Terug

29 februari 2024

Op een regenachtige morgen, eind februari, bellen we aan bij Sem en zijn oma in Naarden Bussum. Met een smoesje, staan wij voor de deur, met een cameraploeg. Sem denkt dat we een video gaan opnemen, omdat hij geld ingezameld heeft voor Kika, maar niks is minder waar. We komen Sem filmen, omdat wij zijn allergrootste wens in vervulling gaan brengen.  

Sem is van jongs af aan een hele grote Ajax fan. Dat heeft hij van zijn opa. Sem groeit op bij zijn opa en zijn oma Esther.  

We zetten Sem voor de tv, om wat shots te draaien en daar ziet hij een uitzending van ESPN, waar een item getoond wordt met Brobbey. Sem zegt; “hey, dat is mijn favoriete speler.” 
Maar dan spreekt Jan Joost van Gangelen, ineens over de 12-jarige Sem uit Naarden Bussum en met grote ogen ziet Sem zichzelf op tv. Hij weet niet wat hem overkomt en kijkt verbaasd naar zijn oma, die zit te gniffelen op de bank, maar het spelletje goed mee speelt.  

Dan wordt er op het raam geklopt. Sem loopt naar de deur en kijkt recht in de ogen van de meester himself; Sjaak Swart. Oftewel Mister Ajax. De tuin is prachtig versierd met rodd witte ballonnen, Ajax vlaggen en er staat een grote BMW, met Sem’s naam op de zijkant.  

Sem weet niet waar hij moet kijken en wat hij moet zeggen, maar langzaamaan begint het te dagen. Sjaak vertelt hem, dat hij hem komt ophalen en dat ze samen naar de Toekomst gaan, want daar mag Sem een training bijwonen van de selectie van Ajax. Geweldig, Sem straalt van oor tot oor. Hij kan iet geloven dat hij gewoon met DE Sjaak Swart in de auto stapt.  

Aangekomen biij de Toekomst, staat Heini Otto, Sem op te wachten. Hij krijgt een geweldig vrolijke rondleiding over het hele trein, inclusief de keuken van de Toekomst.  

En dan mag Sem, bij hoge uitzondering, bij de besloten training kijken van zijn geliefde club. Het eerste wat hij doet, is zijn favoriete speler Brian Brobbey zoeken en natuurlijk heeft hij hem snel gevonden. En terwijl de selectie serieus aan het trainen is, staat Sem te genieten. Wat is dit speciaal. Alle spelers en dan zo dichtbij.  
Na afloop van de training staat Sem bij de uitgang te wachten, om nog een foto en een high five van de spelers te krijgen. En sommige spelers nemen echt even de tijd voor Sem en maken een foto en een praatje. En dan, na lang wachten, komt zijn held Brobbey op hem afgestapt. En Brobbey gaat niet meer weg. Hij zegt tegen Sem dat hij gehoord heeft dat hij goed kan voetballen en kan rappen. Sem kijkt een beetje verschrikt want hoe weet Brobbey dat allemaal? Er is een leuk spel bedacht, samen met Brobbey, mag Sem op het doel gaat schieten om woorden te verzamelen die op een gatenballendoek zijn geschreven. En daar gaan ze samen eem rap van maken.   

Het ijs is gebroken en samen schieten Sem en Brobbey om de beurt op het doel.  
Ze verzamelen woorden; Brobeast, kampioen, Toekomst…..en dan durft Sem het aan, om een freestyle rap te laten horen. En dat doet hij waanzinnig knap. Hij durft, met zijn favoriete speler aan zijn zijde. Als Sem klaar is, juicht Brobbey het uit. Hij is super trots en hij roept; “hij is aan, hij is aan!” 

Brobbey heeft dan nog een fantastische verrassing voor Sem. HIj krijgt een gloednieuw shirt met zijn naam en Brobbey zegt dat Sem met hem mee mag lopen in de line-up van de eerst volgende wedstrijd. Sem kijkt naar Brobbey, met open mond en wijd opengesperde ogen.  
Hij stamelt uit; “mag ik je een knuffel geven?” En met een hele grote glimlach geeft Brobbey hem een hele dikke knuffel. Ze nemen afscheid, voor nu want over een paar dagen, mag Sem, samen met zijn familie naar de wedstrijd Ajax- FC Utrecht.  

Die zondag stapt Sem, met zijn opa en oma, zijn moeder en zijn tante de Arena binnen.  
Hij straalt van oor tot oor en hij vindt het ook wel een beetje spannend.  

Samen met een hele hoop andere kinderen, wordt hij opgehaald, in zijn Ajax tenue gehesen en mag hij wachten in de spelerstunnel. En daar komen de spelers. Brobbey stapt op Sem af en geeft hem een stevige hand en laat die niet meer los. De muziek start en vol trots stapt Sem samen met Brobbey het gasveld op van de Amsterdam Arena. Luid applaus schalt door het stadion. Sem weet niet wat hij meemaakt. Wat is dit geweldig. Hij kijkt om zich heen en hij neemt alles in zich op. Zodra de wedstrijd start, voegt Sem zich bij zijn familie om te genieten van de spannende pot. En spannend wordt het.  

Sem’s beleving kan al helemaal niet meer stuk, wanneer Brobbey een prachtig doelpunt maakt. Sem is zo vreselijk blij. Hij schreeuwt; “Ik heb hem aangezet!!!!” 

EEN SPECIAAL WOORD VAN DANK AAN:

Spelers & staf Ajax 

Sjaak Swart & Heini Otto  

Ramon van der Vaart  

Vriendenloterij 

Eredivisie 

ESPN 

Ten Content Agency 

Van Poelgeest BMW