Fan of the Match Vitesse - Ajax

Terug

26 februari 2023

Zondagochtend begon het al voor Matthew. Hij dacht lekker een lui dagje te hebben, maar moest zich toch om kleden al wist hij niet waarvoor. Vanaf 10:00 uur was Matthew dus al aan het wachten wat er die dag ging gebeuren.  

 Om 12:30 kwamen wij aan bij zijn huis en wist hij nog steeds niet wat er ging gebeuren. De Vitesse Mini buiten gaf voldoende weg om door te hebben dat wij naar Vitesse zouden gaan, Matthew was blij verrast. Uiteraard voorin in de Mini en zijn broer Jordy en mama Wendy achterin gingen we op weg naar het Gelredome en al onderweg hadden we met de Vitesse Mini aardig wat bekijks. 

Bij het Gelredome werden we al opgewacht door Femke van Vitesse Betrokken en samen gingen we naar ingang Oost, als eerste naar het Kidsplein voor een Meet & Greet met voormalig Vitesse E-sporter Paskie. Matthew is zelf ook een ervaren FIFA speler dus een potje FIFA mocht niet ontbreken. Na een spannende wedstrijd wist Matthew Paskie met 3-2 te verslaan en was de eerste activiteit meteen geslaagd. Nog even samen op de foto en vervolgens door naar onze plaatsen om de wedstrijd te gaan kijken. 

De wedstrijd begon en Vitesse kwam 1-0 voor. Maar al snel maakte Ajax de gelijkmaker, dit tot grote ontevredenheid van Matthew. Maar ja, 1-1 bij rust, alles kan nog. Matthew had een vrij bijzondere favoriete speler namelijk Gyan de Regt, en laten wij nou net deze speler geregeld hebben voor de Meet & Greet tijdens de rust. Matthew had ook nog eens een Vitesse shirtje aan met een handtekening van het broertje van Gyan daarop, namelijk een bekende Tiktokker. Uiteraard moest Gyan ook daar zelf even een foto van maken om aan zijn broertje te sturen. Een hele mooie ontmoeting tussen deze twee en een zichtbare emotie bij Matthew die even bij zijn moeder in de armen kroop. 

Terug naar de 2e helft en ondanks toch een aantal serieuze kansen, verloor Vitesse helaas met 1-2. Volgens Matthew lag dit volledig aan de scheidsrechter. 

Na afscheid te hebben genomen van Femke, namen we weer plaats in de mini en reden we naar huis. Een hele geslaagde dag waar alles in zat, één om nooit te vergeten! 

Een speciaal woord van dank aan: 

  • Gyan de Regt 
  • Paskie 
  • Femke & Vitesse Betrokken