Bijzondere wens bij Go Ahead Eagles

Terug

27 maart 2023

Wat voor Amber lijkt op een doodnormale maandag ochtend, blijkt de mooiste dag van haar leven te worden. Nietsvermoedend vertrekt Amber met de taxi naar school. Amber gedraagt zich op school, stilletjes, tenzij het over haar favoriete club Go Ahead Eagles gaat. Want naast dat Amber groot fan is, speelt ze zelf  in het G-team van Go Ahead Eagles.  

Het voetballen in het G-team, heeft haar heel erg goed gedaan. Want ze voelt zich trots en ze heeft het gevoel dat ze iets goed kan. Ze voetbalt tenslotte bij een echte profclub. Wie kan dat nou zeggen. En sinds Amber bij Go Ahead voetbalt, heeft zij een oogje op een van de spelers van het eerste elftal. En wat voor speler. Het is namelijk de goedlachse Finn Stokkers. Amber hoopte tijdens de kerstborrel, dat Finn er ook zou zijn, maar helaas, tot haar grote verdriet, was hij er niet. Samen met FC Robinstijn en Go Ahead Eagles, werd vervolgens het plan bedacht, dat Finn Stokkers, zijn aller grootste fan Amber, mocht verrassen.  

Finn Stokkers, parkeert een prachtige sportwagen, voor de school van Amber, met een cameraploeg op de hielen. Hij stapt de klas in en als Amber haar favoriete speler ziet, weet ze van schrik niet waar ze moet kijken. Finn vertelt haar dat hij wat goed te maken heeft en hij vraagt haar om met hem mee te komen. De glimlach die Amber vanaf dat moment op haar koppie heeft, die zal de rest van de dag niet meer verdwijnen.  

Bij de auto staan papa en mama haar op te wachten. Amber maakt een sprongetje als ze haar ouders ziet en ze geeft hen een dikke knuffel. “Wat een verrassing he, liefje, je favoriete speler!” zegt haar moeder. Bij aankomst op de Adelaarshorst neemt Finn Amber overal mee naar toe. Het spelershome waar een paar andere spelers aan het lunchen zijn, verwelkomen Amber vol enthousiasme. De fitness, de businessruimtes…. En in de spelerstunnel wacht een verrassing. Er staat een mooie gedekte tafel en samen met Finn, eet Amber haar favoriete eten, pizza.  Met kinderchampagne. Samen proosten ze op deze bijzondere dag.   

Dan is het tijd om te voetballen. Amber trekt haar sport tenue aan en als ze de kleedkamer uitstapt, staat Finn haar op te wachten. “Wow, wat zie jij er prachtig uit”. Wanneer ze aankomen op het voetbalveld, staat haar eigen G- elftal hen op te wachten. En, er zijn nog 5 andere spelers, die graag met de kinderen een balletje gaan trappen. Er wordt een uitbundig partijtje gespeeld en Amber kan haar geluk niet op. Ze zit voor vandaag samen met Finn Stokkers in een team. Na afloop van de wedstrijd, neemt Finn haar nog even apart. Hij heeft een shirt, met een persoonlijke boodschap van hem. Hij verteld haar, dat hij van haar heeft genoten. En hij bedankt haar voor de hele bijzondere dag.  

Amber:
Hij had ook nog kinderchampagne geregeld!

Een speciaal woord van dank aan: 

  • Go Ahead Eagles 
  • Finn Stokkers 
  • Vriendenloterij, ESPN, Eredivisie