Dag vol verrassingen voor Roel

Terug

30 oktober 2022

Wat een normale zondag was veranderde afgelopen zondag 30 oktober 2022 in een dag om nooit te vergeten, voor Roel, de rest van ons gezin en “huisvriend” Mario. Vol verbazing kijkt Roel toen hij de deur opende voor Irene en Peggy van FC Robinstijn. Wat kwamen deze dames toch doen? Hij wist nergens iets van… 

Toen werd er een tipje van de sluier opgelicht. Roel was vandaag Fan of the Match bij PSV vs NEC. Mario riep hard dat hij dan ook wel mee wilde! Des te groter was de verbazing toen Mario te horen kreeg dat hij daadwerkelijk mee mocht en deel mocht uitmaken van deze bijzondere dag voor Roel en ook een beetje voor Mario. 

Vandaag zou niet alles lopen zoals gepland. De taxi liet op zich wachten en de Fanshop was nog niet open. Maar uiteindelijk kwamen we met goedgevulde magen, we hebben lekker gegeten bij Queen, en met een cadeautje uit de Fanshop voor Roel en zijn zusje aan bij Frenske van de PSV-foundation. Zij verwelkomde Roel en ons in het PSV-stadion en vertelde dat Roel als Fan of the Match mee het veld op mocht bij de opkomst van de spelers.

Roel is op zo’n moment niet erg spraakzaam maar de kuiltjes in zijn wangen verraadde dat hij genoot en hij zei heel stoer dat hij wel alleen met Frenske mee zou gaan om zich om te kleden als voorbereiding op zijn rol als Fan of the Match. Deze rol vervulde Roel uitstekend en na de opkomst zette Roel een flinke sprint in om het veld te verlaten en werd gevolgd door alle andere kinderen. Moeder Nanda vond het erg indrukwekkend omdat zij haar eerste voetbalwedstrijd in een stadion beleefde, dit alles onder het genot van een hapje en een drankje. 

Na de wedstrijd mochten er nog foto’s gemaakt worden op het veld met Phoxy. Het betreden van dit heilige gras was genieten voor Roel en Mario. Maar de dag vol met verrassingen was nog niet voorbij want Frenske nam ons weer mee het stadion in, waar Roel nog een PSV-shirt kreeg en de Fan of the match aanvoerdersband van FC Robinstijn. Deze nam Roel de volgende dag vol trots mee naar school om hem aan iedereen te laten zien die het maar wilde. 

Het toetje volgde bij de ingang van de spelerslounge van PSV, want daar was het handtekeningen en foto’s scoren. Zusje Sarah nam het voortouw maar waar ze uiteindelijk beiden, zonder veel hulp, hun in de Fanshop gekregen PSV ballen van handtekeningen lieten voorzien. 

Helaas kon Roels grote idool Cody Gakpo i.v.m. andere verplichtingen niet naar de spelerslounge komen, maar dat mocht de pret van de dag niet drukken. We bedankten Frenske voor de goede zorgen en onze taxichauffeur bracht ons via een onbegrijpelijke route uiteindelijk toch weer “veilig” thuis. Moe maar zeer voldaan hadden we allemaal moeite om tot rust te komen na zo’n indrukwekkende dag. 

 Wij (Roel, papa Paul, mama Nanda, Sarah en Mario) willen FC Robinstijn, restaurant Queen en de PSV-Foundation bedanken voor een onvergetelijke dag, waar we nog vaak aan terug zullen denken.   

Een speciaal woord van dank aan: 

  • Spelers & Staf PSV 
  • PSV Foundation & Frenske 
  • Hotel, Cafe, Restaurant Queen Eindhoven 
  • Rotary Soeterbeek Eindhoven