Fan of the Match Fortuna Sittard - FC Groningen

Terug

2 april 2023

Deze zondag (2-04-2023) was voor zowel Fortuna Sittard als voor Xavier een belangrijke dag.  Voor Fortuna moesten vandaag de punten tegen FC Groningen in het zuiden worden gehouden. En Xavier was namens FC Robinstijn de Fan of the Match.  

Xavier en z’n familie ( vader (Arvin), moeder (Angelique) en Ceriel (de broer van de vader) werden bij de receptie van het Fortuna stadion opgewacht door de begeleiders FC Robinstijn. Om samen er een onvergetelijke zondag van te maken. Xavier was door zijn moeder al een beetje voorbereid op wat er zou komen. Maar toch zou deze wedstrijddag nog vol zitten van verrassingen.  

Nadat er samen wat gedronken is in de business lounge waar de FC Robinstijn banner staat met de naam van Xavier op de tafel, was het tijd om de eerste verrassing aan Xavier te overhandigen. Xavier kreeg namens FC Robinstijn een aanvoerdersband overhandigd die speciaal voor deze wedstijd (Fortuna – FC Groningen) is gemaakt.  Xavier kreeg ook het tenue aan van FC Robinstijn, waar hij deze middag avond zeer herkenbaar was dat hij de Fan of the Match was. Zijn extra gepoetste gouden schoenen waren een mooie combinatie met het blauw wit van FC Robinstijn. 

Xavier’s oom (Ceriel) werd ook een beetje in het zonnetje gezet. Ceriel kreeg een keycord met een “Magic-FCR-badge” en een jas van FC Robinstijn aan. Zo kon Ceriel samen als extra begeleiding van Xavier alles meemaken. Want dat bleek al snel dat Xavier en Ceriel een “goed team” vormen. 

Na deze eerste plichtplegingen werd de rondleiding door het stadion voortgezet. Samen werden enkele ruimtes (oa. media ruimte) in het stadion bezocht. Bij de skybox van Colle Rental & Sales werd Xavier nog eens extra gefeliciteerd als Fan of the Match door de hostess (Mien). Hierna werden er in de mixedzone (onder aan de trap naar het veld) de eerste High-Fives gegeven aan de spelers van Fortuna die onderweg waren voor de warming-up. 

Xavier nam ok even plaats in de dugout van Fortuna en kon zo even meemaken hoe het was om vanuit hier het stadion te zien. Al snel werd hij door de reservespelers van Fortuna uitgenodigd voor een rondo. Xavier liep met een grote glimlach op z’n gezicht rond. En maakte zich klaar om samen met de wedstrijdbal en scheidsrechter Van de Kerkhof voor aanvang van de wedstijd naar de middenstip te lopen. Dit alles werd ook door ESPN vastgelegd. De eerste beelden van dat Xavier op tv was werden al door geappt naar Angelique (moeder Xavier). Ook Ceriel volgde alles nauwlettend en zag dat het goed zat (de begeleiding van Xavier was helemaal, …. Top).  

Voor Xavier was nadat de tos was geweest het moment daar dat de wedstijd kon beginnen. En dat Fortuna meteen in de 3de minuut scoorde was een extra kers op de taart. Vanuit de Brand Business Lounge werd de wedstrijd bekeken. En zo zag Xavier dat vlak voor de rust de 2-0 werd gescoord door Fortuna. 

De eindstand was een goede……. 3-1 winst voor Fortuna. Dus deze dag was al geslaagd voor Xavier (en Ceriel), met alles wat ze tot dusver hebben beleefd. Maar echter kwam er nog een extra kers op de taart bij voor Xavier. Samen met Tijjani Noslin en Ivor Pandur op de foto (en de overwinning te vieren). De keeper van Fortuna (Ivor Pandur) nodigde Xavier om nog even meet te lopen naar de kleedkamer. Hier kreeg Xavier van Ivor Pandur z’n keepers handschoenen (met handtekening). 

De dag was een grote verrassing voor Xavier geweest. Samen met z’n familie werd alles wat beleefd was deze middag/ avond nog eens doorgenomen onder het genot van een drankje en een hapje. Ook voor Ceriel was er later die avond nog een verrassing. Maar eerst moest Ceriel de “Magic-FCR-badge” en de jas teruggeven aan de begeleiders van FC Robinstijn. Om Ceriel te bedanken voor het begeleiden van z’n neefje Xavier werd er door Yanick van Osch (keeper Fortuna) hoogstpersoonlijk ook nog een paar handschoenen afgeven.

Zo kwam er einde aan een zeer mooie beleving voor Xavier als Fan of the Match. Om in eigen woorden van Xaier te blijven:
Dit was de mooiste dag van mijn leven …. !!!!

Een speciaal woord van dank aan: 

  • Fortuna Sittard en selectie 
  • Ivor Pandur 
  • Yanick van Osch 
  • Danny van der Weerden (teammanager) 
  • Scheidsrechter Van de Kerkhof en z’n assistenten 
  • Jordy Joosten (Fortuna) voor de goede zorgen