Vriendenclubs en -teams

Terug

FC Robinstijn en Vriendenclubs maken samen voetbalwensen mogelijk

Naast alle trouwe businesspartners waarmee we, veelal jaren, samenwerken hebben we sinds kort een nieuw concept: “Vriendenclub of Vriendenteam” van FC Robinstijn. Samen laten we nog meer voetbalwensen uitkomen. Het concept is een win-win, voor zowel de clubs als FC Robinstijn. 

Voetbal verbindt en zorgt altijd voor mooie momenten en herinneringen. Als FC Robinstijn weten we dit al jaren. Samen met onze vrijwilligers vervullen we al ruim 12 jaar bijzondere wensen. Om deze wensen mogelijk te maken hebben we de steun van onze partners heel hard nodig.  

De afgelopen twee jaar konden we helaas minder actief zijn in de stadions en hebben we creatieve oplossingen gezocht om wensen te blijven vervullen. Achter de schermen hebben we gekeken hoe we, nu het weer kan en mag, nog meer mensen, die onze passie delen, aan ons kunnen verbinden.  

Betrokkenheid 
Voetbal is de grootste amateursport. Wekelijks hebben duizenden spelers en speelsters plezier bij het beoefenen van de sport. Eén en één is twee dachten we dus.  Wat houdt het in?  

Als Vriendenclub van FC Robinstijn verbind je jezelf als club voor enkele seizoenen aan ons als maatschappelijk partner. Concreet betekent dit dat je binnen jouw club acties organiseert om één of meerdere voetbalwensen mogelijk te maken. Door dit als club te doen creëer je betrokkenheid en je werkt met jouw leden toe naar een gezamenlijk doel. Samen met ons zorg je er vervolgens voor dat de voetbalwens uit gaat komen. Wat het juist zo mooi maakt, is dat de wens een wens van een kind van de club mag zijn. Of een kind uit het dorp of de gemeenschap van jouw voetbalclub.   

Loterij 
Inmiddels werken we samen met twaalf amateurverenigingen. Zij hebben zich voor de komende seizoenen aan ons verbonden. Juist door samen een wens te vervullen voor iemand uit de eigen gemeenschap, ontstaat saamhorigheid. 

Wat kun je doen? Je kunt geld ophalen door leuke acties te verzinnen, zoals een sponsorloop, latjetrap, een loterij of flessen inzamelen. Maar je kunt als club ook een kleine entree vragen bij een toernooi of derby van het eerste elftal. FC Robinstijn heeft al heel veel leuke acties voorbij zien komen.  

Naast vriendenclub ook vriendenteams 
Naast vriendenclubs kunnen ook vriendenteams zich bij ons aansluiten. Dit team adopteert dan zelfstandig een wens of een gedeelte van een wens. We kijken dan samen voor welke wens we dat doen. Er zijn teams die meedoen aan de hierboven genoemde acties. Maar ook zien we teams een deel van boetepot aan ons schenken of bijvoorbeeld wekelijks tijdens de derde helft een pils minder drinken en dit biertje “sparen” voor FC Robinstijn. 

Win-win situatie 
We zijn superblij met de clubs die zich al hebben aangesloten. Samen kunnen we ervoor zorgen dat we voetbalwensen kunnen blijven laten uitkomen. Wie vriendenclub wordt, kan dat ook laten zien aan de rest van de wereld. We hebben verschillende uitingen van FC Robinstijn, zoals een batch op de shirts, reclamebord of aanvoerdersbanden. En halen we samen meer op dan 1000 euro? Dan is de helft van het geld voor de club.  

Een win-winsituatie dus. Want als een deel van het geld bij de club zelf terechtkomt, is het makkelijker om leden te mobiliseren. En hoe mooi is het dan, als we samen een wens kunnen vervullen voor een kind uit de eigen vereniging, dorp op gemeenschap?  

Droom met ons mee 
Voetbal is van ons samen. En we willen graag zoveel mogelijk kinderen die het om welke reden dan ook verdienen, in het zonnetje zetten. Helaas kost een wens geld. Daarom is het fijn als we samen de schouders eronder kunnen zetten voor de kinderen uit de clubs of gemeenschap. Zodat ze een onbezorgd voetbalmoment kunnen beleven. 

Heb je als club of als voetbalteam interesse om samen met ons aan de slag te gaan? Kijk eens op onze website wat er allemaal mogelijk is en neem vervolgens contact met me op. Laten we samen durven te dromen! 

 

Met magische groet,

Patrick Beekers
Regio Coördinator Oost Brabant en Captain team Fondsenwerving   

T: +31 (0)6 43 77 13 88 
E: Patrick.Beekers@fcrobinstijn.nl