Aron als V.I.P. naar de Rode Duivels!

Terug

3 juni 2013

Maandag 3 juni 2013 ging de 9-jarige Aron Heyens uit het Belgische Maaseik nietsvermoedend naar school. Zoals altijd in voetbaltenue en ditmaal had Aron weer eens het shirt van Rode Duivels aangetrokken. Was het toeval of had Aron misschien toch al een voorgevoel….?

Na 2,5 jaar met veel ziekenhuisbezoeken en behandelingen, zijn de vooruitzichten voor Aron gelukkig weer erg positief. Voor stichting FC Robinstijn een mooie aanleiding om hem eens een dag samen met zijn broer Jari en hun ouders flink in de watten te leggen.

Iets voor drieën ’s middags werd er bij het klaslokaal van Aron op de deur geklopt. Met grote ogen keken alle kinderen naar de mensen van FC Robinstijn, die daar zomaar naar binnen stapten. En er was ook nog eens Frank de cameraman, die de hele wensdag professioneel zou gaan filmen! Juf Els vond het allemaal prima want die wist natuurlijk al dat we zouden komen.

Maar voor wie waren we helemaal uit Nederland naar Maaseik gekomen? Alle kinderen wezen snel naar Aron! En daar zat hij, vooraan en helemaal blij verrast! Net als in een bekend tv-programma hadden we een speciale videoboodschap voor Aron. De hele klas mocht mee naar de aula beneden en aldaar vormde iedereen een kring om Aron heen. Iedereen vond het erg spannend, want van wie was die videoboodchap? Niemand minder dan Rode Duivel en FC Robinstijn-ambassadeur Dries Mertens richtte het woord tot Aron en nodigde hem persoonlijk uit om later die dag de speciale V.I.P.-gast te zijn bij de training van het Nationale voetbalteam van België in Genk.

Aron ging natuurlijk graag met ons mee, maar voordat hij het wist stond de volgende verrassing al klaar: een echte limousine! Wow dat is gaaf en natuurlijk gingen alle klasgenootjes mee naar buiten om de limo van binnen en buiten te bewonderen. Uiteraard ging de hele klas nog ff met de limo op de foto voordat Aron uitgezwaaid werd.

Daarna gingen we eerst een bezoekje brengen aan het huis van de familie Heyens, want Aron wilde ons graag zijn zeer mooie en bijzondere voetbal-collectie laten zien. We keken er onze ogen uit! Het leek wel een klein voetbalmuseum! Meer dan 200 voetbalshirts en van wie….. Cristiano Ronaldo, Ronaldinho, Ibrahimovic, natuurlijk Mertens en nog veel meer. En ook zijn collectie ballen was erg fraai! Aron raakte er niet over uitgepraat.

En het shirt van de Rode Duivels had hij al aan, dus welk shirt zouden wij hem dan nog cadeau kunnen doen? Toch ontbrak er nog een shirt in zijn collectie. Een shirt uit Nederland dat in elke voetbalcollectie niet zou misstaan. Het nieuwe shirt van de kampioen van Nederland. Aron glunderde vanwege zijn nieuwe aanwinst, maar natuurlijk werd grote broer Jari niet overgeslagen en dus stonden beide broers naast elkaar in het nieuwe shirt van Ajax!

Na een kort interview met de cameraman en nog snel een drankje en een overheerlijk gebakje zetten we gauw koers richting de Cristal Arena in Genk. Want daar zouden alle Belgische voetbalsterren om 17.00 uur gaan trainen. Bij het stadion aangekomen bleek wel dat de Rode Duivels erg populair zijn bij onze zuiderburen. De fans keken wel steeds vol verwachting naar onze limo, alsof de spelers per limo naar het stadion zouden worden vervoerd. We mochten op de speciale parkeerplaats bij het stadion parkeren en konden zo bij de persingang wachten op de spelersbus. Daar was ie en vol verwachting keek Aron welke spelers er allemaal uit de bus stapten. Dries zag ons direct staan en begroette ons snel al even.

Daarna werden we door de teammanager door de catacomben van het stadion begeleid. Nu maar hopen dat er nog een mooi plekje op de tribune vrij was? Hey, maar wat is dat nou! Voor het hele gezin was een speciale plek gereserveerd in de dug-out direct naast het veld! Hoe gaaf is dat! Aron wist niet wat hem overkwam en samen met broer Jari genoten de twee fans van de opkomst van al hun helden.

De training begon rustig, maar tijdens het positiespel werd er toch wel fel getraind. Gaaf om te zien hoe snel de bal dan rond gaat. Wat een techniek en handelingssnelheid. Ook het afronden op doel was een genot om te zien. Het ene doelpunt was nog mooier en harder dan het andere! Na bijna anderhalf uur was de training voorbij en verspreiden de spelers zich richting alle fans op de tribunes, die maar al te graag een handtekening wilden.

Intussen werd Aron geïnterviewd door de mensen van de Belgische Televisie, die een documentaire aan het maken zijn over de Rode Duivels. Als een echt voetbalidool beantwoordde Aron alle vragen.

Maar na het interview was het dan toch echt tijd voor het hoogtepunt van de avond. Want tot zijn grote verbazing zag Aron dat zijn voetbalhelden een voor een naar hem toe kwamen. Bijna allemaal kwamen ze even een hand schudden of een praatje maken en namen ze uitgebreid de tijd voor een handtekening en een mooie foto! Aron kon het bijna niet geloven en straalde als nooit tevoren. Eden Hazard, Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen, Marouane Fellaini, Axel Witsel, Moussa Dembele, Steven Dufour, Jelle Vossen, bondscoach Marc Wilmots en zo ging dat maar door. Het was ongelofelijk!

En natuurlijk kwam ook Dries langs. En Dries kwam samen met aanvoerder Vincent Kompany, misschien wel Aron’s favoriete Rode Duivel! Tja dat maakte wel even indruk. En Vincent en Dries hadden nog een geweldige verrassing! Aron kreeg namelijk een shirt van Kompany, dat hij in een interland van België had gedragen! Natuurlijk zette Vincent er nog een persoonlijke tekst en zijn handtekening op!

Het was in één woord grandioos! Wat een verrassingen en wat een warm onthaal door de nationale ploeg van België! Er werd nog even een familieportret gemaakt als herinnering aan deze onvergetelijke dag en daarna gingen we met een heel speciaal gevoel weer huiswaarts.

Reactie familie Heyens:

Wij hebben als gezin genoten van deze schitterende dag. Aron en zijn broer Jari hebben de hele dag geglunderd,wat wil je als ouders nog meer! Na een lange zware periode is dit echt genieten!!!! Namens Aron en familie willen we iedereen bedanken die daaraan heeft mee geholpen.

Alles was PERFECT!!!!!!

en speciaal woord van dank aan:

  • Alle spelers, trainers, begeleiders van het Nationale voetbalteam van België;
  • Teammanager Nicholas Cornu voor de fantastische medewerking;
  • Dries Mertens voor de videoboodschap;
  • Vincent Kompany voor het shirt van België;
  • Kyou Limotainment en chauffeur Marcel van Bussel voor het bijzondere vervoer per limo;
  • Voetbalshop.nl voor de Ajax-shirts;
  • Image-In en Frank Laurensse voor het videoverslag van de wensdag;
  • Gemeentelijke Basisschool As voor de gastvrijheid