Bram en Nathan, koempels voor het leven!

Terug

15 april 2017

Vandaag komt er een grote wens uit voor Bram. Hij gaat de wedstrijd bezoeken van Roda JC tegen Sparta. Bram is een echte Roda JC-fan en dat blijkt uit alles. Als de vrijwilligers van FC Robinstijn aanbellen bij Bram heeft hij zijn shirt en vest van Roda JC al aan. Geweldig om te zien.

Eenmaal in de bus komt Bram los en vertelt over zijn enorme enthousiasme voor voetbal en uiteraard ook over zijn eigen voetbalcarrière. Mooi om te zien dat iemand die passie deelt met zijn ouders en vrienden. Roda JC is zijn andere grote passie. Met als favoriet Benjamin van Leer, de uitstekende keeper van de Zuid-Limburgse club. We zijn lekker op tijd vertrokken zodat we zeker op tijd bij het stadion zullen aankomen!

Voordat we naar het Parkstad Limburg Stadion gaan, maken we nog een tussenstop bij Happy Italy om een heerlijk hapje te eten en iets lekkers te drinken. We hebben energie nodig, want ons wacht een mooie, spannende middag. Voordat het eten op tafel komt, krijgt Bram nog een mooie verrassing: een zeer mooie en stoere pet, van Roda JC uiteraard. Tijdens het eten gaan de verhalen over het voetbal lekker door. Het blijkt wel dat Bram er heel veel verstand van heeft, hij lijkt wel een televisie-analist! Nadat iedereen zijn pizza en pasta op heeft gaan we we richting het prachtige stadion van Roda.

Roda JC wint!

Daar staan Svenja en Roel van ‘Roda JC Midden in de Maatschappij’ ons al op te wachten. Omdat iedereen ‘in stijl’ moet zijn, krijgen Bram en zijn ouders een mooie Roda JC-sjaal. We gaan direct naar binnen, want Bram is niet meer te houden! De spanning is duidelijk voelbaar in het stadion; dit is een zeer belangrijke wedstrijd tegen een directe concurrent. Na een goede warming-up is iedereen, inclusief Bram, helemaal klaar voor het hoofdgerecht: Roda JC – Sparta!

De wedstrijd verloopt zoals gehoopt voor de Limburgers en er is veel strijd, dus de supporters leven hartstochtelijk mee.  Het is een echt degradatie duel, de spanning druipt eraf. De ploegen gaan rusten met een 1-0-stand in het voordeel van Roda JC. Tijdens de pauze wordt onder het genot van een lekker drankje de eerste helft nog even doorgenomen. Bram weet het zeker: Roda JC zal deze wedstrijd winnend afsluiten, 100 procent. Het vertrouwen van Bram in zijn ‘koempels’ is groot en ze stellen hem deze middag niet teleur. Het blijft uitermate spannend, maar na 90 minuten kan er gejuicht worden: Roda JC wint met 3-1.

Koempels voor het leven

Natuurlijk was de dag daarmee voor Bram nog niet afgelopen. Tijdens een drankje in het sponsorhome komt oud-Roda JC en Borussia Mönchen-Gladback-speler Roel Brouwers ons uitnodigen om mee te gaan naar de skybox van ‘Roda JC Midden in de Maatschappij’. Daar aangekomen voelt iedereen wel dat daar iets bijzonders staat te gebeuren. Tot groot enthousiasme van Bram staat even later Roda JC cult-held Nathan Rutjes voor zijn neus. Bram krijgt een glimlach van oor tot oor. Nathan vraagt Bram dan wat hij van de videoboodschap vond. Nou, daar hoefde Bram niet lang over na te denken: ‘Die was super!’

Nathan Rutjes is een positieve voetballer die met zijn binnenkomst in de sky-box gelijk een sfeer creëert die zo positief is dat het met geen pen te beschrijven valt. Bram voelt zich meteen volledig op zijn gemak en stelt zijn vragen aan Nathan. De mooiste vraag heeft hij natuurlijk voor het laatst bewaard en deze luidt: ‘hoe kun je op deze manier in het leven staan en altijd zo positief zijn?’ Eerlijk is eerlijk: bij Brams ouders en de vrijwilligers springen de tranen in de ogen. Nathan beantwoordt de vraag met een dikke knuffel voor Bram en vertelt daarna over zijn aanpak van het leven. Het is een betoof om nooit te vergeten, een prachtige man, deze Rutjes.

Met de woorden van Rutjes nog nagalmend in onze oren lopen we even later het stadion uit, met een glimmende Bram voorop. “Het was een geweldige dag”, stelt hij met een twinkeling in de ogen.

Een speciaal woord van dank aan:

  • Roda JC Kerkrade Midden in de Maatschappij
  • Nathan Rutjes
  • Driessen Autoverhuur