Speciale Ajax-dag voor Brian!

Terug

3 december 2014

Woensdag 3 december wordt de 18-jarige Brian uit Boxmeer al vroeg in de ochtend verrast door Myrthe en Jos van FC Robinstijn. Brian is de enige in huis, die niet weet wat er gaat gebeuren. Volledig verrast kijkt hij naar Myrthe en Jos en zegt verbaasd: “ Ik ga dus niet op controle naar het ziekenhuis vandaag?”; zegt Brian.

Dat klopt, Brian, we hebben een persoonlijke videoboodschap voor je. Middels de I-pad wordt Brian door FC Robinstijn-ambassadeur en Ajacied Lasse Schöne hoogstpersoonlijk uitgenodigd om die ochtend naar Ajax te komen, waar hem enkele leuke verrassingen staan te wachten. Nadat Brian een Ajax-shirt, sjaal en pet heeft gekregen, wordt zijn zusje Naomi ook verrast met een Ajax-sjaal en gaan we op reis naar Amsterdam.

Bij de Amsterdam Arena aangekomen worden we door de Ajax Foundation heel hartelijk ontvangen en welkom geheten. We starten eerst met een rondleiding door de Arena. Brian kijkt en luistert geboeid naar de succesverhalen en kijkt zijn ogen uit als de kleedkamer van Ajax in zicht komt. Wauw; “Kijk mam!, Daar is het stoeltje van Jasper Cillesen!” Uiteindelijk bewandelen we dezelfde weg als de spelers, als zij voor een wedstrijd het veld op gaan. Op het veld heeft Brian met zijn rolstoel nog naast de stoel van trainer Frank de Boer gestaan en met grote ogen elk hoekje van de Arena bekeken. Moeder en zusje Naomi, namen plaats op de trainersstoelen en genoten van Brians glimlach.

Na het bezoek aan de Arena werden we meegenomen naar de Toekomst, waar Brian een training van Ajax mocht bijwonen. Trainer Frank de Boer en Ajax/icoon Dennis Bergkamp kwamen persoonlijk even bij hem langs samen met enkele Ajax-spelers. Daar het ijzig koud was zijn we, na uiteraard ook enkele handtekeningen te hebben gescoord naar binnen gegaan om op temperatuur te komen en een hapje te eten.

Brian was nog maar net binnen of de volgende verrassing diende zich aan. Mister Ajax, Sjaak Swart, kwam ook even met hem kletsen en zette natuurlijk ook graag zijn handtekening . Als klap op de vuurpijl kwamen de favoriete Ajax-spelers van Brian ook nog even bij hem langs. Zijn grote idolen Lasse Schöne en Jasper Cillesen maakten graag een praatje met Brian en uiteraard gaven ze de gewenste handtekening en werden enkele mooie foto’s gemaakt. Die zal iedereen in Boxmeer en omgeving wel willen zien! Dit gaat hij natuurlijk aan al zijn familieleden en vrienden vertellen, want dit waren zijn idolen! Lasse en Jasper bedankt!!!

En net voordat we weer wilden gaan vertrekken werd Brian ook nog aangesproken door nog een Ajax-legende, Edwin van der Sar! Natuurlijk vroeg Brian ook aan Edwin om een handtekening en een foto ! Wauw! Wat een topdag!! Na een toch wel vermoeiende reis kwamen we rond de klok van 15.45 uur aan in Boxmeer, waar Brian moe maar heel voldaan FC Robinstijn bedankte voor de fantastische dag, ook namens zijn moeder en zusje Naomi.

Het was wederom een hele mooie wensdag bij Ajax, waar Brian nog lange tijd met heel veel plezier aan terug zal denken!

Een speciaal woord van dank aan:

  • De Ajax Foundation voor het mede mogelijk maken van deze wensdag
  • Lasse Schöne en Jasper Cillesen voor hun betrokkenheid en persoonlijke bijdrage
  • Voetbalshop.nl voor de mooie Ajax cadeautjes!