Brit beleeft als virtuele Fan of the Match prachtige dag!

Terug

Zondag 22 september was dé grote dag voor Brit de Rooij uit Eindhoven. Zij mag als eerste dit seizoen de virtuele Fan of the Match zijn. En dan nog wel tijdens de wedstrijd PSV – Ajax.

Het is allemaal heel spannend voor Brit. Gaat het lukken om via de Robot AVI verbinding te maken met het stadion…. Kan ze alles zien vanuit haar eigen huis? Helaas kan Brit door haar ziekte niet naar het stadion komen. Anderhalf uur van te voren komt Annerie van FC Robinstijn met een hele tas vol PSV-cadeautjes naar Brit’s thuis, waar ze wordt opgewacht door een zenuwachtige Brit en haar moeder. Als eerste wordt er een test gedaan om contact te maken het stadion. Dat lukt, YES!

Daarna zijn de cadeautjes aan de beurt. Wat zijn het er veel: een mooi nieuw dekbed, een vlag, een sjaal, een pet, een beker en een spel. Vlug wordt de hele bank omgetoverd tot een echte PSV-hoek. En kruipt Brit onder het dekbed met de vlag boven haar en een gevulde beker. Dan wordt er voor de tweede keer verbinding gemaakt, nu vanuit de catacombe om de warming up te bekijken. Ook ziet Brit het stadion langzaamaan vol lopen op het beeldscherm van de tablet op haar schoot. Want door te swipen op de tablet, kan ze op afstand de ogen van de robot besturen. “Heel gaaf”, zegt Brit. Daarna ziet ze Phoxy nog een dansje doen, maar dan is het tijd voor de wedstrijd. Die bekijken we samen op de TV, dat kijkt toch wel lekkerder.

Maar dan gaat halverwege de eerste helft de telefoon. Wie belt er nu tijdens zo’n belangrijke wedstrijd?! Het is Kika van Es, helemaal vanuit Engeland. Brit wordt er helemaal stil van, maar durft wel heel stoer met Kika te FaceTimen. Heel geduldig legt Kika uit hoe Brit een nog betere voetbalster kan worden. Want dat wil Brit graag en sommige dingen zijn toch best wel moeilijk. Kika is zelfs zo geweldig om een paar dagen later nog een instructievideo voor Brit op te nemen, over hoe Brit het beste kan dribbelen met de bal aan haar voet!

Na de wedstrijd krijgt Brit nog een verrassing. Er is weer verbinding gemaakt met de robot AVI en dan ziet Brit dat er een heel mooi PSV-shirt op het scherm te zien is. En dat shirt ligt voor de ingang van de kleedkamer van PSV in de catacombe. En ineens komen daar allemaal spelers in beeld, die een voor een een handtekening op shirt zetten en ook nog een gesprekje via de robot met Brit aanknopen; wat ze van de wedstrijd vond en hoe het met haar gaat. Kei leuk! En dat shirt krijgt ze opgestuurd. Dan zien we dat Brit toch wel heel moe begint te worden en is het tijd om afscheid te nemen. Wat een enorme ervaring!