Carol geniet van haar Feyenoord!

Terug

15 april 2015

Woensdag 15 april, één dag voordat ze weer naar het ziekenhuis moest, was eindelijk de grote dag voor de 18-jarige Carol uit het Noord-Hollandse Wieringerwaard aangebroken. Carol is fanatiek supporter van Feyenoord, iets dat haar hele familie kenmerkt. Hoe mooi was het dan ook dat Carol ’s ochtends te kunnen verrassen met een persoonlijke videoboodschap van niemand minder dan oud-Feyenoorder Ron Vlaar. Ron vertelde dat haar een speciale dag in de Kuip stond te wachten en wenste haar een hele mooie onvergetelijke dag toe! Wauw! Mooier kon de dag voor Carol niet beginnen!

Het gezin werd opgehaald en vertrok vervolgens richting de parel van Rotterdam: de Kuip! Daar aangekomen werd het gezin ontvangen door Erik en Pieter van FC Robinstijn. Eerst was het tijd voor een drankje en kreeg Carol van FC Robinstijn een mooie sjaal en cap! Maar dat was nog niet alles, want ze mocht in de Fanshop ook nog een nieuw shirt uitzoeken. Het werd het mooie groen-zwarte uitshirt en natuurlijk trok ze het direct aan!

Vervolgens werden we welkom geheten door Mirelle van de Feyenoord Foundation. We gingen direct onderweg naar Varkenoord, het jeugd-en trainingscomplex van Feyenoord. In de stralende zon was de hele selectie al begonnen aan de warming-up en de eerste oefeningen met de bal. Carol zocht een mooi plekje op om de hele training van dichtbij te kunnen aanschouwen. Bijna alle spelers stonden op het veld en gelukkig ook haar favoriete speler, Feyenoord-aanvoerder Jordy Clasie.

Het ging er af en toe flink op en je zou bijna denken dat het een echte wedstrijd was tijdens de partijvormen. Het fanatisme spatte er van af! Maar er was ook heel veel plezier tijdens de training, wat ook bleek tijdens de penalty shoot-out die uiteindelijk de beslissing moest brengen na het partijtje. Het winnende team juichte van blijdschap en dat moest natuurlijk ook even op de foto vastgelegd worden.

Maar daarna was het tijd voor Carol… Hoofdtrainer Fred Rutten kwam haar richting op gelopen en stelde zich voor aan Carol en haar familie. Hij nodigde Carol uit om mee het veld op te lopen, zodat alle spelers een handtekening op haar Feyenoord-bal konden plaatsen. Maar absoluut hoogtepunt was natuurlijk de ontmoeting van Carol met haar idool Jordy Clasie. Jordy nam uitgebreid de tijd voor Carol en er werden vanzelfsprekend mooie foto’s gemaakt.

Maar Fred had nog iets mooiers in petto, want wat is er nou unieker dan een foto met de hele selectie! En ook aan Carols zus Kelly werd gedacht, want ook zij werd uitgenodigd om met de hele selectie op de foto te gaan. Het was een bijzonder mooi en emotioneel moment voor Carol. Dit was haar grote droom!

Vervolgens was het tijd om even bij te komen en te gaan lunchen. En hoe speciaal is het dat je dan een tafel toebedeeld krijgt in het Feyenoord Museum tussen al die mooie relikwieën. Al die mooie bekers en medailles en de shirts van alle Feyenoord-iconen. Het laat de rijke historie van deze fantastische volksclub maar weer eens zien. De lunch was voortreffelijk en Mirelle had nog een verrassing voor Carol geregeld. Want niemand minder dan oud-Feyenoord spits Roy Makaay, ‘das Phantom’, kwam nog even een bezoekje brengen.

Na de lunch was er nog een rondleiding geregeld. We genoten van alle verhalen, de passie en de geweldige humor van de Feyenoord-gids, die ons in geuren en kleuren vertelde over al het moois van Feyenoord. Carol en het hele gezin genoot met volle teugen en natuurlijk werden er op alle bijzondere plekjes foto’s gemaakt.

Met een brede glimlach werd daarna de weg naar huis weer ingezet. Maar wat was het een speciale dag geweest! Een dag waaraan Carol nog vaak met heel veel plezier aan terug zal denken.

Een speciaal woord van dank aan:

  • De Feyenoord Foundation voor het mede mogelijk maken van deze bijzondere dag
  • De selectie en staf van Feyenoord voor hun persoonlijke bijdrage
  • Ron Vlaar voor zijn persoonlijke betrokkenheid en bijdrage
  • voetbalshop.nl voor de mooie cadeau’s