Daniël kan zijn geluk niet op bij Ajax!

Terug

4 februari 2016

Donderdag 4 februari is voor Daniël een speciale dag. Eenmaal aangekomen in Lottum zien we een jongetje voetballen op een veldje tegenover het huis waar we moeten zijn. Hij heeft een Ajax-pet op en een Ajax-vest aan. Het kan niet missen, dat moest Daniël zijn.

Zodra hij ons in de gaten krijgt, sprint hij naar binnen. Wij volgen hem en binnen heeft hij de sjaals al klaar liggen voor zijn vader, moeder en voor hemzelf. We laten hem de videoboodschap zien waarin Lasse Schöne hem uitnodigt om als speciale gast naar Amsterdam te komen. Daniël is er stil van en vraagt gelijk of hij de videoboodschap nogmaals mag zien. Hij vindt het geweldig. Ook krijgt hij van FC Robinstijn nog een Ajax sjaal en natuurlijk moet die om naar Amsterdam. Daniël is er klaar voor en dus gaan we op weg.

Nadat we geparkeerd hebben op het parkeerdek van de Arena worden we welkom geheten door de Ajax- Foundation. Na een welkomswoordje gaan we richting het veld, waar direct de nieuwe grasmat opvalt. Daniel raakt hem aan met zijn hand en zegt: “Deze hand was ik nooit meer!” Uiteraard neemt Daniël plaats in de dug-out van Ajax en wel op de stoel van Ajax hoofd-coach Frank de Boer. Nadat hij alle vragen gesteld heeft lopen we langs het veld terug en gaan we naar een heel bijzonder plekje in de Amsterdam Arena namelijk de Koninklijke Lounge.

Dit maakt indruk op Daniël en wederom vraagt hij veel en neemt hij alles nauwkeurig in zich op. Dan is het tijd om richting het trainingscomplex van Ajax te gaan. In de bus zegt Daniël: “Al gingen we niet naar de training, zelfs dan was dit al een zeer geslaagde dag.” Maar we kunnen hem geruststellen; we gaan wel degelijk naar de training kijken!

Interview

Aangekomen bij de training is de selectie van Ajax bezig met een grote partijvorm. Daniël herkent direct alle spelers en kent ze allemaal bij naam. Dan zien we ineens Marc Overmars staan langs de lijn van het trainingsveld en Daniël pakt meteen zijn kans en vraagt de technisch directeur om zijn handtekening. Natuurlijk wil hij ook met de voormalige linksbuiten op de foto!

Daniël kijkt vervolgens lekker naar de training als Marc Overmars ineens naar hem toekomt en hem een officiële Ajax-pen geeft. “Hiermee zijn alle contracten van de afgelopen jaren getekend, Daniël”, zegt hij erbij. Daniël kan zijn geluk niet op natuurlijk en de lach op zijn gezicht wordt almaar groter.

Als de selectie van Ajax klaar is met trainen komen al zijn Ajax helden naar de zijlijn gelopen en krijgt hij van alle spelers een handtekening, Natuurlijk gaat hij met iedereen op de foto. Lasse Schöne komt even een praatje maken en zegt dat hij tijdens de lunch nog naar de kantine komt om nog wat vragen van Daniël te beantwoorden. Daniël is zwaar onder de indruk.

Voor de handtekening van trainer Frank de Boer heeft hij een speciaal plekje, precies boven op zijn pet. Alle helden staan op zijn shirt en pet. Anwar El Ghazi, Ricardo van Rhijn, Mitchell Dijks, Davy Klaassen, allemaal!

Na de training gaan we lekker lunchen. We zitten goed en wel als Lasse Schöne binnen komt. Hij heeft Jasper Cillessen meegenomen. Lasse heeft nog een bijzonder cadeau voor Daniël, hij krijgt een Ajax shirt met zijn eigen naam en nummer achterop. Daniël kan zijn geluk niet op en Lasse krijgt een zeer gemeende knuffel! Daniël vindt de ontmoeting geweldig en Lasse geniet ook. Na wat gezellig babbelen nemen we afscheid van Lasse en Jasper en bedanken hen voor de fantastische meet & greet!

Maar Daniël is scherp. Hij ziet alles. Tijdens de lunch ziet hij in zijn ooghoek Winston Bogarde en Stanley Menzo zitten. Daniel vraagt beleeft of hij een handtekening mag van deze helden uit het rijke Ajax-verleden. En als we op weg zijn naar de uitgang zegt Daniël: “Kijk, de meneer van de Ajax-toto op Ajax TV.” Heini Otto vindt dit leuk en knoopt een gesprek aan met Daniël en ze gaan samen nog even op de foto. Daniel zegt snel nog even dat hij het jammer vindt dat de toto niet meer te zien is op Ajax TV.

In de bus op de terugweg is Daniël er nog helemaal vol van en de gehele terugreis gaat het over deze speciale dag. Eenmaal aangekomen in Lottum vraagt Daniël of we nog wat willen drinken. Dat willen we wel, maar eerst moeten we zijn slaapkamer zien. Wat een geweldige Ajax-slaapkamer met mooie shirts en sjaals! Daniël is met recht een echte Ajacied!

Voordat we afscheid nemen krijgen de vrijwilligers van FC Robinstijn nog een hele dikke knuffel van Daniël als dank voor deze geweldige dag. Voor Daniël kan het nagenieten nu beginnen, want dit was toch wel de mooiste dag van zijn leven!

 

Verslag van Daniël

Ik ben Daniël, 13 jaar oud, en op 4 februari mocht ik naar Ajax. Ik had toen namelijk een wensdag van de stichting FC Robinstijn, omdat ik conversie heb gehad, waardoor ik niet meer kon lopen. Ik kreeg het een paar weken van tevoren te horen en dus heb ik al weken voorpret gehad en uit zitten kijken naar die dag. Op 4 februari was het dan eindelijk zover. Erik en Roby van FC Robinstijn kwamen ons thuis ophalen, maar eerst hadden ze nog een sjaal en een videoboodschap van mijn held Lasse Schöne voor me, die vroeg of ik wilde komen kijken; Natuurlijk!!!

Toen stapten we in de bus bij nog een andere jongen, Dogan, en gingen we richting Amsterdam. De busrit was heel erg gezellig omdat Dogan er ook bij zat, waardoor we gezellig konden kletsen. Eenmaal aangekomen bij het stadion kregen we een stadionrondleiding, die echt supergaaf was. De rondleider vertelde wat over het stadion, liet ons dingen zien, we hebben de grasmat aangeraakt, we hebben in de Koninklijke lounge gezeten en alsof het nog niet genoeg was mocht ik ook nog eens in de dug-out op de stoel van Frank de Boer zitten!

Daarna gingen we naar de training, waar alleen papa mee mocht, omdat het een besloten training was. Eerst kreeg ik nog een goodiebag met een pen, speldje, vaantjes, muts, stickers, kaart met handtekeningen + foto’s en nog een sjaal. Marc Overmars stond ook te kijken, dus ik wilde wel een handtekening en met hem op de foto. Daarna gingen we verder kijken naar de training. Dus wij staan lekker te kijken, komt Overmars naar me toe! Hij tikte me op de rug, en gaf me de pen waarmee hij de contracten van de spelers ondertekent. WOW!!! Ik kon het haast niet geloven.

Toen was de training afgelopen en was het natuurlijk handtekeningen scoren op mijn shirt en pet. Ik heb zelfs even staan praten met aanvoerder Davy Klaassen en keeper Jasper Cillessen! Daarna gingen we naar de kantine van de toekomst, waar nog wat oud-spelers zaten (nog meer handtekeningen!), om lekker te gaan lunchen. Vooral de watermeloenen en gehaktballen waren héérlijk! Daarna kwam John Heitinga nog binnen (jazeker, weer een handtekening). We zaten dus lekker te eten, komen Jasper Cillessen en Lasse Schöne naar ons toe om wat te kletsen! En als klap op de vuurpijl kreeg ik ook nog een Ajax-shirt met mijn naam en rugnummer drie. Toen was het tijd om weer naar de bus te gaan, maar ik zag Joël Veltman nog lopen, dus jawel, nóg een handtekening en selfie. Toen was het tijd om afscheid te nemen van Dogan, waarmee ik een hele gezellige dag heb beleefd. Daarna gingen we terug naar huis, vol napret en ongeloof.

Korte samenvatting: HET WAS GEWELDIG!!!

FC Robinstijn, Erik en Roby, Ajax Foundation en Lasse Schöne: Heel erg bedankt voor deze geweldige, onvergetelijke, magistrale, prachtige, supervette dag!!!

 

Een speciaal woord van dank aan:

  • Lasse Schöne en Jasper Cillessen
  • Overige spelers & staf van Ajax
  • Ajax Foundation
  • Voetbalshop.nl
  • Autoverhuur Helmond