Davy ontmoet zijn favoriete koempel Mikhail Rosheuvel!

Terug

7 februari 2018

Op woensdag 7 februari reizen de FC Robinstijn-begeleiders af naar het diepe zuiden des lands,  meet specifiek naar het pittoreske dorp Berg en Terblijt, gelegen tussen de prachtige heuvels van Maastricht en Valkenburg. Ze gaan de 11-jarige Davy Bardoul de dag van zijn leven bezorgen bij Roda JC. Zijn wens: een ontmoeting met zijn favoriete Roda JC speler Mikhail Rosheuvel. Bij aankomst in Berg en Terblijt worden we hartelijk welkom geheten en staan Davy en zijn vader Peter met Roda-sjaal al bij de deur om ons te begroeten. We worden zeer gastvrij ontvangen. En direct blijkt dat zowel Davy als Peter over een echt Roda JC-hart beschikken. Ze gaan regelmatig naar wedstrijden van Roda, samen met opa. Davy staat te trappelen van ongeduld voor wat komen gaat, maar alvorens we vertrekken staat hem al een eerste verrassing te wachten. Hij krijgt namelijk een persoonlijke videoboodschap  te zien… Van wie? Van Maikel Rosheuvel natuurlijk! Maikel nodigt Davy hoogstpersoonlijk uit voor de thuiswedstrijd tegen Ajax. Maikels boodschap zorgt direct voor enthousiaste reacties, de sfeer is perfect en word nog beter als Davy de door FC Robinstijn aangeboden cadeautjes in ontvangst neemt.

Pizzaaaa!

Met de mooie Robinstijn-bolide reizen we vervolgens af naar het mooie Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade. Tijdens de heenreis worden er alvast enkele voorspellingen gedaan omtrent de uitslag van de wedstrijd Roda JC – Ajax, waarbij er toch enige twijfel bestaat over een mogelijke overwinning van Roda. Na aankomst gaan we eerst met het complete gezelschap een heerlijk hapje eten bij Happy Italy. Davy bestelt een lekker grote pizza. Met volle magen en een positief gevoel vervolgen we onze weg naar het stadion, waar al een gezellige drukte heerst.

Davy mag vandaag de wedstrijdmascotte zijn en dat nog wel bij de wedstrijd tegen Ajax! Voor Davy extra speciaal, want behalve dat hij een echte Roda JC-fan is, koestert hij ook warme gevoelens voor de Amsterdammers. Na het ophalen van de kaarten vervolgen we onze weg naar de kleedkamers waar Davy zich mag omkleden voor de wedstrijd. Hij is zichtbaar geconcentreerd en voelt een gezonde wedstrijdspanning. Ondertussen wacht de rest van het gezelschap in de persruimte waar alvast enkele mooie foto’s genomen worden.

Dan is er het grote moment. Zichtbaar onder de indruk van de prachtige sfeer, de spelers en de aanwezige media maakt Davy zijn opwachting aan de rand van het veld. Onder luid applaus van alle fans betreed Davy het heilige kunstgras en draagt vol trots de bal over aan de scheidsrechter. Davy is voor even een volwaardig profspeler en een echte Koempel. Na dit geweldige moment wordt de aftrap verricht en haast Davy zich naar de kleedkamer om zich om te kleden en zich samen met zijn vader en zijn inmiddels ook gearriveerde opa op de eretribune te settelen.

Aantrekkelijke wedstrijd

De wedstrijd is nog geen 3 minuten oud als Simon Gustafson zijn Roda JC op 1-0 zet. Het stadion ontploft. Er ontspint zich een aantrekkelijke wedstrijd, met aanvallen over en weer. Donny van de Beek zorgt de 1-1 en Hakim Ziyech maakt de 1-2 voor Ajax,  nog voor het rustsignaal. Tijdens de rust wordt er een drankje gedronken in lounge, waar Davy tot zijn verassing ook nog de trainer van FC Heerenveen en nieuwe ambassadeur van FC Robinstijn, Jürgen Streppel ontmoet. Snel wordt er om een handtekening en foto gevraagd. Top!

De tweede helft gaat weer van start en ondanks het goede spel van Roda JC maakt Klaas-Jan Huntelaar er in 74e minuut 1-3 van. Jorn Vancamp tekent snel daarna voor de aansluitingstreffer en dat zorgt voor hoop in de Limburgse harten. Lang duurt dat niet, want direct daarop beslist Ajax de wedstrijd door de 2-4 te maken, via alweer Klaas-Jan Huntelaar. Zo werd het een fantastische wedstrijd met 6 mooie goals en ondanks de nederlaag van Roda heeft Davy een geweldige avond.

Klap op de vuurpijl

Na het laatste fluitsignaal mogen we plaatsnemen in de spelerstunnel. Daar ontmoet Davy onder anderen de Ajax spelers Ziyech en Veltman en worden er direct weer foto’s gemaakt en handtekeningen gezet. Daarna worden we verwacht in het spelershome van Roda JC, waar familie, vrienden, oud-spelers, spelers en trainers elkaar na de wedstrijd altijd treffen. Er is een speciaal plekje voor Davy gereserveerd. Na te zijn voorzien van een drankje krijgt Davy de volgende cadeautjes uitgereikt: een paar Roda JC-fanartikelen en als klap op de vuurpijl word het officiële Roda JC-thuisshirt met zijn eigen naam erop overhandigd door niemand minder dan zijn grote held Mikhail Rosheuvel. Zichtbaar onder indruk trekt Davy het shirt direct aan. Daarnaast wil hij tijdens zijn ‘meet & greet’ natuurlijk alles weten van zijn Roda-held, zoals bijvoorbeeld in welke auto Mikhail rijdt, want Davy is ook een grote auto-fanaat. Even later verschijnen er nog meer spelers, met wie Davy graag op de foto gaat.

“Een topavond!”, “Het was fantastisch”, “Leuk om te zien hoe Davy genoten heeft” en “Wat een bijzondere belevenis!”, zomaar enkele reacties van Davy en Peter als we het Parkstad Limburg Stadion verlaten. Bij thuiskomst in Berg en Terblijt is iedereen moe maar voldaan en kan het nagenieten beginnen. Het was weer een wensdag met een gouden randje!

Een speciaal woord van dank aan:

  • Roda JC Midden in de Maatschappij
  • Spelers en staf Roda JC en in het bijzonder Mikhail Rosheuvel