Devin ontmoet zijn idool Dusan Tadic!

Terug

30 april 2022

Zaterdag 30 april ging ineens de bel bij de familie van Zandvoort in het Limburgse Grathem. Wie zou dat nou weer zijn vroeg de kleine Devin zich af? Hij maakte de deur open en zag dat Pieter & Robin van FC Robinstijn voor de deur stonden. Uiteraard ging er nog geen belletje rinkelen. 

Ook binnen werd het Devin niet direct duidelijk wat deze twee onbekende snuiters eigenlijk kwamen doen. Maar toen de eerste cadeautjes werden uitgepakt viel het kwartje snel en klonk er een flink gejuich. Niet alleen bij Devin, maar ook bij oudere broer Jayden, zusje Desney, maar ook bij vader Remy. Het hele gezin is Ajacied en voor kleine Desney zou het de eerste keer Johan Cruyff Arena worden vandaag… 

Devin is natuurlijk fan van alle spelers, maar 1 speler steekt er voor hem met kop en schouders boven uit: aanvoerder Dusan Tadic! Dat is Devin’s grote idool. Zou Tadic vandaag weer on fire zijn…? 

Iedereen stond te popelen om naar Amsterdam te gaan, dus hop de bus in en op naar de Arena! Onderweg ging het natuurlijk vooral over Ajax en of ze de kampioensrace zouden kunnen volhouden. De laatste wedstrijden waren erg moeizaam verlopen immers. Maar het vertrouwen bij Devin, Jayden en vader Remy was groot. Vandaag zou PEC Zwolle eenvoudig aan de kant gezet worden en was de titel binnen handbereik. 

We maakten nog even een korte tussenstop bij de Mc. Donalds, want het zou een lange dag en avond worden, dus we moesten er wel even tegenaan kunnen. Een uur voor de wedstrijd kwamen we aan bij de Arena en de hartjes begonnen al wat sneller te kloppen. De een werd er wat rustiger door, maar die kleine Desney vond het allemaal prachtig en fladderde vrolijk mee. 

We gingen het stadion in en ook deze keer hadden we weer fantastische plaatsen. De Arena begon zich langzaam te vullen en we maakten de eerste mooie foto’s. Daar kwamen de spelers het veld op onder aanvoering natuurlijk van captain Tadic! De spanning liep weer verder op. Ondertussen was ook een jeugdspeler van Ajax lekker bezig met hooghouden en iedereen was hem ook aan het volgen, want hij ging misschien wel een nieuw record vestigen. De spelers gingen naar binnen en Tadic deed zijn gebruikelijke ritueel aan het einde van de warming-up. Onder luid applaus ging ook de captain naar binnen. Maar die kleine jeugdspeler stond nog steeds dat balletje hoog te houden. Het was echt ongekend, uiteindelijk is hij noodgedwongen moeten stoppen omdat de spelers klaar stonden om het veld te betreden. Wat een knappe prestatie! 

Maar het was zo ver, daar kwamen de gladiatoren het veld op en iedereen ging uit zijn dak! Nu moest het weer gaan gebeuren! Na de aftrap nam Ajax snel het heft in handen, maar PEC was ook af en toe dreigend. De verlossende 1-0 viel gelukkig al na een half uur. En natuurlijk was het Tadic zelf, die de wedstrijd openbrak met een fantastisch doelpunt, 1-0! In de rust deden we even een drankje om bij te komen van alles. Gelukkig werd de wedstrijd meteen in de 2e helft beslist, Davy Klaassen maakte de 2-0 en 10 minuten voor tijd ook nog de 3-0!  De drie punten waren overtuigend binnengehaald en Ajax was weer een stapje verder in de kampioenstrijd.  

Devin had genoten en probeerde natuurlijk nog een bal of shirt te scoren na de wedstrijd. Dat lukte helaas niet en hij was in de veronderstelling dat we nu weer richting Limburg zouden gaan. Nou Devin, wij hebben nog andere plannen… Niet wetend wat hem te wachten stond, volgde de familie van Zandvoort ons naar boven, waar de VIP-boxen in het stadion gelegen zijn. Waar gaan we toch naartoe. We moesten nog even een gangetje door en toen stonden we voor deur waar we moesten zijn: de persoonlijke VIP Box van Dusan Tadic! 

Waaahhh wat ontzettend gaaf! Dit hadden ze natuurlijk never nooit verwacht! We gingen snel naar binnen en werden hartelijk begroet door gastheer Patrick en alle persoonlijke gasten van Dusan Tadic. Ook een jeugdheld van Tadic zelf was aanwezig. Het was de legendarische doelman Stevan Stojanovic die met Rode Ster Belgrado in 1991 de Europa Cup 1 had gewonnen. 

Uiteraard moesten we even wachten totdat Dusan zelf de box zou gaan betreden, maar er werd goed voor ons gezorgd. Een uurtje later was het dan zover. Daar was Dusan en hij begroette iedereen met een warme handdruk. Uiteraard had hij daarna voor alle gasten uitgebreid de tijd en natuurlijk ook voor Devin en zijn familie. Devin kreeg van Tadic een thuisshirt met nummer 10 TADIC cadeau en natuurlijk werden er meerdere handtekeningen gezet. Tenslotte werden er nog enkele mooie foto’s gemaakt, zodat Devin en zijn familie deze bijzondere avond voor altijd kunnen blijven herinneren. 

Het was grandioos! Dit was veel meer dan dat we ooit hadden kunnen dromen! 

 

Reactie familie van Zandvoort: 

Liefste mensen van FC Robinstijn, 

Bij deze willen wij jullie ontzettend bedanken voor alles wat jullie voor Devin en ons  gezin hebben gedaan. We wisten niet wat we van deze dag konden verwachten,  maar alles wat jullie die dag voor ons in petto hadden was heel veel meer dan we hadden kunnen dromen. 

Vanaf het moment van ons thuis ophalen en weer thuis brengen ,hebben jullie echt zo hard jullie best gedaan om ons een onvergetelijke dag te bezorgen, wat jullie echt voor 200% gelukt is. We hebben echt genoten van de wedstrijd en daarna nog een ontmoeting met Tadic in zijn skybox, in 1 woord geweldig!  

Devin heeft zich echt heel erg bijzonder gevoeld.  

Echt heel veel respect voor wat jullie voor ons betekend hebben!!!! 

Jaqueline, Remy, Jayden, Devin & Desney.

Een speciaal woord van dank aan: 

  • Dusan Tadic 
  • Patrick Smit, Con Questa 
  • Jos van Tartwijk als wenspartner