Djano en papa, een dierbare herinnering voor altijd!

Terug

1 februari 2020

Zaterdag 2 februari stond weer een hele indrukwekkende voetbalwens op het programma. Nils, de vader van Djano, is ongeneeslijk ziek. Samen met papa is Djano groot fan van Feyenoord. Echter waren ze beiden nog nooit in De Kuip geweest. Djano had daarom maar één wens: samen met papa naar De Kuip om Feyenoord in het echt te zien spelen.

Omstreeks 16.00 uur stonden Pieter, Josefa en Jochem namens FC Robinstijn op de stoep bij hun huis in Maasbree. Pieter had een paar mooie cadeaus geregeld waaronder voor alle vier de kids een origineel voetbalshirt van de plaatselijke trots VVV-Venlo. Maar daar bleef het niet bij, want Djano kreeg ook een sjaal en shirt van Feyenoord met nummer 9 Jörgensen achterop. En voor papa Nils was er een Feyenoord-shirt met achterop Djano-Papa! Dit shirt werd met de nodige emoties in ontvangst genomen.

Wensambulance Limburg was ondertussen ook gearriveerd, zodat we langzaam aan koers konden gaan zetten naar Rotterdam. Ook opa, oom Rick en goede vriend van de familie Luuk mochten mee in de wensambulance. In de straat was het inmiddels een drukte van jewelste. Heel veel familie, vrienden en buren kwamen Djano en Nils uitzwaaien en ook de collega’s van de Brandweer waren gearriveerd om Nils een indrukwekkend eerbetoon te geven. Eerst werden er nog enkele mooie groepsfoto’s gemaakt en daarna was het tijd om te vertrekken. Een fantastische stoet met politie, die na een korte stop in Maasbree waar een collega ze nog zak met heerlijke bitterballen meegeeft voor onderweg, verderging via Panningen. In Panningen staat Nils een fantastisch eerbetoon te wachten. Hier vormde de brandweer een indrukwekkende erehaag voor papa. Wauw, wat mooi! Kippenvel!!!

Enigszins bedeesd overschrijden we de grens tussen Limburg en Brabant en gaan de Wensambulance en FC Robinstijn samen alleen verder richting De Kuip. Na een zeer spoedig verlopen rit kwamen we aan bij De Kuip. Hier werden we zeer hartelijk ontvangen door Krista van de Feyenoord Foundation. Papa kreeg een mooi plekje op het mindervalideplatform samen met opa en voor de andere waren er mooi zitplaatsen in de buurt. Djano moest eerst even alle indrukken verwerken een wilde de eerste helft vanaf de tribune bekijken.

De wedstrijd begon en de sfeer was fantastisch. We zaten nog niet op de stoel of het was al 1-0! Nieuwkomer Özyakup scoorde binnen drie minuten! Wat een begin! Djano keek zijn ogen uit! Feyenoord was in uitstekende vorm en liep voor rust al uit naar een 3-1 voorsprong. Tijdens de rust trakteerde we Djano op een lekkere zak friet en zijn we allemaal weer bij papa gaan staan. Als echte kameraden zijn ze hier de hele tweede helft ook bij elkaar blijven staan zodat de hele familie samen kon genieten van deze mooi wedstrijd en de sfeer in het stadion. Wat genoten Djano en papa samen!

Nadat de wedstrijd was afgelopen en de grootste drukte weg was, kon iedereen weer naar de wensambulance. Maar tot grote verbazing van Djano en papa kwam er nog een gigantische verrassing… FC Robinstijn en de Feyenoord Foundation hadden namelijk kunnen regelen dat Feyenoorder Jens Toornstra naar de ambulance zou komen. En Jens had direct ook Nicolai Jörgensen meegenomen, de favoriete speler van Djano! Iedereen moest even knipperen met de ogen maar het was echt waar! Daar stonden Djano en zijn vader ineens oog in oog met hun voetbalhelden! Jens zijn gedragen wedstrijdshirt meegenomen als cadeau voor Djano en Nicolai haalde ook nog eens zijn voetbalschoenen, waarmee hij die avond gescoord had, uit zijn tas om deze aan Djano te geven. Met open mond nam hij beide cadeaus in ontvangst. Natuurlijk werden de nodige handtekeningen uitgedeeld en gingen beide spelers graag met Djano op de foto. Het was gigantisch!

Van Krista kreeg hij namens Feyenoord ook nog een unieke (zijn er maar drie van!) Feyenoord-poster cadeau, die voor elke wedstrijd voor het Maasgebouw hangen. Djano moest echt even gaan zitten van alle indrukken. Het was allemaal zo overweldigend! Het enige dat hij kon zeggen was: ‘Wow’.

Beide spelers werden bedankt voor hun onvergetelijke bijdrage en ook Krista werd uitgebreid bedankt voor alle goede zorgen. Het was grandioos! Dit hadden Djano en zijn vader nooit kunnen dromen. Het was tijd om weer richting Limburg te gaan rijden. Thuis in Maasbree werd samen met familie en vrienden nog tot in de kleine uurtjes nagepraat. Dit was een onvergetelijke dag met onuitwisbare herinneringen. Een dierbare herinnering voor altijd!

Met dank aan:

  • Feyenoord Foundation
  • Jens Toornstra en Nicolai Jörgensen
  • Wensambulance Limburg
  • Brandweer Maasbree
  • Brandweer Panningen
  • Brandweer Meijel
  • Politie Peel en Maas
  • Ambassadeur Maurice Steijn