De dag van Djayvon en Memphis

Terug

10 april 2015

Op vrijdag 10 april zou ’s avonds nog een 2e wens door FC Robinstijn in vervulling worden gebracht. De 7-jarige Djayvon van Breugel uit Valkenswaard deed nietsvermoedend de deur open toen daar Frederieke en Pieter van FC Robinstijn zomaar ineens op de stoep stonden. Maar pienter als hij is, voelde Djayvon direct aan dat er iets speciaals zou gaan gebeuren en hij was vanaf dat moment de grote gangmaker.

Erg mooi was de videoboodschap van Stijn Schaars. Stijn en zijn vrouw Lonneke hebben het gezin Van Breugel in het ziekenhuis leren kennen tijdens de ernstige ziekte van Djayvons broertje Devon. Sindsdien is Stijn een absolute held voor Djayvon en vormt de familie Schaars een grote steun voor zijn ouders na het verlies van hun jongste zoon en kleine broertje.

Djayvon geniet van alle aandacht en laat zonder blikken of blozen een dansje zien op het liedje ‘Ik voel me sexy als Ron Jans’. Maar we zijn benieuwd of hij dat ook oog-in-oog met de sympathieke en succesvolle trainer van PEC Zwolle durft te doen. We gaan namelijk met Djayvon naar de wedstrijd PSV – PEC Zwolle en zoals Stijn Schaars in de videoboodschap al aangaf, moest Djayvon vooral niet vergeten om zijn voetbalschoenen mee te nemen.

Uiteraard kregen Djayvon en zijn zus Jeshley eerst nog enkele PSV-cadeautjes alvorens we richting Eindhoven afreisden. In Eindhoven gingen we eerst nog een hapje eten bij het voortreffelijke Italiaanse restaurant Mi Dica. Maar toen de buikjes vol waren, was Djayvon niet meer te houden. Op naar het Philips Stadion…

In de catacomben van het stadion mocht Djayvon zich in het mooie tenue van de aanstaande landskampioen hijsen. Toen alle kinderen omgekleed waren, volgden er nog enkele instructies. Zo moesten de kinderen bijvoorbeeld stil zijn in de spelerstunnel en mochten ze zelf de spelers niet aanspreken. Maar, zou deze instructie ook Djayvon wel stil krijgen vanavond…

Enkele minuten voor 19.30 uur begon de spanning te stijgen. De kinderen namen hun plekje in de spelerstunnel in en je hoorde hun hartjes bonsen van de spanning. Er werd door het hele stadion afgeteld. Daar was het grote moment, de spelers kwamen voorbij en namen hun mascottes aan de hand mee het veld op.

Als laatste was Djayvon aan de beurt. Hier had hij altijd naar uitgekeken, Memphis Depay nam hem bij de hand en samen betraden ze het heilige gras van het Philips Stadion. De fanatieke aanhang van PSV ging compleet uit zijn dak. Wauw! Wat was dat ongelooflijk mooi! En ja hoor, Memphis had absoluut oog voor zijn kleine metgezel een lopend naar de middenstip was er even onderling contact. Djayvon genoot met volle teugen van zijn grote moment!

Met een ferme sprint meldde hij zich weer in de catacomben om zich zo snel mogelijk om te kleden en zich naar de tribune te begeven. Maar PSV had er de vaart in en scoorde de openingstreffer nog voordat Djayvon helemaal op zijn gereserveerde plekje zat. Het werd een leuke en spannende wedstrijd en Djayvon moedigde zijn helden hartstochtelijk aan: come on PSV! Come on PSV! Hij schreeuwde ze uiteindelijk naar een 3-1 overwinning. Nu kon de titel volgende week definitief binnen gehaald worden. De spelers liepen een ereronde en ook die wilde Djayvon natuurlijk niet missen.

Daarna stond hem de volgende verrassing alweer te wachten, want hij mocht mee naar het spelershome om even wat te drinken en bij te komen van de wedstrijd. Maar veel tijd was er niet, want Djayvon mocht met Yael mee richting de kleedkamer van PSV. Eenmaal in de catacomben keek hij zijn ogen weer uit. Spelers werden nog geinterviewd door de televisie en af en toe kwam er een speler voorbijgelopen. Natuurlijk benutte Djayvon dit buitenkansje om handtekeningen te scoren en met zijn helden op de foto te gaan. Hey, dat is Oscar Hiljemark. “Jij komt uit Zweden, hè?” Hiljemark kon er wel om lachen. Andere spelers, zoals Isimat, Guardado, Hendrix en ook aanvoerder Wijnaldum, volgden en gingen graag met de kleine PSV-fan op de foto. En daar was dan ook nog eens zijn grote idool: Memphis Depay! Natuurlijk maakte Memphis graag nog even tijd voor zijn compaan en trots wees hij op het nummer 7 dat speciaal voor vandaag in het haar van Djayvon geschoren was. Het was een bijzonder moment!

En zo eindigde voor Djayvon, zijn zus Jeshley en ouders Danny en Manuela een enerverende maar oh zo speciale avond. En boven het stadion straalde nog een klein sterretje heel fel aan de heldere hemel…

Reactie van Djayvon:

“Het was een super gave dag! Een van de mooiste dagen, die ik ooit heb meegemaakt!”

Een speciaal woord van dank aan:

  • PSV in the community voor het mede mogelijk maken van deze bijzondere wensdag
  • Stijn Schaars voor zijn persoonlijke bijdrage en betrokkenheid
  • nl voor de mooie cadeau’s
  • Restaurant Mi Dica voor het voortreffelijke diner
  • Autoverhuur Helmond voor het comfortabele vervoer