Keepers onder elkaar: Dogan ontmoet Cillessen

Terug

Op donderdag 4 februari hebben we in het Limburgse Maasbree een verrassing voor Dogan. Via een videoboodschap nodigt Ajacied Lasse Schöne Dogan uit om direct naar Amsterdam te komen. Ha, dat wil Dogan natuurlijk wel!

Van FC Robinstijn krijgen Dogan, zijn broer Ian en zusje Meghan een sjaal van Ajax. Als Dogan een beetje is bekomen van de schrik gaan we richting de bus om aan de reis naar Amsterdam te beginnen. Dogan is een echte Ajax fan en hoopt deze dag dan ook zijn grote held Jasper Cillessen te gaan zien en misschien zelfs wel te spreken. Hij neemt zijn eigen keepershandschoenen mee, want deze moeten natuurlijk gesigneerd worden door Jasper.

Eenmaal aangekomen bij de Amsterdam Arena worden we welkom geheten door de Ajax Foundation. Daarna gaan we direct naar het veld in de Arena, waar de nieuwe grasmat gelijk in het oog springt. Dogan is onder de indruk en heeft allerlei vragen, hij geniet met volle teugen. Hij raakt met zijn hand de nieuwe grasmat aan. Dit moment neemt niemand hem meer af. Langs het veld lopen we richting de dug-out van Ajax en daar wil Dogan uiteraard wel even plaatsnemen. Hij vraagt op welke stoel Ajax-coach Frank de Boer zit, want op die plek wil hij graag gaan zitten. Dogan zegt dat de stoel goed zit en ziet zichzelf er al zitten tijdens een wedstrijd. Met deze uitspraak krijgt hij de lachers op zijn hand.

Koninklijk

Na het bezoek aan het veld gaan we richting een bijzondere plek in de Amsterdam Arena, de Koninklijke Lounge. Hier heeft Dogan een perfect uitzicht over het veld. Hij is onder de indruk, want in de Koninklijke Lounge heeft namelijk ons Koninklijk echtpaar wel eens gezeten. En nu zit Dogan er. Supercool.

Na de rondleiding door de Arena gaan we richting het trainingscomplex van Ajax. Daar gaan we direct naar het veld waar de selectie van Ajax aan het trainen is. Dogan is zichtbaar gespannen, zijn handen trillen er van. Een droom van Dogan komt uit, want zijn grote held Jasper Cillessen staat in de goal.

Dogan volgt de training zeer geconcentreerd en ziet alle Ajax spelers aan het werk. Hij kent ze allemaal bij naam. Tijdens de training staat ook Marc Overmars te kijken en natuurlijk wil Dogan ook een handtekening van deze voormalige Ajax-topper. Ze gaan ook samen op de foto.

Nadat Frank de Boer met het fluitsignaal aangeeft dat de training afgelopen is, komen de spelers en trainers van Ajax richting de zijlijn. Dogan kan zijn geluk niet op en wil van alle spelers een handtekening. Hij is goed voorbereid, want speciaal voor de gelegenheid heeft hij uit hout gezaagde sterren meegenomen waar de spelers hun handtekening op kunnen zetten.

Zijn grootste held Jasper Cillessen laat nog even op zich wachten; hij is nog even in overleg met de technische staf, Dogan zijn handen beginnen steeds harder te trillen… Maar daar komt Jasper eindelijk aan. Hij neemt ruim de tijd voor Dogan en zet handtekeningen op de keepershandschoenen van Dogan. Dogan vertelt dat hij zelf ook keeper is. Jasper hoort aan het praten met Dogan dat hij uit het zuiden van het land komt en wenst hem daarom ook nog een prettige carnaval.

Na de training gaan we naar de kantine op het Ajax trainingscomplex. We zitten goed en wel als plots Jasper Cillessen en Lasse Schöne naar Dogan toe komen. Jasper heeft nog een mooi cadeau voor Dogan, namelijk een echt Ajax-keepersshirt met zijn nummer en zijn eigen naam achterop. Dogan is superblij! Maar het is nog niet alles, want Jasper heeft zijn eigen keerpershandschoenen meegenomen naar de kantine om deze aan Dogan te  overhandigen. Dogan is totaal overdonderd. Op de handschoenen staat ook nog de naam van Jasper geborduurd en uiteraard ontbreekt ook hier een handtekening niet.

Dogan is Jasper zeer dankbaar en laat dat ook duidelijk blijken. Dan is het tijd om afscheid te nemen van Jasper en Lasse. Intussen heeft iedereen genoeg gegeten en langzaam lopen we terug naar de bus. Dogan geniet zichtbaar na van alle indrukken, de ontmoetingen van zijn grote helden en dan speciaal die met Jasper natuurlijk. Het was een dag om nooit te vergeten.

Een speciaal woord van dank aan:

  • Jasper Cillesen & Lasse Schöne
  • Overige spelers en technische staf Ajax
  • Ajax Foundation
  • Voetbalshop.nl
  • Autoverhuur Helmond