Fan of the Match Fortuna Sittard

Terug

2 oktober 2022

Vandaag kwam er een Superfan naar Fortuna Sittard. Maar niet om de wedstrijd vanaf zijn vaste plek te bekijken…. Nee Dwayne werd vandaag door FC Robinstijn en Fortuna Sittard ontvangen om een hele mooie herinnering te gaan maken. Dwayne was namelijk onze Fan of the Match bij de wedstrijd Fortuna Sittard – FC Volendam. 

Na ontvangst werd er eerst even kort kennisgemaakt en Dwayne vertelde dat Mats Seuntjes en Burak Yilmaz zijn favoriete spelers zijn. Daarna ging Dwayne zich omkleden om in het FC Robinstijn tenue te beginnen aan een korte rondleiding. En niet zomaar een rondleiding, zelfs een kijkje in verschillende skyboxen was niet onmogelijk. Dwayne mocht zelfs in Skybox ’54 zijn score voorspellen en dit op het bord schrijven. Dwayne had er vertrouwen in dat Fortuna Sittard ging winnen en hij voorspelde zelfs met 3-1. 

Daarna mocht hij via de Spelerstunnel het veld op lopen. En wie zat daar toevallig? Een van Dwayne’s favoriete spelers: Mats Seuntjes. Helaas was Mats geschorst nadat hij tegen Excelsior twee gele kaarten had ontvangen. Maar Mats was heel vriendelijk en ging graag met Dwayne op de foto. Daarna nam de spanning toe, want de line up begon met opstellen en dus moest ook Dwayne op zijn plekje gaan staan te wachten totdat Scheidsrechter Dennis Higler met de spelers naar het veld zou komen. Dwayne genoot van het bijzondere moment en liep vol trots met de scheidrechter mee. 

De wedstrijd begon, dus Dwayne nam snel zijn plekje op de tribune in. Umaro Embalo zorgde in de 33ste minuut voor de 1-0 voorsprong en Özyakup maakte het af door even voor de rust ook al 2-0 te maken. In de rust mocht Dwayne het veld op om penalty’s te schieten. En hij was zo trots dat hij toen ze een rondje gingen rennen heel het Stadion zijn shirt van FC Robinstijn liet zien. De 2de helft werd ook in spanning gekeken. Zou Dwayne zijn eerdere voorspelling uit gaan komen? …. Helaas is het 2-0 gebleven maar Fortuna Sittard en Dwayne zijn samen weer een mooie overwinning rijker.  

Net voor het eindsignaal zijn we weer op het veld gegaan om te kijken of Dwayne ook zijn andere favoriete speler, Burak Yilmaz, kon zien.  En jawel ook Burak nam even de tijd voor een foto, en vele andere spelers ook. Dwayne kon zijn geluk niet meer op toen hij mee kon juichen met de spelers op het veld. Toen de spelers naar binnen gingen is Dwayne ook weer naar binnen gegaan om zijn vader en moeder vol enthousiasme te vertellen wat hij zojuist had mogen doen en wie hij allemaal gezien had. 

Daar kwam nog een verrassing bij. Dwayne kreeg het nieuwe Fortuna shirt met FC Robinstijn erop cadeau. Hij vond het geweldig en vertelde tegen Jordy van Fortuna als dit shirt mij niet meer past dan hang ik hem op mijn Fortuna kamer op. 

Daarna was het wachten tot de spelers gedoucht waren in de hoop nog handtekeningen te kunnen scoren. En dat is gelukt! Een mooie dag met onwijs veel herinneringen! Een dag om nooit meer te vergeten!  

Dwayne zei op het laatste dat hij graag de vrijwilligers van FC Robinstijn eens zou willen komen helpen hij weet tenslotte nu toch hoe alles gaat. Om de dag helemaal compleet te maken ging Dwayne samen met zijn ouders ook nog een lekker hapje eten. 

Een hele mooie dag boordevol unieke herinneringen! 

Een speciaal woord van dank aan: 

  • Spelers, Staf en medewerkers Fortuna Sittard 
  • Scheidsrechter Higler en zijn assistenten