Een magische voetbalavond voor Féline!

Terug

17 december 2014

Op woensdag 17 december stond de klassieker PSV-Feyenoord op het programma. En het zou volgens de kenners een hele mooie spannende wedstrijd worden. En laten we nou deze wedstrijd uitgekozen hebben, om de wens van de 17-jarige Féline uit Eindhoven uit te laten komen!

Rond 17.30 uur stond Féline al bij de voordeur te wachten vol spanning op wat zou gaan komen. De eerste verrassing was meteen een leuke videoboodschap van haar favoriete PSV-speler Luuk de Jong. Féline werd door Luuk uitgenodigd om naar het Philips Stadion te komen en als V.I.P. de wedstrijd tegen Feyenoord bij te wonen. Uiteraard werden er direct ook enkele mooie PSV cadeautjes uitgereikt, zodat we geheel in stijl op pad konden gaan.

Pikant detail was echter wel, dat Féline’s moeder en oom beide uit Rotterdam afkomstig zijn. Was er daarom vandaag sprake van 2 verschillende kampen binnen de familie? Natuurlijk stond moeder Nancy geheel achter Féline en was zij gewoon PSV-supporter, maar haar oom kon zijn gevoelens voor Feyenoord toch niet verborgen houden! Dat zou nog wat beloven deze avond…….

En zoals echte VIP’s gingen we eerst met z’n allen heerlijk dineren bij Restaurant Queen in Eindhoven. De keuze was reuze en iedereen mocht zijn of haar favoriete gerecht bestellen. Het was heel gezellig tafelen en natuurlijk werd er al vooruitgeblikt op de wedstrijd. De meningen waren zoals gezegd wel een beetje verdeeld, maar Féline was ervan overtuigd dat PSV zou gaan winnen en dat haar Luuk de Jong zou gaan scoren.

Na het heerlijke diner gingen we uiteraard op weg naar het Philips Stadion. In het stadion werd Féline gastvrij ontvangen door Yaël, die haar naar de tribune begeleidde. We hadden hele mooie plaatsen en Yaël verklapte alvast dat Féline in de rust mee het veld op mocht. Wat een mooi vooruitzicht was dat!

De wedstrijd begon en het was direct heel erg spannend. Snel was duidelijk dat Feyenoord niet met lege handen terug naar Rotterdam wilde en al snel kwamen zij op voorsprong. Het spel ging op en neer en we gingen uiteindelijk de rust in met een 1-2 stand voor Feyenoord, mede dankzij een doelpunt van Luuk de Jong. Féline had dus al 1 voorspelling goed!

Tijdens de rust werd PSV-icoon Ji-Sung Park uitgezwaaid door het PSV-publiek. En Féline stond er met haar neus bovenop. Hoe gaaf was dit! Ze mocht het ererondje van Park zelf vanaf het veld volgen! Weer terug in de catacomben zag ze de spelers  in opperste concentratie de kleedkamer uitkomen voor de tweede helft. Zelf mocht Féline nog even op de foto met Park en was ze getuige van de voetafdruk van Park voor de Walk of Fame van PSV. Erg uniek allemaal.

De 2e helft was nog spannender en Féline zat op het puntje van haar stoel! Ze hield haar held natuurlijk goed in de gaten en laat het nou uitgerekend Luuk de Jong zijn, die de absolute hoofdrol opeist en de wedstrijd in zijn eentje lijkt te beslissen. Twee schitterende doelpunten van de Jong en PSV komt op 3-2! Het hele stadion viert feest! Maar de buit is nog niet binnen en 1 moment van onoplettendheid wordt PSV fataal. In de laatste minuten komt Feyenoord toch nog op gelijke hoogte en lijkt het dat de punten worden verdeeld. Maar met een allerlaatste krachtsinspanning is het weer Luuk de Jong die PSV op sleeptouw neemt. Zijn schitterende pass bereikt Florian Jozefsoon, die heel bekeken de bal opzij legt op Memphis Depay: 4-3!!! Het stadion ontploft! Dit is ongelooflijk! Wat een wedstrijd!

Nog vol adrenaline en ongeloof mag Féline direct na de wedstrijd opnieuw de catacomben in en ziet van dichtbij de blijdschap van alle PSV-spelers, trainers en staf. Ze ziet hoe haar grote held door iedere TV-zender geïnterviewd wordt, net zoals trainer Phillip Cocu en matchwinner Memphis Depay. Natuurlijk gaat ze graag ook met Memphis op de foto.

En als Luuk dan klaar is met zijn interviews komt ie ineens in zijn PSV-tenue op Féline afgelopen. Féline’s droomwens gaat in vervulling. Een hartelijke begroeting volgt en Luuk neemt uitgebreid de tijd voor haar. Féline geniet volop van de persoonlijke aandacht van haar grote idool en krijgt ook nog eens een echt wedstrijdshirt van hem. Natuurlijk wordt deze voorzien van een handtekening en wordt dit magisch moment op foto vastgelegd. Féline straalt van oor tot oor. Wat een fantastisch moment!

Maar de avond is nog niet voorbij, want nu mag Féline ook nog richting spelershome. Onder het genot van een drankje komt ze langzaam tot rust van alle opwinding. Maar al snel druppelen ook de eerste PSV-ers het spelershome in en Féline gaat op de foto met Narsingh, Brenet, Bruma, Zoet en als klap op de vuurpijl ook nog met PSV-aanvoerder Wijnaldum.

Het was een gedenkwaardige avond! Een magische voetbalavond, die Féline waarschijnlijk nooit meer zal vergeten.

Een speciaal woord van dank aan:

  • PSV in the community voor het mede mogelijk maken van deze wensdag
  • Luuk de Jong voor zijn onvergetelijke persoonlijke bijdrage
  • Voetbalshop.nl voor de mooie PSV cadeaus
  • Restaurant Queen voor het heerlijke diner
  • Van den Hurk bedrijfswagens voor het voortreffelijke vervoer