Finn ontmoet zijn idool Stijn Schaars

Terug

21 september 2014

Zondag 21 september 2014 was een dag die de 9-jarige Finn nooit meer zal vergeten. In Veldhoven worden de begeleiders van FC Robinstijn op straat al door opa, oma en een enthousiaste tante van Finn zeer gastvrij ontvangen. Finn, zijn broers Jelle en Mees en beide ouders Pim en Tessa zitten verwachtingsvol in de huiskamer te wachten op wat komen gaat. Na een korte introductie over FC Robinstijn en de wensdag bij PSV ontvangt Finn een persoonlijke videoboodschap van Stijn Schaars. Stijn nodigt Finn en zijn familie uit om naar de wedstrijd PSV-Cambuur te komen. In het prachtige Philips Stadion is Finn vandaag Fan of the Match en mag hij met Phoxy en de spelers het veld op. Finn is helemaal in zijn sas en pakt direct zijn voetbalschoenen en zijn PSV-shirt. Finn en zijn broers krijgen ook nog een mooie PSV cap en sjaal van FC Robinstijn, zodat het hele gezelschap klaar is voor de rit naar het PSV-Stadion.

Hand in hand met Phoxy

Bij aankomst in het stadion worden we hartelijk ontvangen door Yaël van PSV. Zij neemt ons direct mee naar de catacomben waarnaar Finn zich om gaat kleden voor zijn eerste treden op het heilige PSV gras. De familie wacht in het PSV museum en maakt daar alvast enkele mooie foto’s. Zo’n 10 minuten voor de wedstrijd staat Finn, behoorlijk gespannen, te wachten totdat hij mee het veld op mag. In de spelerstunnel, waar hij de spelers zomaar kan aanraken, wacht Finn, hand in hand met Phoxy. En jawel hoor, daar horen we het clublied en gaat het gebeuren. Vol enthousiasme en in een razend tempo rent Finn tezamen met Phoxy en de spelers het veld op. WOW! Wat gaaf is dit! Hij ziet zichzelf zelfs terug op de grote TV schermen in het stadion! Echt kippenvel!!!

Een schitterende treffer

Na een leuke eerste helft vol met spannende verhalen en het raden van de einduitslag onder de gezinsleden staat de volgende verrassing alweer op de agenda. Finn word opgehaald door Yaël en mag hij gedurende de rust het veld weer op. Finn mag penalty’s schieten tegen Phoxy. Natuurlijk scoort hij een schitterende treffer. Met een lekkere beker fris en zakje chips in de hand word met veel plezier de tweede helft bekeken. Uiteindelijk wint PSV met 4-0 en is hij helemaal in de ban van de overwinning.
Na het laatste fluitsignaal verschijnt Yaël weer ten tonele. We worden per direct verwacht in het spelershome van PSV, het heiligdom waar alleen familie, vrienden, oud-spelers, spelers en trainers na de wedstrijd elkaar mogen treffen. Via de catacomben en de luxueuze sponsorpromenade lopen we naar het spelershome waar een speciaal plekje voor Finn is gereserveerd. Na voorzien te zijn van een hapje en drankje krijgt Finn de volgende verassingen uitgereikt. Hij ontvangt nog meer PSV cadeaus: een handtekeningenboekje, sleutelhanger, raamembleem, een pen en als klap op de vuurpijl het officiële PSV thuisshirt met zijn eigen naam en nummer 10 erop. Zichtbaar onder de indruk trekt Finn zijn nieuwe shirt direct aan.

De ontmoeting met zijn held

En dan ineens staat hij oog-in-oog met zijn grote PSV-held Stijn Schaars. Ondanks zijn blessure wil hij toch graag Finn persoonlijk ontmoeten. Stijn heeft ook zijn eigen zoontjes meegenomen. Over en weer worden er leuke verhalen uitgewisseld en foto’s gemaakt. Stijn’s handtekening krijgt natuurlijk de mooiste plek op Finn’s nieuwe PSV-shirt. Na deze uitgebreide ontmoeting komen achtereenvolgens Jethro Willems, Marcel Ritzmaier, Jeroen Zoet en Jeffrey Bruma nog langs voor een praatje, een handtekening en mooie foto.

Kijkje in de kleedkamer

Na deze onvergetelijke meet en greet met Stijn Schaars en de andere spelers is de dag nog niet ten einde. Om Finn’s wensdag helemaal compleet te maken krijgt hij ook nog een uitgebreide rondleiding door het stadion waarbij we o.a. de persruimtes en kleedkamers mogen aanschouwen! Ook wordt er nog een mooie groepsfoto gemaakt aan de rand van het veld. Moe maar zeer voldaan wordt de terugreis ingezet. Nog voor het gezin Veldhoven bereikt is de gehele familie en vriendenkring op de hoogte van Finn’s grote PSV-avontuur. De zelfgemaakte foto’s worden gretig verstuurd en de positieve berichten stromen binnen……

Zo kwam er een einde aan weer een geslaagde wensdag, voor Finn de mooiste dag van zijn leven!

Reactie Familie Hille

Beste mensen van FC Robinstijn,

Wat hebben wij, en in het bijzonder Finn een fantastische dag gehad afgelopen zondag! Wat een ervaring en bijzonder om je kind zo te zien genieten!
Hij heeft er zo van genoten dat hij zelfs alles probleemloos over zich heen heeft laten komen. En gewoon midden op het veld heeft gestaan met de PSV-spelers.
Dit zijn dingen die hij niet zomaar doet normaal gesproken.

Volgens hem was het de beste dag van zijn leven! Hij vond, met Phoxy samen het veld op gaan het meest indrukwekkende van de dag, omdat hij zich een belangrijke voetballer voelde en dat al de mensen op de tribunes voor hem gekomen waren.
Ook zag hij zichzelf heel groot op de beeldschermen toen hij het veld op liep, dat was cool! Hij kreeg verschillende reacties van mensen die hem gezien hadden op tv.

Ook de begeleiding van FC Robinstijn was erg gezellig en alles was top geregeld!!
Nogmaals super bedankt daarvoor!

Met vriendelijke Groet,
Familie Hille

Een speciaal woord van dank aan:

  • PSV in the community voor het mede mogelijk maken van deze bijzondere dag!
  • Yaël Kop voor de gastvrijheid en voortreffelijke begeleiding!
  • Stijn Schaars voor zijn enorme betrokkenheid en fantastische medewerking!
  • Voetbalshop.nl voor alle mooie PSV cadeaus!
  • Van den Hurk Bedrijfswagens voor het comfortabele vervoer!