Finn ontmoet zijn idool Luuk de Jong!

Terug

12 maart 2016

Zaterdag 12 maart 2016 is een dag om nooit te vergeten voor Finn Maas uit Westerhoven. Hij mocht op die mooie dag namelijk als Very Important PSV’er (VIP) naar de wedstrijd PSV-sc Heerenveen. De uitnodiging kreeg Finn per videoboodschap, hoogstpersoonlijk ingesproken door zijn grote idool Luuk de Jong!

Volledig in PSV-tenue vertrok Finn met zijn vader, moeder en twee broers ruim op tijd richting Eindhoven, natuurlijk samen met het team van FC Robinstijn. We reden echter niet direct naar het Philips Stadion, maar gingen eerst nog een hapje eten bij restaurant Queen op de markt in Eindhoven. Het eten was heerlijk en we werden uitstekend verzorgd. Nadat we de buikjes vol hadden en allerlei leuke verhalen hadden gehoord van Finn over zijn nu al rijke voetballeven bij ZSC Westerhoven maakten we ons op om richting het stadion te gaan.

Eenmaal geparkeerd gingen we lopend naar het stadion en tijdens de wandeling bleek hoe oplettend Finn was: hij zag namelijk zomaar twintig euro op straat liggen! Dat beloofde wat voor de rest van de avond. Eenmaal bij het stadion werden we opgevangen door Harm van PSV en een fotograaf die ons de rest van de avond overal volgde. Na een warm welkom werd Finn naar de kleedkamer van Phoxy gedirigeerd alwaar hij zich moest omkleden in PSV-tenue. Omdat hij dat al aan had, hoefde Finn alleen zijn voetbalschoenen nog onder te binden!

High-five

Finn waande zich vanaf dat moment een echte prof. Hij bekeek de warming-up aandachtig en zag daarna hoe de spelers zich opstelden in de spelerstunnel: Luuk de Jong natuurlijk, Jeffrey Bruma, Jeroen Zoet, maar ook de trainer Philip Cocu en Ruud Brood en alle anderen. Een tikkeltje zenuwachtig liep Finn met Phoxy het veld op, genietend van de entourage en van alles wat er om hem heen gebeurde. Na deze super spannende, maar gave belevenis ging Finn lekker bij zijn ouders en broers zitten om te kijken naar de wedstijd.

Zo’n tien minuten voor de rust werden we door Harm weer opgehaald en mochten we met het hele gezin bij de kleedkamer wachten op de spelers. Daar kreeg Finn zelfs nog een high-five van Stijn Schaars. Het maakte Finn zo trots als een pauw! Hij genoot zichtbaar met volle teugen. Nadat de kleedkamerdeur werd gesloten ging Finn snel met zijn familie richting het veld. Op het veld ging Finn lekker zitten op de stoel van PSV-coach Philip Cocu, maar ook nam hij even plek in de dug-out waar de reservespelers normaal gesproken zitten.

De rust was bijna voorbij en dus ging Finn snel bij de kleedkamerdeur staan om alle spelers weer van dichtbij te kunnen zien. Van Jeroen Zoet kreeg Finn bij het langslopen nog snel een aai over de bol. Nadat alle spelers op het veld stonden, ging Finn weer naar boven om de tweede helft te kunnen bekijken.

Vlak voordat de wedstrijd afgelopen was, werden we opgehaald en ditmaal meegetroond naar het spelershome. Finn had er duidelijk zin in, want hij wist dat hij zijn grote helden nu allemaal echt zou ontmoeten. De eerste speler die binnen kwam, was Santiago Arias, gevolgd Van Ginkel, Isimat-Mirin, Pereiro, Zoet, Schaars en alle anderen. Allemaal komen ze even bij Finn langs voor een leuke foto, een praatje en natuurlijk een handtekening.

Het grote wachten was op dé held van Finn: Luuk de Jong! Het duurde even, want Luuk moest nog evern voor de camera van Fox verschijnen, maar daar stond hij ineens! Luuk nam uitgebreid de tijd voor Finn. Na een leuk gesprekje, supermooie foto’s en een handtekening was Finn de koning te rijk. Met een lekker broodje kroket werd de geweldige dag afgesloten. Een dag die Finn altijd zal bij blijven.

Een speciaal woord van dank aan:

  • PSV in the community
  • Luuk de Jong
  • Overige spelers & staf PSV
  • Voetbalshop.nl
  • Van den Hurk Bedrijfswagens, Helmond
  • Hotel, restaurant Queen, Eindhoven