Gijs voor even Koning van de Koel!

Terug

8 oktober 2018

Maandag 8 oktober stond er iets heel speciaals te gebeuren in Venlo. De ultieme voetbalwens van Gijs Lamberts zou die dag in vervulling gaan. Gijs mocht niet alleen zijn grote idool Lars Unnerstall gaan ontmoeten, maar ook nog met hem gaan trainen in stadion de Koel.

Gijs  had er zoveel zin in, dat hij op zondag al zijn voetbaltenue had aangetrokken en helemaal klaar stond om naar zijn favoriete club VVV-Venlo te gaan. Toen Pieter en Ed van FC Robinstijn maandagmiddag aan kwamen rijden, was Gijs dan ook niet meer te houden. Dit was de dag waar hij altijd van gedroomd had.

We gingen daarom snel richting stadion de Koel. In de speciale FC Robinstijn-bolide werd Gijs letterlijk het stadion binnen gereden. We liepen daarna samen de iconische trap omhoog richting de kleedkamers. Boven werden we ontvangen door niemand minder dan hoofdtrainer Maurice Steijn, Damian van Bruggen en Lars Unnerstall zelf. Wat een geweldige ontvangst!

Gijs mocht mee naar de business room waar VVV hem trakteerde op heerlijke Limburgse vlaai! Die liet Gijs zich wel smaken. Er werden direct mooie verhalen uitgewisseld en Gijs vertelde vol trots dat zijn opa vroeger ook bij VVV had gespeeld. Kijk maar in het voetbalboek met alle voetbalplaatjes…. Gijs spaarde de plaatjes natuurlijk ook en Maurice, Damian en Lars moesten uiteraard alle drie hun handtekening zetten in het boek. Nog voordat de heren zich aan gingen sluiten bij de teambespreking had Lars nog een geweldig cadeau voor Gijs. Gijs kreeg namelijk een echt keepersshirt van hem cadeau met nummer 1 UNNERSTALL achterop. Uiteraard trok Gijs het shirt direct aan en ging hij ermee op de foto.

Tijdens de teambespreking nam Jouke ons mee voor een uitgebreide rondleiding door stadion de Koel. Werkelijk alle deuren gingen open voor Gijs. Het spelershome, de persruimte, de videoruimte, het washok, het kleedlokaal van de tegenstander en de scheidsrechter, Gijs mocht echt overal komen. Hoogtepunt waren uiteraard de kleedkamer van VVV-Venlo waar Gijs op de plek van Unnerstall mocht plaatsnemen en het kantoor van trainer Maurice Steijn waar Gijs zelfs even als een echte trainer aan zijn bureau mocht zitten. Echt uniek! Gijs vond het helemaal geweldig!

Daarna liep Gijs ook nog E-sporter Nick Kooiman tegen het lijf. En aangezien Gijs ook een fervent FIFA-speler is, werd hij door Nick uitgedaagd voor een enerverend potje FIFA. Fanatiek als Gijs is, sloeg hij die kans niet af en was hij tot op het bot gemotiveerd om deze topper te gaan winnen! En ja hoor, Gijs was in vorm en speelde alsof het de finale van de Champions League was. Nick kon hem alleen maar met overtredingen afstoppen waardoor het rode kaarten regende. Uiteindelijk wist Gijs deze thriller zelfs van Nick te winnen omdat hij net iets koelbloediger was in de strafschoppenserie.

Maar we gingen alweer door naar het volgende hoogtepunt, want alle gladiatoren van VVV-Venlo stonden inmiddels op het veld. Gijs mocht de training van dichtbij gaan bekijken en nam plaats in de dug-out. Maar na een tijdje goed naar zijn voorbeelden gekeken te hebben was hij niet meer te houden. Hij begon daarom maar alvast aan de warming-up zodat hij dadelijk helemaal klaar was voor de privé training. Maurice Steijn regelde nog even een keepersbroek en kousen voor Gijs, zodat hij er echt helemaal klaar voor was. De training was voorbij en Gijs mocht eerst nog met de hele selectie op de foto. Het was een geweldig plaatje!

Daarna was het tijd om zich in het zweet te gaan werken. Hij trok zijn keeperhandschoenen aan, klapte een paar keer flink in zijn handen en had er duidelijk zin in. Eerst werden Gijs en Lars onder handen genomen door keeperstrainer John Roox. Lars en John hadden enkele goede tips voor Gijs zodat hij nog beter leerde duiken en vallen. Ook het niet onbelangrijke meevoetballende aspect voor keepers kreeg de aandacht. Maar met Gijs zijn traptechniek zat het wel goed! Daarom mocht hij zelf ook nog even wat ballen afvuren op zijn grote voorbeeld. Hij wist daarbij Lars zelfs een paar keer te verschalken met een loepzuivere bal in de hoek. Het was allemaal prachtig om te zien. Alle betrokkenen genoten met volle teugen en Gijs was even de Koning van de Koel!

Aan het einde  van de training werden nog enkele speciale foto’s genomen van Gijs en zijn grote idool en Lars gaf ook nog zijn keepershandschoenen cadeau. Uiteraard moest hier ook nog een mooie krabbel op gezet worden. Gijs werd als een echte vedette ook nog even samen met zijn vader voor de camera geïnterviewd om daarna met een ferme high-five Lars te bedanken voor zijn onvergetelijke bijdrage aan deze bijzondere voetbalwens. Ook namen we afscheid van Maurice, Damian, John en Jouke en bedankten we hen voor hun fantastische bijdrage en goede zorgen.

Het was voor Gijs de dag van zijn leven! Een dag waar hij de rest van zijn leven met heel veel plezier aan zal blijven terugdenken….

Een speciaal woord van dank aan:

  • Lars Unnerstall
  • Maurice Steijn
  • Damian van Bruggen
  • John Roox
  • Overige spelers & staf VVV-Venlo
  • Jouke Derix
  • Nick Cooiman
  • Movilab