Maaike bij het Nederlands Elftal

Terug

19 maart 2024

Op dinsdag 19 maart was het de dag van Maaike. Nadat de wens eerder niet door kon gaan was het gelukkig deze dag wel mogelijk voor Maaike om haar wens uit te laten komen: een bezoek brengen aan het Nederlands Elftal. ’s Morgens werden Maaike samen met haar vader, moeder en broertje opgehaald bij het hotel waar zij verbleven, door een hele mooie Landrover. Dat was al de eerste verrassing van de dag. 

Vanaf het hotel was het een klein half uurtje rijden naar de KNVB Campus in Zeist, waar Maaike werd ontvangen. Vol verwachting van wat er allemaal zou gaan komen was het eerst tijd voor een kopje koffie/thee. Onderweg kon Maaike op de foto met de beker van het Europees Kampioenschap die het Nederlands Elftal voor vrouwen in 2017 had gewonnen. Erna kwam zij ook nog langs de kampioensschalen, die dit jaar uitgereikt zullen worden aan de kampioen van de Eredivisie voor mannen en vrouwen en voor de kampioen van de Keuken Kampioen Divisie. Natuurlijk moest hier ook even een foto geschoten worden. Net zoals bij de beker die de Nederlandse mannen wisten te winnen op het Europees Kampioenschap in 1988. 

Na het kopie koffie/thee en het ontvangen van een mooie oranje voetbal, was het tijd om richting het trainingsveld te gaan. Daar zouden de spelers aankomen die betrokken zouden zijn bij het persmoment, voorafgaande aan de training van het Nederlands Elftal. Want ja, Maaike mocht vandaag exclusief aanwezig zijn bij de besloten training van Oranje. Hoe gaaf! Aangekomen bij het trainingsveld werden er al vele journalisten gespot, waaronder Jeroen Stekelenburg van Studio Sport en Noa Vahle, met wie Maaike ook op de foto mocht! Daarna stond Maaike klaar om de eerste spelers aan te zien komen op hun oranje mountainbikes. Sommige van hen zwaaiden zelfs naar haar. Onder andere Tijjani Reijnders, Memphis Depay, Mats Wieffer en Georginio Wijnaldum waren al aanwezig voor een interview met de pers. Even later kwamen ook alle andere spelers en stafleden aan bij het trainingsveld. Zij maakten zich klaar voor de training. Maaike en haar broertje keken hun ogen uit, alle spelers van zo dichtbij maak je ook niet iedere dag mee. 

Toen de training ging beginnen mochten Maaike en haar gezin een mooi plekje uitzoeken op de tribune. Waar de mensen van de pers na 15 minuten allemaal moesten vertrekken, mochten zij de hele training aanwezig blijven. Maaike zag dat de spelers de ballen wel erg snel en hard naar elkaar over speelden en was aardig onder de indruk. Tussendoor was er ook nog even tijd om de spelersbus, die net nieuw bestickerd was, van binnen en buiten te bekijken. 

Na ongeveer 75 minuten was de training zo goed als klaar en werd Maaike gevraagd om naar de rand van het veld te komen, samen met haar broertje en ouders. Daar kwam aanvoerder Virgil van Dijk naar haar toe om kennis te maken en even te vragen hoe ze de training vond gaan. Daarna was het dan tijd om alle spelers te ontmoeten. Virgil regelde dat alle spelers even langskwamen, er tijd was voor een praatje, een foto en een handtekening. Niemand werd overgeslagen. Ook had Maaike een mooie witte voetbal mee, waar uiteraard ook iedereen zijn handtekening op mocht zetten. Wat heel bijzonder was is dat Maaike haar voetbalschoenen, die zij tijdens haar laatste wedstrijd zelf nog droeg, mee had genomen om ook door alle spelers te laten signeren.   

Inmiddels had Maaike ook een mooi Oranjeshirt gekregen, met rugnummer 21 (van haar idool Frenkie de Jong) en haar eigen naam erop. Deze was door een lekkend flesje helaas nat geworden in haar tas, dus kon niet gesigneerd worden door de spelers. Ook daar had Virgil een oplossing voor. Zij zouden het shirt meenemen naar het hotel, deze laten drogen en erna alsnog door iedereen laten signeren. En dat is uiteindelijk zo ook gebeurd, waarna Maaike dus een mooi shirt heeft vol met alle handtekeningen. 

Nadat alle spelers en de trainers hun handtekening hebben gezet en op de foto zijn gegaan met Maaike, gaan zij weer terug naar het hotel en is het aan Maaike om even te laten bezinken dat zij net echt tussen alle voetballers van Oranje heeft gestaan. Zo gaaf en bijzonder! 

Tijd om even bij te komen van alle indrukken en terug te keren naar de KNVB Campus. Daar staat er een heerlijke lunch klaar voor Maaike en haar familie. Na heerlijk te hebben gegeten en nog een klein rondje door het trainingscentrum gedaan te hebben is het tijd om met de Landrover weer terug te rijden naar het hotel. Daar kon Maaike bijkomen van een hele mooie en bijzondere dag bij Oranje! 

Maaike met spelers van het Nederlands Elftal

EEN SPECIAAL WOORD VAN DANK AAN:

KNVB 

Spelers & Staf Nederlands Elftal 

Kroymans Jaguar Landrover, Hilversum