Een stralende Ajax-dag voor Hans

Terug

9 april 2015

Op donderdagochtend 9 april reden Pieter en Maaike van FC Robinstijn richting Haps om de familie Van den Elzen op te halen voor weer een bijzondere wensdag. Het mocht dan vroeg in de ochtend zijn, Hans (14 jaar) was er helemaal klaar voor en stond met een grote glimlach en zijn Ajax-shirt aan klaar om te vertrekken. Maar voordat we vertrokken, hadden we nog een verrassing voor Hans: een persoonlijke videoboodschap van Lasse Schöne. En wat blijkt, Lasse is ook nog eens de favoriete speler van Hans! En een dag naar Ajax is natuurlijk niet compleet zonder een voetbal en een sjaal van favoriete club. Een goed begin van een leuke dag.

Samen met vader, moeder en zijn twee zussen Nina en Reiny stapten we in het busje onderweg naar de Amsterdam Arena. Onderweg zat hij samen met zijn zussen, zoals het hoort, achter in de bus te speculeren over wat hem straks allemaal te wachten staat en begon de spanning toch wel wat te stijgen. Eenmaal in Amsterdam aangekomen, verbaasde Hans zich erover dat we niet beneden bij park & ride parkeren, maar zo de brug konden oprijden naar de Arena om de bus gewoon op twee meter van het groene grasveld van zijn favoriete club te parkeren.

Al snel stonden we in de Arena en kregen een rondleiding door Ralph de Haan van de Ajax Foundation. Hij gaf Hans meteen een exclusief kijkje achter de schermen door de tour te beginnen in de persruimte van Ajax en daar hoorde natuurlijk bij dat Hans even op de stoel van trainer Frank de Boer gaat zitten! Na de nodige foto’s ging de tour verder door een bijzondere gang waardoor Hans nogmaals besefte waarom hij eigenlijk voor Ajax is: al die prijzen en bekende spelers, niet normaal meer! Ook de kleedkamers konden natuurlijk niet achterblijven, de hal waar de spelers zich verzamelen voor de line-up, de persruimte waar de interviews met de spelers plaatsvinden en daarna.. het heilige gras op. Waar het stadion voor de meiden groter leek, was het voor Hans toch minder groot dan op tv, maar toch nog wel erg groot. In het zonnetje kon hij zijn ogen uitkijken in het stadion en kon alle vragen die hij had stellen.

Anwar El Ghazi

Na de rondleiding was het tijd voor het echte werk! Het busje in en onderweg naar ‘de toekomst’, het trainingscomplex van Ajax. De profvoetballers zijn goed hoor, maar hun auto’s mogen er ook zijn! Even snel op de foto met die chique witte van Schöne! Daarna snel door, want het grote moment was daar…. Hans mocht de meestal besloten training van Ajax bijwonen. Samen met zijn vader en Pieter mochten de mannen een stukje het trainingsveld oplopen, waar de vrouwen vanaf de zijkant alles goed observeerden.

Het zonnetje maakte het kijken van de training helemaal af en Hans keek zijn ogen uit om zijn favoriete spelers van zo dichtbij en zo exclusief voor hem te zien trainen. Hij wist de meiden dan ook haarfijn te vertellen hoe die voetballer ook alweer heette en wie dat nou ook alweer was en hij hield alles ondertussen scherp in de gaten. Door het heerlijke weer bleven sommige spelers zelf nog even wat langer door trainen. Dit was voor Hans ideaal, omdat zo bijna elke speler alleen het veld verliet en er dus voldoende tijd was voor een handtekening en een fotomomentje. Al snel begon het shirt van Hans aardig vol handtekeningen te staan en uiteindelijk had hij maar liefst 23 handtekeningen weten te scoren!

Een andere favoriet van Hans, Anwar El Ghazi, ontving de beker voor het doelpunt van de maand. En natuurlijk liet Hans dit buitenkansje niet onbenut en ging hij met de Ajacied en diens beker op de foto. We waren ook nog live getuige van een Deens superduo. Lasse Schöne gaf nog enkele perfecte voorzetten op Viktor Fischer, die de ene na de andere bal op weergaloze wijze achter de kansloze keepers wist te trappen.

Toen alle spelers van het veld waren, verlieten ook wij het veld en na al die indrukken was Hans wel toe aan een lunch. En ja, lunchen op ‘De Toekomst’ tussen andere Ajacieden en bekende oud-voetballers, dat is wel iets waar Hans aan kan wennen hoor!

Lasse Schöne

Na de lunch stond er nog iets leuks op de planning, FC Robinstijn-ambassadeur Lasse Schöne kwam namelijk nog even langs en had Nick Viergever gevraagd hem te vergezellen. Maar wat vraag je je favoriete spelers nou als ze echt voor je neus staan? Dat is nog lastiger dan je zou denken. Gelukkig weten de voetballers zelf hier wel raad mee en wisten de anderen ook nog wel wat vragen voor de twee spelers. Natuurlijk kon ook bij dit moment een foto met beide spelers niet ontbreken. Als laatste cadeautje ontving Hans nog uit de handen van Viergever en Schöne een Ajax-shirt met ‘heel toevallig’ nummer 20 erop, hetzelfde nummer als zijn favoriet Lasse Schöne, maar met één verschil toch: er stond toch echt ‘Hans’ achterop. Je raadt het al, ook dit shirt ging niet mee naar huis zonder handtekening. Het slotakkoord op de Toekomst was, hoe kan het ook anders, met een aanstormend Ajax-talent. Vince Gino Dekker ging ook met Hans op de foto en wie weet wordt deze foto later nog eens extra speciaal…

Hans kende zo een absolute topdag. De glimlach was niet van zijn gezicht te krijgen! Maar het hele gezin had genoten van een onvergetelijke dag, eentje die Hans nog lang bij zal blijven……

Een speciaal woord van dank aan:

  • De Ajax Foundation voor het mede mogelijk maken van deze bijzondere dag
  • Lasse Schöne en Nick Viergever voor hun persoonlijke bijdrage
  • nl voor de mooie cadeaus
  • Autoverhuur Helmond voor het voortreffelijke vervoer